Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 17

Subiect: Studiu de caz: Cat de mult conteaza blogul in SEO?

LogOn este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    17th April 2015
    Locaţie
    Nespecificat
    Vârstă
    40
    Posturi
    343
    Putere Rep
    19

11 out of 11 members found this post helpful.

Implicit Studiu de caz: Cat de mult conteaza blogul in SEO?

Salutare,

Fac niste teste in aceasta perioada in care vreau sa evidentiez importanta blogului in mediul online si m-am gandit ca ar fi util sa le impartasesc cu voi.

Contextul:
    • domeniu: web design / promovare online
    • site: deschis in urma cu 14 luni, a ajuns foarte repede pe prima pozitie la keyword-ul dorit de mine. Competitia este mare, principalii competitori pe keyword sunt firme de web design care au deschis de aproape 10 ani. Monetizarea este de asemenea mare.
    • cum am ajuns aici: campanie SEO off-page realizata complet manual (am cautat advertoriale cat mai de calitate) + blog sanatos cu >100 articole de specialitate (700-1000 cuvinte / articol)
    • situatie actuala: la ultimul update am sarit pe pozitia 2 pe acelasi keyword, cu toate astea nu am simtit un impact negativ la numar de vizite

Testul:
    • am oprit in urma cu 2 luni tot ce inseamna campanie backlink's si nu voi mai cumpara link-uri in urmatoarea perioada
    • am inceput in urma cu 2 saptamani sa pun minim 1 articol pe zi pe blog, la fel de documentat ca inainte (am inclusiv studii de caz foarte bine documentate). Voi continua sa fac asta pana la finalul lunii aprilie
    • singurele link-uri care vor intra in plus in aceasta perioada vor fi de la proiectele finalizate, in general domenii noi
    • promovare in aceasta perioada de test: Google Adwords + postari Facebook, Twitter si Google Plus (1 pe zi)

Mai jos gasiti si un grafic cu ultimele 6 saptamani pe vizitele din organic:
    Captură de ecran din 2017.03.22 la 05.25.00.png

Am sa incerc sa revin cu update-uri si concluzii, sper cat mai pertinente. Daca exista intrebari voi raspunde la care voi putea, site-ul as vrea sa ramana anonim.

vertedi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th January 2011
    Locaţie
    Alba Iulia
    Posturi
    477
    Putere Rep
    27

Implicit

Felicitari @LogOn! Ce nu inteleg eu la cateva persoane care activeaza in aceasta comunitate, este ca nu arata la ce lucreaza sau ce lucreaza. De ce sa ma feresc daca ativez in mediul online? Mai ales ca se discuta despre SEO. Daca cineva doreste sa discute despre site-ul meu de prezentare, nu ma deranjeaza pentru ca poate veni cu idei noi, poate gasi defecte la site-ul meu si am un avantaj ca le pot rezolva cu ajutorul lor. In fond si la urma urmei, asta inseamna o comunitate, dezbateri, ajutor, critica, etc. Discutia despre ursul din padure nu prea se mai poarta. Este foarte bine ca impartasesti cu noi realizarile tale, asta arata ca esti capabil in acest domeniu insa, despre ce discutam? Sunt curios sa vad blogul si promit sa nu fur nimic de acolo!

Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    17th April 2015
    Locaţie
    Nespecificat
    Vârstă
    40
    Posturi
    343
    Putere Rep
    19

Implicit

Salut @vertedi,

Iti multumesc pentru argumente! Doresc sa pastrez site-ul anonim din alte motive, nu este o problema daca e criticat si sunt receptiv la feedback. Oricum, daca il fac public, nu ajuta cu nimic studiul de caz in sine si nu vreau ca acest topic sa fie despre site-ul meu, ci despre efectele unui blog sanatos asupra SEO.

Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    17th April 2015
    Locaţie
    Nespecificat
    Vârstă
    40
    Posturi
    343
    Putere Rep
    19

4 out of 4 members found this post helpful.

Implicit

Asadar, au trecut 2 saptamani de cand am inceput acest test, vreau doar sa trec "pe foaie" un mic update.
    Intre timp am decis sa traducem tot ce inseamna blog in limba engleza, pana acum era tot site-ul tradus mai putin blogul.

Articole postate in perioada 12-26 martie: 17
    Articole traduse in engleza: 10
    * Toate articolele au fost postate si pe retelele de social media Facebook, Google+ si Twitter

Analiza Google Analytics perioada 12mar-25mar (marcat cu albastru) vs perioada anterioara (marcata cu portocaliu):

1. Strict pe canalul organic am o crestere de 28.72% vs perioada anterioara, mai exact 67 sesiuni in plus. Nu cred ca are legatura cu activitatea pe blog, cred ca mai mult vine din cresterea impresiilor (cazul NameBox a crescut cautarile in domeniu) . Mai jos gasiti graficul GA pe organic + raport WMT, in care am marcat data de 12 martie

Captura? de ecran din 2017.03.26 la 19.37.18.png 1.png

2. Pe canalul social media am avut o crestere de 337%, mai exact 118 sesiuni in plus. Nu neaparat ma ajuta pe mine...

Captură de ecran din 2017.03.26 la 20.15.42.png

3. O crestere de vizite din America (o piata care va fi tinta pentru noi), se poate sa vina din traducerea articolelor in engleza. Nu vreau sa trag concluzii pripite, dar cred ca este util sa prezint faptele macar o data la 2 saptamani. Mai jos gasiti vizitele pe principalele tari:

Captură de ecran din 2017.03.26 la 19.54.13.png

4. Deocamdata articolele NU au generat backlink-uri naturale, nici nu ma asteptam sa se intample asta.

Next steps:
    • Voi continua cu acest gen de activitate pe blog timp de 6 saptamani
    • Dupa intreaga perioada de 2 luni voi reincepe o campanie de backlink's, cu advertoriale strict catre articole de pe blog
    • In tot acest timp voi incerca sa analizez diferite date

Mentionez ca asteptarile mele NU sunt ca aceasta activitate pe blog sa aduca rezultate remarcabile, dar consider ca acest test poate fi util si putem trage concluzii impreuna. Daca aveti nevoie de alte date care credeti ca ajuta va rog sa-mi spuneti.

Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    17th April 2015
    Locaţie
    Nespecificat
    Vârstă
    40
    Posturi
    343
    Putere Rep
    19

Implicit

Update: ieri am trecut inapoi pe primul loc la cautare pe "web design -oras-", keyword-ul care ma intereseaza pe mine si pe care am picat pe locul 2 la ultimul update. In plus, din cate vad stau mai bine decat inainte pe keywordul "web design", la cautare din orasul meu. Traficul organic a stat foarte bine ieri, iar in WMT nu vad link-uri inregistrate in plus in ultima saptamana cel putin.

Zilele astea voi monitoriza cu atentie aceasta schimbare, care sper sa ramana asa

Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    17th April 2015
    Locaţie
    Nespecificat
    Vârstă
    40
    Posturi
    343
    Putere Rep
    19

4 out of 4 members found this post helpful.

Implicit

Asadar, cred ca pot trage niste concluzii... Voi face o mica recapitulare:
    • perioada de test: 12 martie - 23 aprilie (6 saptamani)
    • nu am facut deloc SEO off-page de mai bine de 3 luni
    • 51 articole postate & traduse - toate sunt de calitate, minim 700 cuvinte & optimizate SEO on-page
    • Buget total pana acum consumat: aprox. 2000 Lei

Google Analytics zice asa (analiza 12mar - 23 apr vs perioada anterioara):
    • Organic Search +19,95% (1377 vs 1148 vizite)
    • Direct +40% (352 vs 251 vizite)
    • Social +161,54% (272 vs 104 vizite)
    • Conversiile din organic NU au crescut

Concluzii:
    + au crescut vizitele din SUA (58 vs 25 vizite)... nu neaparat este un mare castig
    + rezultate mici in raport cu bugetul
    + rezultate mici in raport cu munca investita
    + am sarit din nou pe locul 2 la keywordul urmarit

Prima impresie / concluzie este ca NU merita sa ma axez doar pe blog, fara sa face SEO off-page. Prea multa munca pentru prea putine rezultate!

Urmatorii pasi: voi incepe o campanie de backlink's cu advertoriale si voi reveni cu rezultate.

Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    17th April 2015
    Locaţie
    Nespecificat
    Vârstă
    40
    Posturi
    343
    Putere Rep
    19

Implicit

Revin cu un update destul de important pe acest subiect, dupa 1 luna de la inceperea campaniei pe SEO.

Context si actiune:
    • avem in momentul asta 28,977 link-uri in WMT - fiind agentie de web design, avem link in semnatura pe site-urile realizate de noi
    • in acest timp de o luna ne-am concentrat pe seo DOAR cu advertoriale, redactate de noi si postate pe site-uri cu autoritate buna (au fost postate 5 advertoriale de 30-80 EUR / buc)
    • in acest timp am inchis doar proiecte noi, nu si site-uri cu autoritate

Rezultate:
    • am trecut inapoi pe pozitia 1 la cautare pe "web design cluj" - eram pe locul 2
    • am trecut pe pozitia 1 la cautare "web design" pe orasul nostru - eram pe pozitia 6-8 :o

Mai jos gasiti si 2 SS-uri facute cu Ad Preview Tool:

web design.pngweb design cluj.png

Concluzie:
    Fara doar si poate, putem spune ca o campanie de backlink's face cu siguranta MULT mai mult decat un blog activ! Voi reveni la momentul potrivit si cu cifre din WMT si Analytics, dar pentru mine este destul de clar ca un blog activ este bun doar impreuna cu o campanie de backlink's SEO

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    32
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    39

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Frumos studiu de caz. Ai incercat spre exemplu, o alta chestie? Sa faci vreo 10 articole in /blog si sa duci linkuri spre index pe 10 anchore LSI diferite si sa vezi daca e vreun rezultat? Sau poate doar cu 2-3 anchore, acelasi lucru? Crezi ca se poate ranka indexul sau o alta pagina cu ajutorul linkurilor interne, provenite din articole related? Practic un fel de circle, sau mai exact un siloz, sau cum altfel vrei sa ii spui.

Mersi pentru prezentare.

P.S: majestic imi vede 115,765 de linkuri din 62 de surse, 59 de ip-uri, daca e vorba de siteul baboon(.)ro si nu am inteles eu gresit. Care crezi ca e cifra reala pe care o vede si o calculeaza google? Cea care iti apare in webmaster tool, sau sunt sanse sa vada mai multe dar sa nu ti le arate pe toate in webmaster insa sa tina cont de ele?
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    17th April 2015
    Locaţie
    Nespecificat
    Vârstă
    40
    Posturi
    343
    Putere Rep
    19

Implicit

Citat Postat în original de edy12006 Vezi Post
    Frumos studiu de caz. Ai incercat spre exemplu, o alta chestie? Sa faci vreo 10 articole in /blog si sa duci linkuri spre index pe 10 anchore LSI diferite si sa vezi daca e vreun rezultat? Sau poate doar cu 2-3 anchore, acelasi lucru? Crezi ca se poate ranka indexul sau o alta pagina cu ajutorul linkurilor interne, provenite din articole related? Practic un fel de circle, sau mai exact un siloz, sau cum altfel vrei sa ii spui.
    Am facut asta la inceput, direct catre Index, dar fara variatie pe keywords. Totul mergea pe ancore de genul "baboon". Crezi ca ar fi bine sa pun ancore LSI pe articole care deja stau bine in pozitii sau pe articole noi?

Citat Postat în original de edy12006 Vezi Post
    P.S: majestic imi vede 115,765 de linkuri din 62 de surse, 59 de ip-uri, daca e vorba de siteul baboon(.)ro si nu am inteles eu gresit. Care crezi ca e cifra reala pe care o vede si o calculeaza google? Cea care iti apare in webmaster tool, sau sunt sanse sa vada mai multe dar sa nu ti le arate pe toate in webmaster insa sa tina cont de ele?
    Tot ce se poate... Ce stiu eu este ca a fost o problema cu un modul de filtrare pe un site realizat de noi, modul care genera pagini la nesfarsit. Problema a fost identificata la timp si remediata, acum site-ul are >6000 pagini indexate vs 13,000 cand a fost identificata situatia...
    Eu unul nu am gasit link-uri reale si existente care sa nu le vad in WMT la un moment dat, in schimb am vazut situatii invers.

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    32
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    39

Implicit

Salut!

1) Eu am testat asta la un site, din vreo 20 de articole related noi am dus linkuri spre un produs care avea pozitie stabila in serps si nu am observat nici o miscare. E ciudat, pentru ca in mod normal de la 20 de linkuri interne primite pe anchore diverse in decursul a vreo 2 saptamani ar fi trebuit, cel putin teoretic, sa se vada cresteri. Nu am testat insa din articole vechi ce au linkuri spre ele, poate pentru ca nu prea am avut la indemana un site cu multe pagini interne care sa aiba ceva rooturi spre paginile respective dar in mod normal rezultatele ar trebui sa fie mai bune.

2) Eu cu majestic mereu am descoperit mai multe rooturi decat imi afisa webmaster tool, culmea. Am gasit insa si linkuri pe care webmaster le vede dar majestic nu, insa de obicei e invers. A se lua in calcul totusi faptul ca am inscris in webmaster tool doar o mana de siteuri, de obicei ma feresc sa le inscriu si fac totul "orbeste" daca putem spune. Sunt eu putin mai paranoic referitor la mai multe siteuri pe acelasi cont de webmaster tool, respectiv mai multe conturi pe acelasi ip.

Daca nu ai majestic si te ajuta cu ceva spune-mi si iti fac export la ce ai nevoie si iti trimit pe email.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cat de mult conteaza DA / PA?
    De harrvester în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 28th December 2016, 03:50
  2. Cat de mult conteaza un IP Dedicat?
    De Zimbru în forumul Hosting
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 18th July 2011, 21:33
  3. Cât de mult contează numele domeniului in SEO ?
    De Broscoi în forumul Domenii
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 27th April 2011, 01:34
  4. Cat de mult conteaza vechimea ?
    De Fabius în forumul Domenii
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 7th January 2009, 09:34
  5. Cat de mult (mai) conteaza domeniul?
    De stefan în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 29th July 2007, 23:39

Permisiuni postare