Nu m-am lămurit cum fac ca conţinutul site-ului să nu mai fie printabil. Mă puteţi ajuta cu un sfat?
Nu m-am lămurit cum fac ca conţinutul site-ului să nu mai fie printabil. Mă puteţi ajuta cu un sfat?
Prin folosirea unor pluginuri de blocat click dreapta nu faci decat sa-i enervezi pe cei care eventual vor vrea sa te citeze pe un alt site (cu link) sau sa trimita un paragraf unui prieten sau sa-ti dea un share insotit de o fraza mai buna din articol sau alte variante benefice pentru tine. Daca cineva vrea sa iti copieze continutul o va face indiferent de cate pluginuri folosesti tu. Din moment ce continutul e la vedere, pe internet, poate fi copiat. Il poti vedea cu ochii, il poti rescrie.
Faci screenshot-uri paginilor si transformi site-ul intr-o galerie foto astfel incat paginile vor arata cam asa: site/articol1.jpeg , site/articol2.jpeg... etc. Bineinteles, revii la met keywords, description consistente apoi te rogi sa nu dispara din gugal. Pentru a restrictiona printarea paginilor poti folosi metoda descrisa aici
Ultima modificare făcută de Andretti; 19th May 2017 la 18:13. Motiv: Screenshot
Boss, dar exista smartphone, faci poza la ecran si tot poti sa tiparesti ce scrie. Asta presupunand prin absurd ca ai putea proteja site-ul sa nu poata fi printat (am zis absurd).
@ Vladimir - Da, site-ul poate fi offline, poate sa nu fie pe internet ci in reteaua ta interna, pe calculatorul tau etc. Cel mai bine asa e. Sa nu il vada nimeni, ca daca il vede poate sa il si citeze, poate sa il si printeze. Si chiar daca e numa poze, sau pdf-uri, tot poate fi copiat, citat, printat etc.
Ti-au zis mai multi - ce vrei tu sa faci nu se mai face ca nu are sens. Concentreaza-te pe lucruri importante.
Trust, but verify.
Vladimir, iti faci prea multe probleme in privinta asta. Cel mai bine este sa astepti pana iti fura cineva continut si abia atunci vezi ce faci. In majoritatea cazurilor se rezolva.
Exista numeroase module care fie blocheza click-ul dreapta, fie impiedica marcarea textului pentru copiere, fie ambele. Nici eu nu iti recomand sa folosesti astfel de module, sunt foarte enervente pentru utilizator. Unde este respectul pentru vizitatorii tai daca tu vezi un posibil hot in fiecare vizitator?
In plus, asa cum au spus colegii, cine vrea sa copieze un articol il va copia indiferent ce protectii pui pe site. Stii tu, lacatele nu sunt pentru hoti!
Omul poate nu intelege de ce nu are cum proteja acel continut.
Motivul e ca orice informatie care iti ajunge in browser e mai intai descarcata local. Pana si un clip de pe youtube e descarcat ca sa il poti tu vizualiza.
Totusi, la un articol, ca sa fie mai simplu, dai Save As la pagina si apoi, ori stergi din cod acel javascript care blocheaza, ori copiezi articolul intr-un fisier html curat pe care apoi il deschizi in browser.
Asa cum s-a zis mai sus, nu faci decat sa-ti enervezi cititorii de buna credinta. Cine vrea sa copieze articolul o poate face fara probleme.
In plus, profesionistii in copiat nu folosesc click dreapta (de care te protejeaza diverse pluginuri). Folsoesc ctrl+c (sau command+c). Si de aia nu te protejeaza nimeni ca e comanda de sistem, nu de browser.
@Bogdan - nu eram ironic, e singura metoda sigura (aproape) ca sa nu-ti copieze cineva site-ul. Altfel, asa cum a zis @Empire mai sus, in momentul in care il vezi, este deja copiat local.
Trust, but verify.
Problema e că inițiatorul a întrebat webmasteri și oameni care știu cu ce se mănâncă un site. Iar acești webmasteri obișnuiesc să se uite în sursa paginii, să folosească click dreapta și tot felul de lucruri.
Erau de așteptat răspunsurile.
Deci, revenind la subiect, așa cum ți-au zis toți, nu ai cum să protejezi conținutul în adevăratul sens al cuvântului. Iar dacă vrei să spui că te gândești doar la "utilizatori obișnuiți", atunci nu știu de ce mai vrei restricția asta.
Ai putea vrea să pui opțiunea asta doar pentru cineva care vrea să-ți fure conținutul. Iar persoanele alea sunt, de obicei, oameni care știu ce înseamnă un site/script etc. Deci, oricum ai da-o, nu ai ce face.
Și din imagini ți se poate lua conținutul. Există soluții pentru citire captcha, ce să mai zic de un text într-o imagine.
Și, deci, soluții reale, viabile, care să atingă un scop, sunt 0.
Nu vreau sa fiu avocatul diavolului, dar il inteleg pe Vladimir. El v-a cerut o parere cum sa faca un disable la right click, ma gandesc ca nu voia solutia 100% sigura impotriva copiatului (care nu exista). Multi l-au luat peste picior si nu inteleg de ce, este o practica destul de frecventa a copia munca altuia cu pretextul ca, daca este pe net, se poate copia.
Vladimir, sfatul meu (l-am mai scris si cu alta ocazie):
1. Daca ai volum mare de texte, inscrie-le la ORDA. Apoi roaga pe cei care te ironizeaza sa-ti copieze textele.
2. Disable right click. Da, vei enerva cativa useri, dar te vei proteja impotriva a zeci de secretare care au descoperit ca pot genera continut pentru site-ul propriu prin copy-paste. Nu te va proteja impotriva celor versati, dar pentru ei exista punctul 1.
3. DMCA complaint. Asta e indicat pentru a evita "penalizarea" site-ului, in ciuda faptului ca esti autor. Daca site-ul este nou sau nu are autoritate, ghici cine e "suspectul de serviciu"?
Am trecut prin toate etapele de mai sus si pot detalia rezultatele fiecarui punct.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)