Postat în original de
MarianG
Am cerut catorva agentii de webdesign o cotatie de pret pentru un site. Cerintele mele au fost: site tip portal joburi, cu pagina de utilizator (plus pagina de cv), design simplu pe prima pagina (un meniu cu patru taburi care se deschid pe aceeasi prima pagina pentru viteza incarcarii), panou de administrare, blog, forum, newsletter. Acesta este unul dintre raspunsurile primite:
La prima vedere, mi se pare mult, dar nu ma pricep si am nevoie de o a doua (a treia, a patra) opinie. Nu cunosc preturile din domeniu.
Eu(in firma) nu pot sa-ti fac site-ul (munca multa, bani putini), dar iti pot face un pic de consultatie.
1. site joburi: platforma? (aici intra pagina utilizator, panou administrare)
2. blog
3. forum
4. newsletter.
5. design
2 si 3 sunt solutii extra, teoretic le instalezi separat. Daca le vrei integrate, studiaza platformele de joburi, vezi daca le includ.
Daca nisa ta este targetata si nu vrei un nou bestjobs, poti folosi un cms clasic (drupal, wp, etc) cu modificari de cod, care sa-ti ofere ce ai nevoie. Asa castigi blog, este inclus.
Daca vrei un nou bestjobs, ai 2 variante. Cauti o solutie existenta sau dezvolti inhouse.
Problema cu solutiile "cod 0" este ca depinzi de agentia de web design, forever. Indiferent daca iti cer 10.000 euro dupa lansare, sau 100.000, nu prea ai ce sa faci. Asa ca, eu recomand tot timpul solutii open-source sau "in house" = angajat(i).
3. forum. Cu siguranta solutie stabila, cunoscuta, deci este extra. Dar oare ai nevoie?
4. newslleter. Ce planuri ai? Cate mail's lunar? Daca vrei spam, cauta un serviciu specializat in trimitere newslleter (700 euro+tva, pt ce?). Daca vrei sa trimiti 2-300 mail pe luna, poti opta pt un add-on sau ceva intern (in platforma).
5. design = eu il fac in functie de buget. Trebuie sa specifici cu modele (links) ce vrei, sa nu primesti o "pleasca". E munca multa la design, de multe ori dureaza mai mult decat integrarea in sine. Aici daca vrei te ajut, dar doar daca vrei avioane (scump rau), banalitati nu fac.
Ai primit pret model : cod de la 0. Dar e posibil sa existe o platforma cu toate cerintele tale si sa o primesti "pleasca" la bani multi.
Pretul mic sau mare? Eu cred ca e destul de mare, pt ca ai cerut doar "casa" la rosu, nu ai specificat instalatii, mobila, vopsea, etc. Daca acum ai 3800, o sa ajungi la 10k+.
Proiectul pare maricel, ai studiat piata? Merge ? Are sens sa investesti in nisa asta? Cat de nisat o sa fie site-ul?
Bestjobs este praf acum, nu stiu ce au avut in cap cand au schimbat interfata, dar pt companii este dezastru. Nu-l lua drept model, ca o sa incepi cu stangul.
Ejobs nu a fost niciodata ok, deci iese din discutie.
Destul pentru astazi
Ultima modificare făcută de Tom; 21st October 2013 la 19:44.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.