Pagina 6 din 9 PrimulPrimul ... 45678 ... UltimulUltimul
Rezultate 51 la 60 din 84

Subiect: Cum se vand unii pe nimic

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Ma bag si eu in seama
    Din ce stiu eu unii dintre cei ce se plang de concurenta care vinde cu 2E advertorialul nu au bloguri de calitate, de obicei sunt pline doar de advertoriale, multe link-uri site-wide, au majoritatea articolelor sunt scurte, cele mai lungi articole sunt advertorialele.
    Link-ul dat de 1nesco cu valoarea reala a unui link sau advertorial ar trebui sa va puna pe ganduri pe cei care vreti sa castigati mai mult.
    Este o piata libera concurentaiala, si pana la urma fiecare abordeaza piata cum doreste, la unii nu merita mai mult site-ul, altii fac un calcul si gandesc ca 5 clienti x 2 E (sau un client cu 5 advertoriale) sunt mai usor de gasit decat 1 client cu 10E, si prefera sa incaseze ceva sigur decat ceva cu sanse mici de reusite.
    Este foarte posibil ca cel care cere 2 Euro sa castige acum mai mult decat acum 2 ani cand vindea cu 10E, pentru ca are multi clienti.

Sunt bloguri pentru care nu am acceptat nici gratis articol, zilele trecute am rugat pe cineva caruia ii platisem un articol sa il stearga pentru ca calitate site-ului scazuse mult si imi facea rau (eram dispus sa platesc doar sa scoata link-ul) si am cumparat si un articol cu 200E (pret maxim platit pana acum).
    De asemenea am dat articole gratis pe site-uri premium (chiar si catre colegi de pe seopedia), sau am incasat o suma foarte mare. Fiecare din site-urile mele au preturile lor pentru advertoriale si link-uri.
    Si ca fapt divers pe un anumit site unde link-ul costa destul de mult, numai am link-uri disponibile si am oameni in lista de asteptare, si unii sunt de pe seopedia.

Poate te vei gandi de ce oare acei oameni prefera ca cumpere de la mine cu un pret de cateva zeci de ori mai mare decat de la altii care vand cu 2 Euro?
    Fa si tu site-uri care sa merite, si poate o sa cumpar si de la tine articole cu 50E, sau poate chiar cu 200E, la fel si link.
    Ca idee eu cumpar de la oameni care au cont pe seopedia servicii de aprox 300-500Euro lunar si vand un pic mai putin ca valoare.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Maldinii este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Rennes
    Posturi
    842
    Putere Rep
    41

Implicit

Citat Postat în original de edy12006 Vezi Post
    Bai oameni buni, ori am eu o problema (sa il numim fix), ori unii chiar nu isi dau seama ca unele metode proaste de marketing pe care le folosesc ei, pot dauna intregii piete, intr-un timp foarte scurt.

Pana acum vreun an de zile, cand am facut campanie de promovare prin advertoriale pentru un blog, am dat 300 de euro pe 30 de advertoriale ok. Nu gaseai la vremea respectiva sub 7-8 euro bucata, si astea ieftine fiind pe siteuri proaste. Vad acum cum unii se vand pentru 2 euro.
    Mi se pare o mare tampenie sa stai ca idiotul sa scrii pe blog de atatea luni/ atatia ani de zile, si sa vina unul sa-i vinzi 2-3 linkuri intr-un articol scris de tine (200-300 de cuvinte deobicei) la pretul de 2/3 dintr-un pachet de tigari, sau un bidon de cola si cateva caramele.

Problema apare din proasta educatie pe care o au unii in mediul afacerilor. Atunci cand intra pe piata, ei in loc sa isi vada de treaba, vin cu un pret competitor. Toti sunt nevoiti sa scada preturile, ca altfel nu ar mai avea clienti. Asa se ajunge sa stam cu noptile sa ne batem capul in online pentru ceva maruntis, ca sa nu zic ca unii mai au si pretentii de nu stiu ce pr/trafic la preturile astea. Deci, per total, s-a ajuns la culmea nesimtirii.

Nu zic ca si mie nu mi-ar comveni sa dau 50 de euro pe 20-25 de advertoriale, dar parca e prea de tot, si nu are cu ce sa ma avantajeze pe mine acest lucru, pentru ca preturile nu sunt doar pentru mine, ci si pentru concurenta, deci toti avem aceleasi posibilitati de crestere, la aceeasi bani, doar ca astfel se umple internetul de siteuri de nimic.

Va rog sa ma scuzati daca am fost putin mai acid in acest topic, insa trebuie sa recunoastem ca asta e situatia.
    Legat de postul tau asta mi se pare destul de relevanta : Stricatul pie?ei, teama celor mediocri | Zero Știri .
    Codeinwp.com - Wordpress experts

iuddavali este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    4th May 2011
    Vârstă
    46
    Posturi
    406
    Putere Rep
    31

Implicit

Sunt cateva probleme:
    - bugetele oamenilor au scazut datorita scaderilor salariale. Ca atare, omul a inceput sa scrie pe lista cheltuielile si sa taie pe ici pe colo, sa aleaga ce e mai ieftin;
    - fiind mai putini bani in casa, vanzarile au si ele de suferit, pentru ca omul cumpara mai putin (eh, pot interveni unele discutii aici, dar in general asa e);
    - cu cat piata de desfacere este mai larga, cu atat preturile incep sa scada. Asta e regula, nu cred ca era nevoie sa o invatam acum;
    - "moaca ingrasa" - cred ca ati auzit toti de vorba asta.

Eu sunt unul dintre cei care m-am vazut nevoit sa reduc preturile pentru ca de cand apar in fiecare saptamana oferte cu advertoriale gratuite, lumea sta la panda si asteapta mocangeala. Eu de o saptamana nu am mai primit nimic, desi am redus preturile in ultima perioada, nu am blogroll cu zeci de linkuri (nici nu am blogroll tocmai pentru a asigura un link juice bun) sau footer supraincarcat, incerc sa aleg cuvintele pe care le folosesc in frazele care contin linkurile, nu scrise la buleala ca sa iasa numarul de cuvinte sau un articol la plesneala. Nu am greseli gramaticale sau de cultura cum au alti colegi de pe forum dar care isi iau aprecieri, desi scriu niste bombe de advertoriale (nu dau exemple, pt ca nu ar fi frumos, doar am vrut sa argumentez ca se cauta cantitatea, ci nu calitatea, de multe ori). Desigur ca stiu si colegi care fug de gratuitati si bloguri proaste si prefera sa dea mai mult ca sa ia un link bun. Am refuzat cereri de linkuri sitewide tocmai pentru a pastra un link juice bun. Am refuzat si preturi mult prea mici, in caz ca nu era un pachet de adveroriale prin care sa se justifice reducerea. Deci, am mai si refuzat.

Personal trec printr-o perioada nefasta dpdv financiar, in care ma asteapta datele scadente la facturi si banci, iar inca vreo 2 luni de acum incolo sunt nevoit sa depind de plusul din online, sa adun pe hartie tot ceea ce strang. Pentru ca nu mi-ar ajunge banii din modul obisnuit (asa e iarna la mine).

Credeti ca eu nu as vrea sa vand la aceleasi preturi ca mai dinainte? Dar ce e mai ieftin 2-3-4 euro sau gratis? Iar cum 1-2-3 oferte vin in fiecare saptamana, e perfect pentru cadenta primirii linkurilor. De ce sa aloce omul 50 de euro pe luna pentru advertoriale cant poate gasi moca? In felul asta isi ia si mai multe keyworduri, mai multe domenii si Ip-uri ... perfect!

Am vazut oferta cuiva care vindea cu 1 euro. Si faceam ca trenul prin casa, cand m-a vazut fratele meu si mi-a zis:

"Bai, dili, crezi ca ala de fericire da cu 1 euro? I-a ajuns cutitul la os, nu mai cumpara nimeni ca altii dau mai ieftin si o face de nevoie, nu ca i-ar placea sa se prostitueze pe 1 euro."

Fratele meu nu prea are treaba cu internetul, nu stie el de SEO si termeni, dar ceea ce a spus a fost adevarat.

Si in privinta mea e la fel. Credeti ca imi convine sa fac oferte saptamanale cu 2 euro, in loc de preturile normale? E drept ca nici 10 euro nu pot cere, pt ca nu face atat. Dar daca din cauza ofertelor gratuite la mine nu mai vine nici d _ _ _ u' ... Ce sa fac? Pe 3 si 5 martie am doua date scadente si nu imi ajung banii. Am nevoie de suplimentare. Fac bani in mod normal, dar in perioada asta am nevoie de cateva plusuri din advertoriale. Si din cauza ofertelor gratuite, imi smulg parul din cap.

Iar daca va intrebati de calitatea advertorialelor mele: nimeni nu mi-a spus ca nu i-ar fi placut, ba dimpotriva au fost exclamatii de genul "Uau, sunt super!" plus ca nu am linkuri sitewide cum au altii, deci un link de la mine da putere mult mai mare. Si totusi lumea nu mai cumpara, pentru ca moca e mai ieftin. Si au dreptate. De ce sa dea bani (2-3-5-10 euro) cand gasesc gratis?

Tot ce am scris e doar o varianta. Restul depinde de calitatea siteului, bineinteles, nisa ... au amintit colegii pana acum. Si atunci se pot cere 50 euro doar pt 1 adv.
    Ultima modificare făcută de iuddavali; 29th February 2012 la 10:52.
    "Modul in care gandesti atunci cand pierzi, determina cat mai ai de asteptat pana vei castiga" David Schwartz

RedHat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    47

Implicit

Din punctul meu de vedere problema expusa in acest topic este simpla:
    - ai un site de calitate, ai priza la Žpestii mariŽ cum se spune
    - ai site-uri mici, vinzi cui poti pe sume modice sa mai scoti un ban in plus.
    Sa incercam sa fim totusi realisti si sa nu visam cai verzi pe pereti. Am cumparat de la diversi useri advertoriale la 2 - 3 euro, insa exact atata valorau, texte scrise in graba, greseli gramaticale, maxim 100 de cuvinte iar linkurile de acolo probabil valoreaza mai putin decat link-urile dintr-un director web. Nu fac referire la nimeni anume insa am primit oferte de 15 - 20 euro pentru advertoriale pe bloguri personale cu 50 unici.

Si inca o chestie, nu va asteptati sa vindeti prea multe advertoriale cu peste 30 de euro pe seopedia sau alte forumuri. Cu niste site-uri bine puse la punct puteti face oferte directe companiilor care au ca target clienti din nisa voastra. Cel mai rau lucru care vi se poate intampla este sa primiti un raspuns negativ sau sa vi se ignore oferta.

100R este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    42

Implicit

Preturile se raporteaza intr-o oarecare masura la puterea de cumparare a romanilor, incep sa. In Romania potentialul de castig nu e acelasi, nu sunt aceleasi sume de bani invartite in online.

Apoi pragmatismul, ce ii intereseaza pe multi cumparatori, backlinkul, advertorialul e o forma deghizata de cumparare de backlinkuri.

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Ok, s-a inteles tot ce era de inteles. Va multumesc frumos pentru pareri.
    Insins a treia oara sa nu se mai posteze ci sa se inchida topicul, ca sa nu se denatureze.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Insins a treia oara sa nu se mai posteze ci sa se inchida topicul, ca sa nu se denatureze.
    Eu nu inteleg de ce sa se inchida topicul? Pentru ca nu a iesit ceea ce doreai tu? Asta este realitatea si trebuie sa accepti parerile oamenilor
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

alecs este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    5th February 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    38
    Posturi
    490
    Putere Rep
    38

Implicit

De acord cu @lovelife la partea asta. Nu mi se pare corect ca topicul sa fie inchis datorita ideilor diferite. Chiar daca tu ai inceput discutia nu detii drepturi asupra ei.

In alta ordine de idei nu pot adauga lucruri noi in plus fata de ce s-a spus pana acum. Chiar au fost unele posturi cuprinzatoare si foarte bune.
    Sunt si eu de acord cu majoritatea. Piata se va regla de la sine. Daca vrei mai multi bani ofera ceva in plus sau ai grija sa imbunatatesti imaginea serviciilor curente.
    Am lista de directoare românești gratuite și o unealtă pentru căutare de utilizatori în rețelele sociale românești.

sergiuliano este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    499
    Putere Rep
    40

Implicit

cerere si oferta fac pretul .. in momentul in care cel care le vinde pe 2 euro va fi ocupat full time fie o sa creasca pretul, fie nu o sa mai fie disponibil sa preia clienti noi ... pana atunci .. stand by

Bogdan Calin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    3.126
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de alecs Vezi Post
    De acord cu @lovelife la partea asta. Nu mi se pare corect ca topicul sa fie inchis datorita ideilor diferite. Chiar daca tu ai inceput discutia nu detii drepturi asupra ei.

In alta ordine de idei nu pot adauga lucruri noi in plus fata de ce s-a spus pana acum. Chiar au fost unele posturi cuprinzatoare si foarte bune.
    Sunt si eu de acord cu majoritatea. Piata se va regla de la sine. Daca vrei mai multi bani ofera ceva in plus sau ai grija sa imbunatatesti imaginea serviciilor curente.
    Daca eu deschid un topic, e dreptul meu sa cer inchidere lui, asa a fost mereu.

Pagina 6 din 9 PrimulPrimul ... 45678 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. unii ofera pontul gratis ,altii il vand pe bani.
    De broski în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 2nd January 2012, 23:49
  2. Vand site-uri la preturi de nimic !
    De Site în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 26th November 2010, 16:44
  3. Vand site-uri la preturi de nimic !
    De Site în forumul Domenii
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 23rd November 2010, 22:04
  4. Cat De Inconstienti Pot Sa Fie Unii