Postat în original de
Kaa
Am o curiozitate, tot din domeniul advertorialelor.
Majoritatea cumpara aceste advertoriale pentru backlink-uri, dar cati din voi il cumpara pentru adevaratul scop al acestei metode? Advertorialul nu este o metoda noua, eu o stiu inca de pe cand se plateau anumiti oameni publici care sa faca un "audit" al serviciului sau produsului. Audit care nu suna ca o reclama, ci ca o parere, publicat la randul sau in diferite locuri.
Majoritatea celor care publica aceste advertoriale pe bloguri generaliste cu stiri, nu cu pareri, impresii ori intamplari personale, au stricat aceasta industrie, nu cei care practica preturi mai mici.
Am cumparat advertoriale in adevaratul sens al cuvantului, nu sa-mi ridice serviciile in slavi. Am platit pentru advertoriale adevarate, adica "autorul/bloggerul" a scris fix ce a vrut, exact parerea lui. Cu impresii, cu bune, cu rele .. Majoritate nu stiu, insa acestea au un impact mai mare asupra publicului.
Cei de la radiozu fac astfel de lucruri de exemplu, desi cele pe care le-am auzit eu au fost doar cu "bune", este o metoda mai realista.
Cati din voi platiti sa auziti pareri realiste, atat din partea cititorilor(blogului pe care este postat) cat si din partea autorului?
Intradevar, noi am ajuns sa le folosim pentru backlinkuri, pentru ca sunt permanente si acest lucru ne ajuta.
Rolul lor este asa cum spui si tu, de a promova unele produse prin review. Am vazut cazuri in care producatori sau magazine online ofereau produse unor bloggeri pentru a le face review. Asta intradevar se numeste advertorial, dar aici e vorba de alte standarde.
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.