dcosmin, vad ca deja furnizezi o solutie de ecommerce... Ar trebui sa stii deja intrebarile la intrebarile tale, inca inaintea lansarii produsului tau... Pe de alta parte, nu cred ca posti obtine niste informatii corecte de aici, sau din alta parte, doar intreband in stanga-dreapta... Persoanele sunt foarte diferite, asteptarile si nivelul de cunostinte ale fiecaruia sunt foarte diferite, si majoritatea nu pot da un raspuns corect, tocmai datorita necunoasterii, si risti sa obtii un chestionar plin de raspunsuri nu tocmai conforme cu realitatea.

Poti fii sigur ca exista clienti si pentru saas-uri, si pentru custom, si pentru inhouse, si tot asa... Cat sunt dispusi sa plateasca? Aici cel mai simplu raspuns este clasicul "cat mai ieftin si cat mai bun", desi, daca ii pui totusi sa avanseze o suma, la fel o sa obtii niste raspunsuri gresite... Nu au cum sa evalueze pretul corect atata timp cat ei nu stiu diferentele intre solutii, etc ...

Sunt convins ca exista in RO oameni care ar da cel mult 100-150 eur pe un shop, altii care ar da 1000-3000 si pariez ca exista si cei care ar da si 10k ... Cat de multi? Pai cred ca e logic ca cei mai multi sunt cei cu pretul cel mai mic, iar cei mai putini cei cu pretul mare... Doar ca aici e urmatoarea problema: Daca sunt dispus si am buget de bagat in platforma 10k eur, sunt convins ca mi-as permite o echipa care sa imi faca exact ceea ce vreau, nu stiu daca as apela la o companie, pentru ca in general, in Romania, astfel de colaborari tind sa inceapa frumos, cu teluri si promisiuni mari, si se sfarsesc in amanari,produse neconforme cu cerintele initiale, etc ...

Asadar, cred ca cele mai corecte raspunsuri le gasesti chiar in activitatea voasta de pana acum, in clientii pe care ii aveti deja, prin studierea lor si a cerintelor lor...