Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Cotatie de pret creare site

MarianG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    26th December 2010
    Locaţie
    Tulcea
    Posturi
    347
    Putere Rep
    29

Implicit Cotatie de pret creare site

Am cerut catorva agentii de webdesign o cotatie de pret pentru un site. Cerintele mele au fost: site tip portal joburi, cu pagina de utilizator (plus pagina de cv), design simplu pe prima pagina (un meniu cu patru taburi care se deschid pe aceeasi prima pagina pentru viteza incarcarii), panou de administrare, blog, forum, newsletter. Acesta este unul dintre raspunsurile primite:

Despre proiect:
    il putem dezvolta pe wordpress
    timp development 2-3 luni
    Cotatie:
    design 40h
    cont utilizator + CV 40h
    mesagerie interna 24h
    blog 8h
    forum 24h
    newsletter (aplicatie colectare, integrare mailchimp) 16h
    pret per ora 25 Euro + TVA
    total estimativ: 3800 EUR + TVA
    La prima vedere, mi se pare mult, dar nu ma pricep si am nevoie de o a doua (a treia, a patra) opinie. Nu cunosc preturile din domeniu.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de MarianG Vezi Post
    Am cerut catorva agentii de webdesign o cotatie de pret pentru un site. Cerintele mele au fost: site tip portal joburi, cu pagina de utilizator (plus pagina de cv), design simplu pe prima pagina (un meniu cu patru taburi care se deschid pe aceeasi prima pagina pentru viteza incarcarii), panou de administrare, blog, forum, newsletter. Acesta este unul dintre raspunsurile primite:

La prima vedere, mi se pare mult, dar nu ma pricep si am nevoie de o a doua (a treia, a patra) opinie. Nu cunosc preturile din domeniu.
    Eu(in firma) nu pot sa-ti fac site-ul (munca multa, bani putini), dar iti pot face un pic de consultatie.

1. site joburi: platforma? (aici intra pagina utilizator, panou administrare)
    2. blog
    3. forum
    4. newsletter.
    5. design

2 si 3 sunt solutii extra, teoretic le instalezi separat. Daca le vrei integrate, studiaza platformele de joburi, vezi daca le includ.

Daca nisa ta este targetata si nu vrei un nou bestjobs, poti folosi un cms clasic (drupal, wp, etc) cu modificari de cod, care sa-ti ofere ce ai nevoie. Asa castigi blog, este inclus.

Daca vrei un nou bestjobs, ai 2 variante. Cauti o solutie existenta sau dezvolti inhouse.

Problema cu solutiile "cod 0" este ca depinzi de agentia de web design, forever. Indiferent daca iti cer 10.000 euro dupa lansare, sau 100.000, nu prea ai ce sa faci. Asa ca, eu recomand tot timpul solutii open-source sau "in house" = angajat(i).

3. forum. Cu siguranta solutie stabila, cunoscuta, deci este extra. Dar oare ai nevoie?

4. newslleter. Ce planuri ai? Cate mail's lunar? Daca vrei spam, cauta un serviciu specializat in trimitere newslleter (700 euro+tva, pt ce?). Daca vrei sa trimiti 2-300 mail pe luna, poti opta pt un add-on sau ceva intern (in platforma).

5. design = eu il fac in functie de buget. Trebuie sa specifici cu modele (links) ce vrei, sa nu primesti o "pleasca". E munca multa la design, de multe ori dureaza mai mult decat integrarea in sine. Aici daca vrei te ajut, dar doar daca vrei avioane (scump rau), banalitati nu fac.

Ai primit pret model : cod de la 0. Dar e posibil sa existe o platforma cu toate cerintele tale si sa o primesti "pleasca" la bani multi.

Pretul mic sau mare? Eu cred ca e destul de mare, pt ca ai cerut doar "casa" la rosu, nu ai specificat instalatii, mobila, vopsea, etc. Daca acum ai 3800, o sa ajungi la 10k+.

Proiectul pare maricel, ai studiat piata? Merge ? Are sens sa investesti in nisa asta? Cat de nisat o sa fie site-ul?

Bestjobs este praf acum, nu stiu ce au avut in cap cand au schimbat interfata, dar pt companii este dezastru. Nu-l lua drept model, ca o sa incepi cu stangul.
    Ejobs nu a fost niciodata ok, deci iese din discutie.

Destul pentru astazi
    Ultima modificare făcută de Tom; 21st October 2013 la 19:44.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Marius Morariu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    29th September 2011
    Posturi
    759
    Putere Rep
    45

Implicit

Sa nu ti se potriveasca oare o tema Wordpress premium care-i maxim 100$? Sunt o gramada disponibile

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    81

Implicit

La un portal de tipul asta, cea mai importanta (si destul de complicata) functie mi se pare cea de cautare/filtrare, care nu apare nici in cerite, nici in oferta.
    Caut cu jingle.ro.

MarianG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    26th December 2010
    Locaţie
    Tulcea
    Posturi
    347
    Putere Rep
    29

Implicit

@Tom Multumesc pentru consultatia elaborata.

Ai primit pret model : cod de la 0. Dar e posibil sa existe o platforma cu toate cerintele tale si sa o primesti "pleasca" la bani multi.
    Da, s-au oferit sa foloseasca wp. Nu sunt snob si imi place wp, dar pretul mi se pare exagerat. 8 ore pentru un blog? 400 de euro pentru newsletter? Nu vreau un nou bestjobs, insa nisa este promitatoare si nu mi-am propus sa cheltui tot bugetul pe site.

@Marius Morariu Orice tema as gasi trebuie sa fie adaptata destul de mult, ceea ce ei s-au si oferit sa faca. Problema e pretul. Poate ca sunt atat de buni incat merita, nu stiu.

@puthre Da, asa e, mi-a scapat sau am crezut ca se subintelege. E nevoie de filtrare pe orase, meserii, ca la orice portal de joburi. Probabil ca asta ar fi dus pretul la nivelul de gluma.

In plus de asta, cum sa dureze (150 h) 2-3 luni? Este facut de o singura persoana?

designarti este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Posturi
    174
    Putere Rep
    23

Implicit

Este tipul de proiect pentru care detaliile furnizate ulterior te vor costa aproximativ la fel ca si proiectul initial. Cand vrei sa faci asa ceva, trebuie sa studiezi foarte bine piata, sa nu-ti scape nimic din ce-ai dori sa oferi pe site. As structura proiectul tau pe tipuri de layouturi, insa as merge pe cel mai important lucru, pe care l-a precizat si puthre, mai sus: funcionalitatea de cautare/filtrare. Acolo se impiedica majoritatea developerilor.

Recent, m-am lovit de o situatie similara - un cost de 3500 de euro pe un proiect complex, la care, insa, clientul a mai dorit aproape la fel de multe functionalitati, dupa ce s-a semnat contractul - si s-a ajuns la 6.800 de euro.

Prin urmare, pleaca de la premisele unei consultante in prima instanta. Ia in calcul, separat, design, UX, structura si functionaliati. Plateste pentru un serviciu de consultanta si-o sa-ti salveze, probabil, cateva mii de euro. Ca sa nu mai mentionez de situatiile de 2 lei prin care va trebui sa treci, cand o sa ti se comunice majorarea pretului. Si atunci cand pleci de la o solutie custom, compania cu care ai inceput proiectul va trebui sa fie si compania care-l va finaliza.

Sunt de acord cu Tom. Utilizarea unei platforme Open Source va insemna, pe viitor, micsorarea preturilor de mentenanta si dezvoltare. Pentru asa ceva exista optiuni de perspectiva. Solutia custom te limiteaza.

Ca sa concluzionez, ai nevoie de:
    1. consultanta design, UX, structura, functionalitati
    2. Drupal (WP mi se pare o solutie de mana a doua in cazul asta)
    3. Strategie marketing

Bruzli este deconectat Administrator
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th April 2005
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    46
    Posturi
    980
    Putere Rep
    42

Implicit

vezi daca nu ti se potriveste ca si baza jobberBase - The Open Source Job Board Software pe care sa-l extinzi cu functionalitatile dorite.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de Bruzli Vezi Post
    vezi daca nu ti se potriveste ca si baza jobberBase - The Open Source Job Board Software pe care sa-l extinzi cu functionalitatile dorite.
    Ceva de genul, sigur sunt solutii functionale deja. http://www.jobberbase.com/featured/ vezi ce stie sa faca, lasa design si blog, verifica functionalitati. (late edit: nu functioneaza decat 3 site-uri din "portofoliu", banuiesc ca e ceva "nasol".)

Eu zic sa faci altfel, ca tot esti pe un forum. Scrie si tu un brief scurt, ce vrei sa faci, unde vrei sa ajungi (estimare useri, jobs, etc) cum functioneaza platforma (search =auto, plata pt companii, bid pe project, etc), mai dezvoltam si noi, iar dupa ai o lista de cerinte pe care sa o trimiti mai departe.

Nu cred ca WP este solutia optima, mai degraba drupal sau liferay (costuri mari). Da, pt wp costurile sunt "la misto". Inteleg poate design (5 zile, cam mult, pt ca tu ai ceva basic) dar restul sunt preturi enorme. Iar sa alegi un portal de joburi pe wp, cred ca este o greseala de strategie, pentru cei care ti-au trimis oferta.

off: Ai sunat la o agentie si ti-a zis cineva direct, ca nu face? Fara alte detalii? Eu?

@2dor, nu-mi fac site de jobs, nu ma atrage nisa. Functionalitatile conteaza, nu planul de afaceri. Poate m-am exprimat gresit.

Idei avem toti, nu pentru furat idei suntem pe forum. Sau?
    Ultima modificare făcută de Tom; 21st October 2013 la 22:59.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

2dor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    583
    Putere Rep
    34

Implicit

Eu zic sa urci direct planul de afaceri pe forum

Citat Postat în original de Tom Vezi Post

Eu zic sa faci altfel, ca tot esti pe un forum. Scrie si tu un brief scurt, ce vrei sa faci, unde vrei sa ajungi (estimare useri, jobs, etc) cum functioneaza platforma (search =auto, plata pt companii, bid pe project, etc), mai dezvoltam si noi, iar dupa ai o lista de cerinte pe care sa o trimiti mai departe.
    We buy things we don't need to impress people we don't like.
    Vand advertoriale pe site-uri cu autoritate mare

gabetu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    10th April 2011
    Locaţie
    Piatra Neamt
    Posturi
    186
    Putere Rep
    27

Implicit

Daca tot ai pomenit de wp, la 100USD poti achizitiona o tema ca http://demos.appthemes.com/?theme=jobroller existand si addon-uri interesante aici Search Results | AppThemes Marketplace.

Vezi ce facilitati de acolo corespund cerintelor tale si poti sa-ti faci calculele, suma de 3800 EUR + TVA imi pare si mie cam mare pentru un site dezvoltat pe wp.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Pret creare - intretinere pagina web
    De Roli în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 11th May 2013, 12:34
  2. Ofere: Creare logo si bannere (pret redus)
    De gamerap în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 34
    Ultimul Post: 20th September 2012, 01:33
  3. Job-Oferta Creare Site
    De danis în forumul Locuri de munca
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 26th September 2011, 00:15
  4. Creare E-book - Pret
    De edy12006 în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 22nd March 2010, 22:43
  5. Creare site, promovare site, optimizare site