Pagina 1 din 9 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 84

Subiect: Cum se vand unii pe nimic

Afișare hibrid

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit Cum se vand unii pe nimic

Bai oameni buni, ori am eu o problema (sa il numim fix), ori unii chiar nu isi dau seama ca unele metode proaste de marketing pe care le folosesc ei, pot dauna intregii piete, intr-un timp foarte scurt.

Pana acum vreun an de zile, cand am facut campanie de promovare prin advertoriale pentru un blog, am dat 300 de euro pe 30 de advertoriale ok. Nu gaseai la vremea respectiva sub 7-8 euro bucata, si astea ieftine fiind pe siteuri proaste. Vad acum cum unii se vand pentru 2 euro.
    Mi se pare o mare tampenie sa stai ca idiotul sa scrii pe blog de atatea luni/ atatia ani de zile, si sa vina unul sa-i vinzi 2-3 linkuri intr-un articol scris de tine (200-300 de cuvinte deobicei) la pretul de 2/3 dintr-un pachet de tigari, sau un bidon de cola si cateva caramele.

Problema apare din proasta educatie pe care o au unii in mediul afacerilor. Atunci cand intra pe piata, ei in loc sa isi vada de treaba, vin cu un pret competitor. Toti sunt nevoiti sa scada preturile, ca altfel nu ar mai avea clienti. Asa se ajunge sa stam cu noptile sa ne batem capul in online pentru ceva maruntis, ca sa nu zic ca unii mai au si pretentii de nu stiu ce pr/trafic la preturile astea. Deci, per total, s-a ajuns la culmea nesimtirii.

Nu zic ca si mie nu mi-ar comveni sa dau 50 de euro pe 20-25 de advertoriale, dar parca e prea de tot, si nu are cu ce sa ma avantajeze pe mine acest lucru, pentru ca preturile nu sunt doar pentru mine, ci si pentru concurenta, deci toti avem aceleasi posibilitati de crestere, la aceeasi bani, doar ca astfel se umple internetul de siteuri de nimic.

Va rog sa ma scuzati daca am fost putin mai acid in acest topic, insa trebuie sa recunoastem ca asta e situatia.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

PhoeniXman este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.834
    Putere Rep
    38

Implicit

Bai oameni buni, ori am eu o problema (sa il numix fix), ori unii chiar nu isi dau seama ca unele metode proaste de marketing pe care le folosesc ei, pot dauna intregii piete, intr-un timp foarte scurt.

Pana acum vreun an de zile, cand am facut campanie de promovare prin advertoriale pentru un blog, am dat 300 de euro pe 30 de advertoriale ok. Nu gaseai la vremea respectiva sub 7-8 euro bucata, si astea ieftine fiind pe siteuri proaste. Vad acum cum unii se vand pentru 2 euro.
    Mi se pare o mare tampenie sa stai ca idiotul sa scrii pe blog de atatea luni/ atatia ani de zile, si sa vina unul sa-i vinzi 2-3 linkuri intr-un articol scris de tine (200-300 de cuvinte deobicei) la pretul de 2/3 dintr-un pachet de tigari, sau un bidon de cola si cateva caramele.

Problema apare din proasta educatie pe care o au unii in mediul afacerilor. Atunci cand intra pe piata, ei in loc sa isi vada de treaba, vin cu un pret competitor. Toti sunt nevoiti sa scada preturile, ca altfel nu ar mai avea clienti. Asa se ajunge sa stam cu noptile sa ne batem capul in online pentru ceva maruntis, ca sa nu zic ca unii mai au si pretentii de nu stiu ce pr/trafic la preturile astea. Deci, per total, s-a ajuns la culmea nesimtirii.

Nu zic ca si mie nu mi-ar comveni sa dau 50 de euro pe 20-25 de advertoriale, dar parca e prea de tot, si nu are cu ce sa ma avantajeze pe mine acest lucru, pentru ca preturile nu sunt doar pentru mine, ci si pentru concurenta, deci toti avem aceleasi posibilitati de crestere, la aceeasi bani, doar ca astfel se umple internetul de siteuri de nimic.

Va rog sa ma scuzati daca am fost putin mai acid in acest topic, insa trebuie sa recunoastem ca asta e situatia.

Ok si? sunt colegi de breasla care vand foarte bine advertoriale cu 50euro, dar au bloguri de calitate, tot nu inteleg cu ce te afecteaza pe tine? sau pe oricine, cand cumperi advertorial cu 2 euro primesti advertorial de 2 euro

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de PhoeniXman Vezi Post
    Ok si? sunt colegi de breasla care vand foarte bine advertoriale cu 50euro, dar au bloguri de calitate, tot nu inteleg cu ce te afecteaza pe tine?
    Cu ce ma afecteaza pe mine colegule? Ma afecteaza direct faptul ca strica piata de promvoare. Apar tot mai multe siteuri proaste pe web pentru ca oricine are acum posibilitatea de a-si promova un site. Cumpara 5 advertoriale la 2 euro bucata si din banii de alocatie deja il poate intretine.

Da, sunt colegi care vand la 50 euro advertorialul, insa aceia se pot numara pe degete. Pana in urma cu aproximativ un an, de la mine nu puteai cumpara advertorial sub 10 euro. (erau unele mici exceptii la persoanele pe care le cunosteam si colaboram de mai mult timp), insa acum daca ii zic unuia ca vand la 10 euro bucata zice ca sunt nebun, ca ia cu 2-3 euro.

La problema asta ma refer. Ne afecteaza pe toti, nu doar pe mine, ca nu imi e tot una sa muncesc o noapte pentru a scrie 5 advertoriale cu 2 euro bucata, sau sa le scriu pentru 10 euro bucata.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

MarinelPadurice este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    17th July 2011
    Locaţie
    Breaza
    Vârstă
    35
    Posturi
    272
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de edy12006 Vezi Post
    Cu ce ma afecteaza pe mine colegule? Ma afecteaza direct faptul ca strica piata de promvoare. Apar tot mai multe siteuri proaste pe web pentru ca oricine are acum posibilitatea de a-si promova un site. Cumpara 5 advertoriale la 2 euro bucata si din banii de alocatie deja il poate intretine.

Da, sunt colegi care vand la 50 euro advertorialul, insa aceia se pot numara pe degete. Pana in urma cu aproximativ un an, de la mine nu puteai cumpara advertorial sub 10 euro. (erau unele mici exceptii la persoanele pe care le cunosteam si colaboram de mai mult timp), insa acum daca ii zic unuia ca vand la 10 euro bucata zice ca sunt nebun, ca ia cu 2-3 euro.

La problema asta ma refer. Ne afecteaza pe toti, nu doar pe mine, ca nu imi e tot una sa muncesc o noapte pentru a scrie 5 advertoriale cu 2 euro bucata, sau sa le scriu pentru 10 euro bucata.
    Iti dau dreptate. Si eu vand cu 2 euro advertorialul de 150 cuvinte pe site generalist cu PR2 obligat de piata oarecum.
    La fel de bine asi da si eu advertorialul cu 5 euro si articolul cu 10.... dar cine lar mai cumpara?
    Oricum nu mai exista webmasterii de alta data, care munceau pentru un site si stiau pe ce cer banu....
    Acum se cumpara baze de date, 100 de siteuri au aceasi baza de date.... si esti webmaster ca sti sa implementezi un backup.
    Treaba cu serviciile este destul de serioasa.... sa ajuns ca oricine pe orice site (gen filme online) sa vezi advertoriale.... si catastrofal este ca nici macar nu sunt pe aceeasi nisa, profil, segment de piata.... mai am sa vad advertoriale la site de filme pentru adulti pe site bisericesc sau destinat copiilor....
    Ar trebui sa ne punem de comun acord la un pret minim/serviciu..... chiar daca este un lucru imposibil.... ca suntem atatia care ne oferim serviciile....

Oricum, tragand linie, in mediul online nu exista o piata, ci un hazard. Si nu red ca va exista.
    Daca asi sti sa dau puncte de reputatie (nam gasit butonul acela) ti-as da un + pentru topicul acesta....

Bogdan Calin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    3.126
    Putere Rep
    49

Implicit

Ai +1 de la mine Eddy . Ti-as da 1000000000 de plusuri daca as putea. NU ai ce sa faci, trebuie sa cobori pretul ca altfel ramai fara NICIUN client! Din fericire, nu am ajuns sa scriu advertoriale pe 1 - 2 euro (dar am fost nevoit sa scad serios pretul) cum fac altii si nici nu am de gand sa fac asta vreodata. Daca ei sunt fericiti, n-ai ce sa le faci . Asa se degradeaza piata si in curand o sa fim in competitie serioasa cu indienii. Acuma cine mai rade de indieni?

LE:

Citat Postat în original de PhoeniXman Vezi Post
    Ok si? sunt colegi de breasla care vand foarte bine advertoriale cu 50euro, dar au bloguri de calitate, tot nu inteleg cu ce te afecteaza pe tine?
    Probabil si-a expus punctul de vedere, atata tot.

relansat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th July 2011
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    780
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de Bogdan Calin Vezi Post
    Ai +1 de la mine Eddy . Ti-as da 1000000000 de plusuri daca as putea. NU ai ce sa faci, trebuie sa cobori pretul ca altfel ramai fara NICIUN client! Din fericire, nu am ajuns sa scriu advertoriale pe 1 - 2 euro (dar am fost nevoit sa scad serios pretul) cum fac altii si nici nu am de gand sa fac asta vreodata. Daca ei sunt fericiti, n-ai ce sa le faci . Asa se degradeaza piata si in curand o sa fim in competitie serioasa cu indienii. Acuma cine mai rade de indieni?

LE:

Probabil si-a expus punctul de vedere, atata tot.
    Nu inteleg. De ce e rau daca vom intra in concurenta cu indienii?

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    3.126
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de relansat Vezi Post
    Nu inteleg. De ce e rau daca vom intra in concurenta cu indienii?
    In primul rand ca e penibil, iar in al doiea rand ca pana acum toti faceau glume cu indieni, ca lucreaza pe bani putini

relansat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th July 2011
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    780
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de Bogdan Calin Vezi Post
    In primul rand ca e penibil, iar in al doiea rand ca pana acum toti faceau glume cu indieni, ca lucreaza pe bani putini
    Bogdane, adevarul e ca noi inca mai avem mentalitati invechite. Cam cat de imbecil sa fii incat sa razi de unul pentru ca munceste? Putin, mult, sincer, e treaba lui. Sunt oameni care ajung la sfarsitul zilei sa isi planga in pumni pentru ca ziua are doar 24 de ore (!), in timp ce altii se uita in gradina vecinului pentru a vedea cu cat vinde. Sa fim seriosi, nu mai merge, te reinventezi. Cand faci ceva de calitate, e aproape imposibil sa nu ai cumparatori. Treziti-va, fratilor, suntem in democratie! Iisuse, ce ne mai victimizam ... ceva de speriat ...

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    3.126
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de relansat Vezi Post
    Bogdane, adevarul e ca noi inca mai avem mentalitati invechite. Cam cat de imbecil sa fii incat sa razi de unul pentru ca munceste? Putin, mult, sincer, e treaba lui. Sunt oameni care ajung la sfarsitul zilei sa isi planga in pumni pentru ca ziua are doar 24 de ore (!), in timp ce altii se uita in gradina vecinului pentru a vedea cu cat vinde. Sa fim seriosi, nu mai merge, te reinventezi. Cand faci ceva de calitate, e aproape imposibil sa nu ai cumparatori. Treziti-va, fratilor, suntem in democratie! Iisuse, ce ne mai victimizam ... ceva de speriat ...
    Pai daca ma vedeti maine cum curat canalele, veti rade si cu fundul de mine . Si cum m-as putea "reinventa"? Ma apuc sa scriu despre perini? Scriu pe 1 euro? Sau ma mut din domeniul writing-ului? Per total, ideea este ca se strica piata, atata tot, unii au inteles total gresit parerea mea si a altora (cum ca edy, eu si altii care au aceeasi parere ca a noastra ne uitam in gradina vecinului, nu avem ce manca sau mai stiu eu ce minuni).

LensFlare este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    25th November 2010
    Posturi
    1.114
    Putere Rep
    43

Implicit

Dar mai avem si cealalta fata a monedei: unii isi fac bloguri doar sa vanda aceste asa zise "advertoriale", publica din cand in cand 1 articol scurt sau ceva multimedia si spera sa ia macar 2 EUR pe un advertorial pe blog (cand el de fapt are o adevarata "ferma de link-uri"). De obicei aceste link-uri de proasta calitate fac mai mult rau decat bine, cine stie ca are blog ok tine de pret si vinde. Cei care nu au bloguri cunoscute sau nu ies cu nimic in evidenta sunt nevoiti sa vanda la acelasi pret de nimic.

Pagina 1 din 9 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. unii ofera pontul gratis ,altii il vand pe bani.
    De broski în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 2nd January 2012, 23:49
  2. Vand site-uri la preturi de nimic !
    De Site în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 26th November 2010, 16:44
  3. Vand site-uri la preturi de nimic !
    De Site în forumul Domenii
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 23rd November 2010, 22:04
  4. Cat De Inconstienti Pot Sa Fie Unii