22nd March 2017, 05:34
11 out of 11 members found this post helpful.
Studiu de caz: Cat de mult conteaza blogul in SEO?
Salutare,
Fac niste teste in aceasta perioada in care vreau sa evidentiez importanta blogului in mediul online si m-am gandit ca ar fi util sa le impartasesc cu voi.
Contextul:
- domeniu: web design / promovare online
- site: deschis in urma cu 14 luni, a ajuns foarte repede pe prima pozitie la keyword-ul dorit de mine. Competitia este mare, principalii competitori pe keyword sunt firme de web design care au deschis de aproape 10 ani. Monetizarea este de asemenea mare.
- cum am ajuns aici: campanie SEO off-page realizata complet manual (am cautat advertoriale cat mai de calitate) + blog sanatos cu >100 articole de specialitate (700-1000 cuvinte / articol)
- situatie actuala: la ultimul update am sarit pe pozitia 2 pe acelasi keyword, cu toate astea nu am simtit un impact negativ la numar de vizite
Testul:
- am oprit in urma cu 2 luni tot ce inseamna campanie backlink's si nu voi mai cumpara link-uri in urmatoarea perioada
- am inceput in urma cu 2 saptamani sa pun minim 1 articol pe zi pe blog, la fel de documentat ca inainte (am inclusiv studii de caz foarte bine documentate). Voi continua sa fac asta pana la finalul lunii aprilie
- singurele link-uri care vor intra in plus in aceasta perioada vor fi de la proiectele finalizate, in general domenii noi
- promovare in aceasta perioada de test: Google Adwords + postari Facebook, Twitter si Google Plus (1 pe zi)
Mai jos gasiti si un grafic cu ultimele 6 saptamani pe vizitele din organic:
Captură de ecran din 2017.03.22 la 05.25.00.png
Am sa incerc sa revin cu update-uri si concluzii, sper cat mai pertinente. Daca exista intrebari voi raspunde la care voi putea, site-ul as vrea sa ramana anonim.