Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 32

Subiect: Tepele site-urilor de super mega reduceri

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

@clax - aici nu e vorba de un pret cerut, aia ar fi ok. E vorba de o minciuna pe care se bazeaza vanzarea.
    Daca ar fi cerut 450 sau 1800 ar fi fost problema lor si proverbul s-ar fi aplicat.

E ca si cum eu as veni si as spune "super servicii de SEO reduse de la 1000 de euro la numai 250 de euro", si de fapt eu as da lui zettu sa inscrie in directoare cu 12 euro si aia ar fi toata optimizarea. Normal, unii poate ar cumpara, bazat pe reputatie, pe cat de colorat scriu, pe faptul ca este o oferta "speciala" si "numai azi", dar tot inselatorie s-ar numi.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Nu poti "lovi" in zumzi, pentru ca lovesti in "neogen" si pierzi publicitate, incasarii...... aici e business, o mana spala pe alta!
    Zumzi era doar un exemplu, ofertele "minune" sunt peste tot.
    Chiar nu as vrea sa facem rau unei afaceri anume, ci sa-i educam sa nu mai "promoveze" tepele.
    Trust, but verify.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Zumzi era doar un exemplu, ofertele "minune" sunt peste tot.
    Chiar nu as vrea sa facem rau unei afaceri anume, ci sa-i educam sa nu mai "promoveze" tepele.
    Nu e vb de a face rau unei afaceri, cat e vorba ca seopedia are forta sa "pozitioneze" un site mai bine decat altul, fie el si brand.

Daca pentru cautarea zumzi sau zumzi.ro (cautare de brand) apare pe locul 1 sau 2, "zumzi.ro: Atentie la TEPE " si in categoria zumzi, postam tepele diverse pe care le practica, nu facem rau unei afaceri, ci ii aratam acelei afaceri ca "tepele, prosteala, inselaciunea" nu trebuie sa devina scopul unei afaceri, fix din cauza altora, care nu accepta asa ceva.

Faptul ca unii cumpara in continuare, fie ca au citit ca sunt diverse tepe, e fix problema lor, dar sincer as prefera sa am posibilitatea sa comand si din romania, fara sa fiu pacalit, inselat sau "ars" de termenii si conditii, nu facem retur la pj, nu facem service pentru ca noi importam piesele si ansamblam televizoarele in romania, ca sanu platim taxe, .......

De 6 ani comand numai din America, orice, de la ciorapi la sirop de tuse pentru ala mic. Trendul asta de tepe, distruge usor usor mediul online din romania, care e oricum dezastru in comparatie cu alte tari civilizate. Plata cu cardul e un mit, fix din acest motiv!

Daca tu scrii despre mine, ca am un site de 2 lei (kkt), ca vand produse din europa, ca nu am customer service, ca nu fac retur, ca vand second hand...... am 2 variante: 1. repar problemele sau 2. "las-o asa ca merge". E treaba mea ca manager sau proprietar sa-mi rezolv problemele, daca vreau, si eu accept oricand criticile, pentru ca daca iti repari problemele, atunci totul e constructiv. Daca nu, asta nu inseamna ca-ti distrug afacerea, cat pur si simplu ca ai o afacere distrusa.

Prosteala exista de cand lumea, cu siguranta toti ne pacalim sau suntem pacaliti in diverse etape ale vietii. Dar a spune altora cum sa se fereasca de tepari, e moral si corect, si nu inseamna ca "teparul" ramane fara afacere!

Daca pe mine ma arde cineva de pe forum (3 parteneriate, toate 3 arsuri ), e normal sa scriu despre el (nu cu discutii private) si sa explic cu detalii si dovezi, ca omu e tepar, arzoi, hot, ..... Ce castig? Au disparut toti 3 de pe forum!!! Implicit am economist si din banii altora Cu siguranta sunt pe alt forum, alta teapa, alti "gascani".

Eu nu comand nici un produs pana nu citesc cel putin 10 reviews despre el, asa m-am obisnuit. Abia dupa ce ma decid sa-l comand, caut pretul cel mai bun (nu cel mai ieftin). Daca review-urile despre afacerea ta sunt negative, rezolva problema daca mai vrei un business! Daca nu te intereseaza, atunci lasa-ma sa le spun si altora cum prostesti lumea!
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

DRG
    DRG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    24th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    32
    Posturi
    442
    Putere Rep
    35

Implicit

Chiar si emag practica acest gen de reduceri de nicaieri. Intamplator urmaream un produs a carui evolutie de pret speram ca se va schimba pe toata piata. era ceva de genu 1000 ron (fictiv) in mod normal zile bune la rand, apoi urcat la 1200 (doar exemplu) ca sa se poata scadea cateva zile mai tarziu sub pretextul x% reducere.
    D R G

Kaa
    Kaa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    34

Implicit

Eu am deja in plan dezvoltarea unui astfel de site, problema este cu timpul. Am schitat si pus pe hartie deja cateva functii pentru script si cateva idei de design, insa nu prea am timp sa le termin si nici sa stau sa-l promovez in prima instanta.

Pe partea juridica nu este problema, esti acoperit legal pentru astfel de actiuni, poti da nume, detalii si dovezi pentru ca nu au ce sa-ti faca. Nu sunt singurii cu pile iar de neogen .. stiti vorba aia. Mi se rupe, mi se-ndoaie, mi se face ca de oaie.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

In dorinta de a crea un site de reduceri, generalist pe .ro, am dat o "tura" pe site-urile de reduceri de la noi. Nu le dau nume, ca sa nu existe discutii.

Exista 2 tipuri de tepe:

1. produsele
    2. firmele care vand servicii.

1. la produse cumperi:
    - Noname( chinezarii aranjate frumos cu nume de brands ce nu exista =modelul de business are site-urilor de afara)
    - Brand cu derivate ( diesel time, cizme "tip" UGG,...... )
    - Fake

Nu le plang de mila clientilor, pentru ca prostia se plateste. Cine are impresia ca isi cumpara un produs de brand cu 90% reducere, se inseala amarnic, iar cine nu stie sa citeasca un anunt, e problema lui. Iar la numarul mare de comenzi, e clar, e multa prostie, asa ca isi merita soarta.

2. Firmele care vand servicii nu inteleg ca se "leaga' de tepe. Unele oferte pot parea ok, dar "is to good to be true" se aplica intodeuna. Datorita unor oferte "reale" de servicii inutile sau supra-evaluate, site-urile de tipul asta isi pot vinde tepele.

Ma deranjeaza e faptul ca inca exista. Da, sunt multi prosti, cretini si tampiti, dar in stilul asta distrug si cumparatorii aia putini online. Cu totii ne dorim "mai multa lume pe net", dar daca ai la inceput o experienta de genul asta, nu mai comanzi de pe net.
    In aceleasi timp, isi creeaza site-uri in disperare, asa zisele magazine care vand produsele. Asta inseamna domenii, iar unele sunt chiar ok, dar acum sunt "manjite".

Sunt convins ca merg pe principiul, aia "arsii", nu mai revin, dar sunt tot timpul alte "gaste" de ars. Totusi, in stilul asta, nu mai vindem noi nimic pe net.

Fiecare business cu stilul lui, dar se pare ca teapa a devenit la moda. Iar cand te arzi in targ sau in piata e una, dar cand te arzi pe net, ne cam ardem toti.

Cum sa creasca numarul de comenzi, conversia, traficul, nr celor care platesc cu cardul..... cu astfel de site-uri?

OFF: Nu zic ca magazinele brand de la noi, nu au si ele "tepele" lor, dar acolo deja sunt "strategii de marketing sau vanzri". Macar nu-si permit sa vanda fake-uri. Acolo e alta strategie, import componente, asamblari aici (ori pe vapor), sau cumparat colectii vechi de 2-3 ani, care au zacut prin depozite (cu sau fara defecte), si vanute la "reducere" ......
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Zimbru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    12th August 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    590
    Putere Rep
    40

Implicit

Neata,

Aceasta zona (site-uri cu reduceri) este mai mult decat gri in acest moment in Romania.
    Combinatia clienti needucati in online + intoxicarea mediului online cu "n" siteuri de acest gen nu pot duce la un rezultat pozitiv sub nicio forma. Tom a punctat foarte bine anomaliile principale si ma bucur ca a atins aspectele sensibile ale acestui fenomen. Este o linie foarte fina intre "strategii de marketing" si "atragerea clientilor prin reclama falsa", de cant s-au inventat ofertele cu "stelute" - orice este posibil.

Revin asupra educatiei privind plaja de consumatori din mediul online, care este aproape inexistenta. Cei mai multi capata experienta pe propria piele si, evident, daca va fi una traumatizanta rezultatele vor avea un impact negativ pe termen mediu si lung vis a vis de "online shopping". Probabil ca aceste site-uri vor fi inchise intr-un final. Dar cu ce pret si cu ce impact asupra imaginii online ?

PS: Trebuie să oferiți ceva reputație înainte de a oferi iar lui Tom.
    I'm not a complete idiot, some parts are missing...

Mircea_D este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    21st March 2013
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Implicit

Cred ca singurele produse care merita promovate prin intermediul acestor siteuri de reduceri sunt cele care isi pierd valoarea odata cu trecerea timpului. Ai un stoc si vrei sa scapi de el fiind dispus sa faci o reducere de 50%. Oricum intrebarea e daca merita sa iti asociezi numele cu ei ?! Daca vinzi ceasuri scumpe vrei sa apara anuntul tau langa dry cooker ?!

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    44
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Sa va povestesc patania mea cu un site de pe care puteai achizitiona cupoane facebook Adwords in valoare de 50 $ doar cu 15 $ .
    Va povestesc asta ca sa invatati din greseala mea sa nu patiti si voi ca mine

Initial nu am avut incredere in astfel de situri si am incercat sa iau reclama direct de la facebook.
    Am incercat sa platesc cu paypall nu exista functia, am incercat cu cardul nu sa putut.
    Citind pe net diverse articole am inteles ca va apare in cont functia de plata paypall doar daca as fi facut o plata asa ca am decis sa achizitionez un cupon de reclama facebook de pe net .

Am decis sa aleg adcouponcode.com fiindca avea pagerank destul de bun, arata bine si parea un site destul de serios.
    Am platit prin paypall, si am primit un mesaj automat cum ca din cauza tepelor ei nu trimit cuponul imediat , trebuie sa verifice manual ca sa efectuat plata apoi in maxim 24 ore vor trimite codul.
    Cand am primit acel mesaj ma ingrijorat grafica acestuia, era un simplu text fara banere si alte brizbrizuri asa ca am asteptat 24 de ore si le-am trimis mail apoi le-am trimis si pe paypall un mesaj.
    Bineinteles ca nu am primit nici un raspuns nici chiar acum dupa o saptamana ( in timpul asta am inceput toate demersurile pe paypall pentru a recupera bani )
    Inainte sa fac plata am cautat informatii despre ei pe net si nu am gasit nimic negativ, dupa ce am platit si am cautat din nou ca prin farmec au aparut postari negative, oameni ce se plangeau.
    Mai tarziu mi-am dat seama ca acel site si-s schimbat de mai multe ori si firma de gazduire si registrari AdCouponCode.com WHOIS, DNS, & Domain Info - DomainTools

Ma mirat urmatoarea chestie, ieri am dat un whois si aparea ca situl ar fi gazduit de godaddy.com asa ca am luat legatura cu acestia le-am povestit ca acel site e folosit pentru a face scam. ( in acea data situl era up )
    Astazi am primit mesaj de la ei inapoi cum ca ei nu sunt nici registrar si nici hoster pentru acel site. ( am incercat sa dau din nou whois si am constatat ca situl e down si au disparut informatiile cu privire la firma de gazduire )
    M-am inselat eu, a fost o eroare a aplicatiei de whois, sau l-au inchis Godaddy si i-au acoperit ?
    Curios e ca desi de pe unele aplicatii online de whois a disparut firma de hosting pe altele inca imi apare urmatorul ip 50.63.184.196
    Ip-ul e din Scottsdale Arizona, intamplarea face sa stiu ca acolo e si sediul Godaddy ( cunosc pe cineva acolo )
    IP Address: 50.63.184.196
    Ultima modificare făcută de IulianC; 8th October 2013 la 20:50.

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    44

Implicit

edit: sters, nu ma lupt eu cu go daddy
    Ultima modificare făcută de Catalin C.; 8th October 2013 la 21:10.
    Retired

vmariusgl este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    24th February 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    40
    Posturi
    190
    Putere Rep
    32

Implicit

Mai arunc si eu ochii pe un astfel de site si sunt oferte care chiar merita (cum ar fi un voucher pentru un cabinet stomatologic - mergi la inceput pentru o suma mai mica si, daca esti multumit, revii. Cum ar zice englezii "win-win"). Din pacate, pe zi ce trece observ tot mai multe "oferte" la produse fantoma (o simpla cautare pe ebay iti arata adevarata valoare a acestora) si nu-i de mirare ca credibilitatea acestor site-uri scade.
    Din pacate, de pe urma acestor tepe au de suferit atat "micii intreprinzatori" cat si posibilii clienti. Dar daca cei ce detin astfel de site-uri nu fac nimic, atunci cine?!

Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Reduceri cu reduceri pentru seopedisti la Brasov Internet Festival
    De Sorin Frumuseanu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 2nd May 2012, 23:41
  2. Vand 2 site-uri scripturi home-made - Mega Oferta
    De dontedro în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 13th January 2010, 17:39
  3. www.mega-industry.com
    De prodan_13 în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 28th February 2007, 00:28
  4. Mega spam ejobs.ro
    De Dan.Rades în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 19th October 2006, 00:57
  5. In locul site-wide-urilor
    De preacher în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 3rd July 2006, 21:55

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •