Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Romania...

palex1988 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Hunedoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    344
    Putere Rep
    33

Implicit Romania...

Romania este tara in care si daca vrei sa faci ceva legal, nu esti lasat. Sa va explic: de mai bine de 3 saptamani sunt in negocieri cu un individ pentru a prelua operele sale si a le afisa pe site-ul meu. Operele sunt publice, au cod de embeded tot absolut, puse pe youtube. Problema este ca in conformitate cu legea Romana, (legea 8/1996 privind drepturile de autor) si daca el le face publice eu nu am voie sa le afisez pe site fara acordul lui scris. De 2 zile am un acord partial de preluare a operelor, insa acesta nu le mai posteaza si nici nu raspunde la intrebarea: "Cat vrei sa-ti platesc pentru a le afisa pe site? ". Avem lege (evident, de tot rahatul), dar nici daca vrei sa te supui ei nu esti ajutat/lasat Uitasem sa mentionez ca, concurenta preia linistita aceste opere si le afiseaza pe site-ul lor, fara sa fie embeduite sau luate de pe canalul autorului.

Kaa
    Kaa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de palex1988 Vezi Post
    Romania este tara in care si daca vrei sa faci ceva legal, nu esti lasat. Sa va explic: de mai bine de 3 saptamani sunt in negocieri cu un individ pentru a prelua operele sale si a le afisa pe site-ul meu. Operele sunt publice, au cod de embeded tot absolut, puse pe youtube. Problema este ca in conformitate cu legea Romana, (legea 8/1996 privind drepturile de autor) si daca el le face publice eu nu am voie sa le afisez pe site fara acordul lui scris. De 2 zile am un acord partial de preluare a operelor, insa acesta nu le mai posteaza si nici nu raspunde la intrebarea: "Cat vrei sa-ti platesc pentru a le afisa pe site? ". Avem lege (evident, de tot rahatul), dar nici daca vrei sa te supui ei nu esti ajutat/lasat Uitasem sa mentionez ca, concurenta preia linistita aceste opere si le afiseaza pe site-ul lor, fara sa fie embeduite sau luate de pe canalul autorului.

Si ce legatura are Romania cu faptul ca tipul nu-ti mai raspunde la intrebare sau nu vrea sa-ti mai dea acordul de a le utiliza?

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Hunedoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    344
    Putere Rep
    33

Implicit

Iti respect verdeala de sub user, dar te intreb: Tu ai citit macar ce am scris ? Sau cel putin la inceput ? Legea din post ai citit-o ? Mai exact articolul 139 pnc. 8 ? Daca cineva pune o opera pe youtube ( avand posibilitati tehnice de a opri raspandirea materialelor pe tot netu ) se mai considera ca incalci drepturile de autor ? Nu ar fi logic si normal ca in momentul in care iti da voie sa faci embed, sa iti permita automat sa te folosesti de drepturile lui de autor ?

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Nu ar fi logic si normal ca in momentul in care iti da voie sa faci embed, sa iti permita automat sa te folosesti de drepturile lui de autor ?
    Nu-ti da voie sa faci embed, doar nu te impiedica prin mecanismele de pe youtube, care oricum pot fi ocolite.
    Caut cu jingle.ro.

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    45

Implicit

Iti respect verdeala de sub user, dar te intreb: Tu ai citit macar ce am scris ? Sau cel putin la inceput ? Legea din post ai citit-o ? Mai exact articolul 139 pnc. 8 ? Daca cineva pune o opera pe youtube ( avand posibilitati tehnice de a opri raspandirea materialelor pe tot netu ) se mai considera ca incalci drepturile de autor ? Nu ar fi logic si normal ca in momentul in care iti da voie sa faci embed, sa iti permita automat sa te folosesti de drepturile lui de autor ?
    Nu, nu inseamna ca isi pierde drepturile de autor, nici ca le poti folosi dupa bunul plac.

Cum nici raspunsul la intrebarea ta nu poate fi considerat acord tacit, nu are nici vreo obligatie de a raspunde, nici vreo obligatie de a vinde.

Ce legatura are refuzul lui de a iti raspunde la intrebare cu Romania nu stiu.

De ce nu creezi tu material video propriu? De ce nu platesti pe cineva sa iti produca? Daca tot vrei legalitate si esti dispus sa dai bani, iar el nu e dispus sa vanda, de ce nu platesti sa produci?

Doar o parere.

P.S. Faptul ca las usa deschisa la masina nu echivaleaza cu dreptul de a te urca in ea, pe principiul ca daca nu voiam sa te urci in masina inchideam usile.
    Retired

Kaa
    Kaa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    34

Implicit

Pe langa multe altele tie cine iti garanteaza ca acel cineva este si autorul operei? Normal ca iti trebuie acordul autorului.
    Acel cineva trebuie sa scrie ca cedeaza drepturile.

Si din cate stiu youtube nu permite embedul preferential. Daca as vrea sa urc un videoclip pe youtube si sa-l preaiu de acolo doar pe siteul meu nu pot pentru ca ar putea toata lumea sa-l ia.
    Iar legile normal ca mai au si absurditati, legea de care spui tu probabil a fost revizuita ultima data inainte de aparitia youtube.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Hunedoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    344
    Putere Rep
    33

Implicit

@ Catalin: Nu este nici o problema faptul ca nu raspunde. Totul este o afacere in ziua de azi. Nu pot plati pe cineva sa faca materiale si nu pot sa produc. Catalin nu stiu daca exemplu cu masina se aplica aici, pentru ca nu faci public faptul ca ti-ai lasat usile deschise la masina, iar daca faci acest lucru public poti fi acuzat de favorizarea infractorului.

@ Kaa: Legea a fost scoasa in 1996, urmand completari, ultima fiind adusa in 2006. Deci nu se pune problema ca nu exista youtube.
    Ultima modificare făcută de palex1988; 20th October 2013 la 00:16.

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    45

Implicit

Faci cum crezi ca e mai bine, ideea e ca legal nu ai voie sa preiei si stii si tu foarte bine asta.
    Ramane ori sa le iei cu riscurile de rigoare, precum conurenta, ori sa te reorientezi.

P.S. Favorizarea infractorului e altceva

Art. 264
    Favorizarea infractorului
    Ajutorul dat unui infractor fără o înțelegere stabilită înainte sau în timpul săvârșirii infracțiunii, pentru a îngreuia sau zădărnici urmărirea penală, judecata sau executarea pedepsei ori pentru a asigura infractorului folosul sau produsul infracțiunii, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 7 ani.
    Pedeapsa aplicată favorizatorului nu poate fi mai mare decât pedeapsa prevăzută de lege pentru autor.
    Favorizarea săvârșită de soț sau de o rudă apropiată nu se pedepsește.
    Retired

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. e-Romania
    De big în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 48
    Ultimul Post: 26th March 2010, 09:27
  2. PayPal in Romania
    De sourcer în forumul PayPal
    Răspunsuri: 129
    Ultimul Post: 9th June 2008, 22:49
  3. Top Romania
    De extremezone în forumul Directoare romanesti
    Răspunsuri: 12