Postat în original de
danielicb
Nu exista o reteta magica pentru ancore. Nu incurajez ancorele in exact match. In cazul tau este foarte posibil ca si calitatea linkurilor sa nu fi fost cea mai buna.
a fost un caz in care a fost preluat un articol cu tot cu ancore interne de site-uri mari gent realitatea.net si antena3 acasa.ro (ca sa iti dai seama cat de proaste erau site-urile) si alte cateva, au venit vreo 8-10 link-uri brusc pe aceeasi ancora si in cateva saptamani articolul nu mai ranka deloc dupa ancora respectiv, dar ranka in continuare pe alte cuvinte cheie, nu ma deranjat, dar este o realitate, nu poti sti cand face rau o ancora multipla
Al site cu un total de 20 de link-uri din care 7-10 pe aceeasi ancora, a stat in top 3 pana in decembrie si apoi a disparut din top 100, eu vorbesc din experienta practica.
Cand toata lumea de pe site-uri mari de SEO afirma ca o densitatea prea mare a aceleasi ancore poate duce la penalizare spuneti voi ca nu e posibil.
Am si pagina unde am 80% din link-uri in aceeasi ancora (peste 100 domenii dau link), si culmea iese primul articolul la cuvantul respectiv, dar in rest nu mai rankeaza cu nimic altceva (inainte avea mult trafic de pe long tail)
Sunt si alti algoritmi ai google care analizeaza ancorele nu doar pinguin, pentru ca am vazut multe penalizari chiar daca nu sa rulat pinguin
Sunt uimit cat de usor faci pronosticuri in vremurile astea cand nimic nu mai e ca inainte. Toate "revelatiile" si Mat Cutts si alte declaratii oficiale din partea Google sunt mai degraba wishfull thinking decat realitati, asta in cazul in care nu sunt date la deruta in mod voit.
Eu am spus care sunt riscurile repatarii ancorei, voi puteti face ce vreti, de asta multi aveti site-uri mici si nu reusiti sa cresteti, poate ar trebui sa va ganditi la asta
Matt Cutts, spune multe ca sa te deruteze, am verificat asta de multe ori, trebuie sa citesti printre randuri si sa corelezi cu propriile experimente
Eu nu ma pricep la SEO, nu prestez servicii de SEO, am doar cateva site-uri ale mele la care lucrez si atat.
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama