Postat în original de
Dan
Zumzi era doar un exemplu, ofertele "minune" sunt peste tot.
Chiar nu as vrea sa facem rau unei afaceri anume, ci sa-i educam sa nu mai "promoveze" tepele.
Nu e vb de a face rau unei afaceri, cat e vorba ca seopedia are forta sa "pozitioneze" un site mai bine decat altul, fie el si brand.
Daca pentru cautarea zumzi sau zumzi.ro (cautare de brand) apare pe locul 1 sau 2, "zumzi.ro: Atentie la TEPE " si in categoria zumzi, postam tepele diverse pe care le practica, nu facem rau unei afaceri, ci ii aratam acelei afaceri ca "tepele, prosteala, inselaciunea" nu trebuie sa devina scopul unei afaceri, fix din cauza altora, care nu accepta asa ceva.
Faptul ca unii cumpara in continuare, fie ca au citit ca sunt diverse tepe, e fix problema lor, dar sincer as prefera sa am posibilitatea sa comand si din romania, fara sa fiu pacalit, inselat sau "ars" de termenii si conditii, nu facem retur la pj, nu facem service pentru ca noi importam piesele si ansamblam televizoarele in romania, ca sanu platim taxe, .......
De 6 ani comand numai din America, orice, de la ciorapi la sirop de tuse pentru ala mic. Trendul asta de tepe, distruge usor usor mediul online din romania, care e oricum dezastru in comparatie cu alte tari civilizate. Plata cu cardul e un mit, fix din acest motiv!
Daca tu scrii despre mine, ca am un site de 2 lei (kkt), ca vand produse din europa, ca nu am customer service, ca nu fac retur, ca vand second hand...... am 2 variante: 1. repar problemele sau 2. "las-o asa ca merge". E treaba mea ca manager sau proprietar sa-mi rezolv problemele, daca vreau, si eu accept oricand criticile, pentru ca daca iti repari problemele, atunci totul e constructiv. Daca nu, asta nu inseamna ca-ti distrug afacerea, cat pur si simplu ca ai o afacere distrusa.
Prosteala exista de cand lumea, cu siguranta toti ne pacalim sau suntem pacaliti in diverse etape ale vietii. Dar a spune altora cum sa se fereasca de tepari, e moral si corect, si nu inseamna ca "teparul" ramane fara afacere!
Daca pe mine ma arde cineva de pe forum (3 parteneriate, toate 3 arsuri
), e normal sa scriu despre el (nu cu discutii private) si sa explic cu detalii si dovezi, ca omu e tepar, arzoi, hot, ..... Ce castig? Au disparut toti 3 de pe forum!!! Implicit am economist si din banii altora
Cu siguranta sunt pe alt forum, alta teapa, alti "gascani".
Eu nu comand nici un produs pana nu citesc cel putin 10 reviews despre el, asa m-am obisnuit. Abia dupa ce ma decid sa-l comand, caut pretul cel mai bun (nu cel mai ieftin). Daca review-urile despre afacerea ta sunt negative, rezolva problema daca mai vrei un business! Daca nu te intereseaza, atunci lasa-ma sa le spun si altora cum prostesti lumea!
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.