Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 17

Subiect: Magazin online, de ce am nevoie?

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    32
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    46

Implicit Magazin online, de ce am nevoie?

Am o ,,problema", sa-i zicem asa. Am un magazin online pe care vand diverse scripturi facute in PHP pentru un CMS. Totul bine si frumos, dar dpdv legal de ce am nevoie? Am nevoie de un PFA..sau?

Astept cateva opnii de la cei mai experimentati si care au trecut prin asa ceva.

P.S. Ce pot pati in caz ca ma prind ca vand fara firma sau PFA?
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

Mar
    Mar este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    3rd January 2008
    Locaţie
    Pitesti
    Vârstă
    47
    Posturi
    318
    Putere Rep
    31

Implicit

in cazul in care te prind vei plati o amenda si impozite.
    nu stiu cum e cu PFA-ul, eu fac outsourcing de vreo 8 ani iar din 2004 am un srl.
    daca-ti faci srl si vinzi mai mult in afara Romaniei sa-l faci neplatitor de TVA, altfel innebunesti pana recuperezi TVA-ul si o sa ai controale la greu.

Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    32
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    46

Implicit

Pai eu mai am cateva luni pana fac 18 ani, ce pot face in cazul asta? Cat ma costa sa deschid un PFA sau SRL? Ce recomanzi sa-mi fac? Ce amenda pot plati daca ma prind? Nu ai idee cam intre ce sume variaza? Se poate lasa cu alte chestii mai naspa?

Daca cineva ma raporteaza pe la politie..sau stiu eu.... pot pati si alte chestii mai grave?

sourcer este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    19th October 2006
    Locaţie
    Constanta
    Posturi
    133
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de FinalDestiny Vezi Post
    Pai eu mai am cateva luni pana fac 18 ani, ce pot face in cazul asta? Cat ma costa sa deschid un PFA sau SRL? Ce recomanzi sa-mi fac? Ce amenda pot plati daca ma prind? Nu ai idee cam intre ce sume variaza? Se poate lasa cu alte chestii mai naspa?

Daca cineva ma raporteaza pe la politie..sau stiu eu.... pot pati si alte chestii mai grave?
    S-ar putea sa intre Garda Financiara pe fir si amenzile la ei nu sunt mici. Exista posibilitatea sa nu poti sa iti mai deschizi firma sau sa fi administrator la vreo firma vreodata (asta o stiu sigur)

Iti sugerez sa te gandesti bine inainte sa iti faci SRL, este destul de costisitor, cel putin o sa fie la inceput, plus ca trebuie sa platesti contabil in fiecare luna si impozite peste impozite
    Bla bla bla...

kevinro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    369
    Putere Rep
    36

Implicit

Parerea mea sincera e ca nu risti nimic. Astia sunt prea idioti ca sa te gaseasca pe tine ca vinzi 3 scripturi lesinate. Gandeste-te ca 90% din chiriile din Romania nu sunt impozitate... asta e tara in care traim. Cand autoritatile au nevoie de bani, vin la d-astia ca de-alde mine care au firma si ne f*** pe noi cu amenzi si impozite, nu au treaba cu tine ca faci un mic gheseft la negru.

@sourcer: asta cu Garda Fianciara e chiar o gluma buna. Garda Financiara se uita intai la mutra ta sa vada daca poate scoate ceva... daca afla ca vinzi scripturi online, lasand la o parte faptul ca nu intelege ce e alea, intrebarea e: "cat dracu scoate asta?" 100E/luna? 200/E luna?... bani de seminte. N-ai ce amenda. Daca te reclama cineva, cred ca mai degraba il amendeaza pe ala pentru deranj.
    Ultima modificare făcută de kevinro; 28th March 2010 la 14:21.
    Lucian

sourcer este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    19th October 2006
    Locaţie
    Constanta
    Posturi
    133
    Putere Rep
    34

Implicit

@sourcer: asta cu Garda Fianciara e chiar o gluma buna. Garda Financiara se uita intai la mutra ta sa vada daca poate scoate ceva... daca afla ca vinzi scripturi online, lasand la o parte faptul ca nu intelege ce e alea, intrebarea e: "cat dracu scoate asta?" 100E/luna? 200/E luna?... bani de seminte. N-ai ce amenda. Daca te reclama cineva, cred ca mai degraba il amendeaza pe ala pentru deranj.
    Era vorba daca face cineva reclamatie te ard rau, ca asa nu stau ei pe net sa vada cine vinde scripturi si alte chestii.

Referitor la faza cu "cat dracu scoate asta ?" anul trecut la 2-3 luni dupa ce am deschis firma mi-a facut cineva reclamatie la garda financiara ca nu am vrut sa il mai ajut eu cu diferite lucruri pe gratis pentru site-ul lui.

Si eu aveam incasari de 3000 RON (de cand se deschisese firma) si am primit amenda 8000 RON. Parerea mea ca te inseli... cu faza asta. Ori platesti amenda ori dai spaga 1500 - 2000 RON dar tot nu scapi chiar daca ai profit sau nu.
    Ultima modificare făcută de sourcer; 28th March 2010 la 14:32.
    Bla bla bla...

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    91
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.419
    Putere Rep
    91

Implicit

Atata vreme cat nu reclama nimeni faptul ca nu oferi factura pentru scripturi, nu vei avea nici o problema. Cine sa gaseasca un site anonim care vinde scripturi, sa verifice whois-ul, sa vada ce firma e in spate si unde are sediul ? Nu te complica cu deschiderea unei firme. Statul roman face tot ce poate sa ingroape si firmele care mai misca.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    32
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    46

Implicit

Si daca ma reclama? Trebuie sa ma reclame neaparat in Romania? Eu nu vand in Romania, ci doar pe .com .

voidcode este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    12th October 2007
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    49
    Posturi
    321
    Putere Rep
    32

Implicit

poti sa iti faci interprindere individuala, poti avea si angajati si scapi si de forfetar, e mai bine zic eu, documenteaza-te despre actele ce implica interpriderea individuala..
    Aici gasesti cele mai tari Jocuri cu masini si mai poti juca alte Jocuri Gratis

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    91
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.419
    Putere Rep
    91

Implicit

Citat Postat în original de FinalDestiny Vezi Post
    Si daca ma reclama? Trebuie sa ma reclame neaparat in Romania? Eu nu vand in Romania, ci doar pe .com .
    Pai in cazul asta problema se simplifica si mai mult. Daca cineva te reclama trebuie sa stie in primul rand ca esti roman, trebuie sa caute autoritatea care se ocupa de asa ceva in Romania etc. lucru care o sa ii dea batai de cap.
    Eventual pune privacy pe domeniu, sa nu se poata vedea ownerul ca fiind roman. Atata vreme cat lumea e multumita de script & suportul pentru el, nu vei avea probleme.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Chat online pe un magazin online - impact?
    De kevinro în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 37
    Ultimul Post: 10th May 2014, 10:03
  2. Afiliere magazin online
    De Fabius în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 13th March 2009, 21:37
  3. vand magazin online
    De outlet în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 4th July 2007, 18:22
  4. magazin online