1 out of 1 members found this post helpful.
Nu vreau sa fiu avocatul diavolului, dar il inteleg pe Vladimir. El v-a cerut o parere cum sa faca un disable la right click, ma gandesc ca nu voia solutia 100% sigura impotriva copiatului (care nu exista). Multi l-au luat peste picior si nu inteleg de ce, este o practica destul de frecventa a copia munca altuia cu pretextul ca, daca este pe net, se poate copia.
Vladimir, sfatul meu (l-am mai scris si cu alta ocazie):
1. Daca ai volum mare de texte, inscrie-le la ORDA. Apoi roaga pe cei care te ironizeaza sa-ti copieze textele.
2. Disable right click. Da, vei enerva cativa useri, dar te vei proteja impotriva a zeci de secretare care au descoperit ca pot genera continut pentru site-ul propriu prin copy-paste. Nu te va proteja impotriva celor versati, dar pentru ei exista punctul 1.
3. DMCA complaint. Asta e indicat pentru a evita "penalizarea" site-ului, in ciuda faptului ca esti autor. Daca site-ul este nou sau nu are autoritate, ghici cine e "suspectul de serviciu"?
Am trecut prin toate etapele de mai sus si pot detalia rezultatele fiecarui punct.