Pagina 2 din 9 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 84

Subiect: Cum se vand unii pe nimic

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de Nichita Vezi Post
    Edy, un link e ca orice alta marfa. Atunci cand cumperi un laptop, de exemplu, daca e vorba despre aceeasi configuratie, cumperi produsul din locul in care este cel mai ieftin.

Ceea ce nu inteleg eu este: cum vreti sa traiti din vanzarea de linkuri ? Ok, la inceput sa zic, vreti sa aveti ceva bani in plus ca sa dezvoltati un proiect nou etc. Dupa cativa ani cred ca ar trebui sa evoluati cumva iar linkurile sa le vanda copiii sau cei la inceput.

Tu de exemplu, esti din 2009 pe forum. Poate ca ar trebui sa treci la alt nivel, nu sa speri ca traiesti din vanzarea de advertoriale. Cu privire la preturi, se pare ca la atat isi evalueaza munca. Unii nu se dau nici jos din pat pentru 50 de euro. Este treaba fiecaruia.

Daca esti de parere ca nu poti face fata unei astfel de "competitii neloiale" trebuie sa te apuci de altceva. Mediul online nu inseamna numai vanzarea de advertoriale si linkuri in footer.

Nichita, nu intelege gresit ideea. Nu traiesc din vanzare de linkuri si advertoriale, si cel putin nici nu traiesc din mediul online. Sunt pe forum din 2009 si sunt in online de mult mai multi ani, iar faptul ca am si unele siteuri/bloguri pe care vand linkuri nu inseamna ca "am ramas la acest nivel". Eu vorbeam la modul general, ca si idee, cum a putut sa evolueze acest aspect intr-un timp asa de scurt.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    33

Implicit

Afecteaza si nu afecteaza.....personal am vandut foarte rar publicitate pe seopedia, iar cand s-a intamplat pretul a fost mult peste ceea ce se vehiculeaza acum. Daca ar fi sa fac un top vanzare - cumparare, ar fi ceva de genul :

- pret vanzare advertorial minim 100 lei
    - pret maxima platit la cumparare 200 euro

Cat priveste bannerele vandute raportul e cam acelas, daca comparam preturile. Pana la urma totul depinde sa vinzi cui trebuie ceea ce trebuie, unde trebuie.
    Am un Blog

matei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    6th October 2010
    Vârstă
    37
    Posturi
    888
    Putere Rep
    44

Implicit

Eu unul iti dau dreptate 100%. Nu spun, poate din punct de vedere SEO, pentru multi e convenabil sa cumpere un articol cu 1 euro sau 1.5 euro, dar ca propietar de blog... sa ceri aceasta suma pe un advertorial mi se pare...degradare.
    Din punctul meu de vedere, problema are 2 fete:
    1. Propietarul blogului:
    - scoate rapid niste bani dar care din pacate sunt putini in conditiile in care pretul nu depaseste 1.5-2 euro;
    - clar nicio companie nu ii va contacta vreodata pentru un advertorial pe bani multi;
    - nu se poate lauda cu un trafic mare, nici cu un nr de abonati RSS prea mare;
    - nu ii pasa prea mult de calitatea site-ului, multumindu-se cu cativa centi;

2. Clientul:
    - plateste o suma extrem de mica pentru un link care pe termen scurt ii poate da un boost in SERPS;
    - nescotand prea multi bani din buzunar, poate varia sursele de link building, deci per ansamblu este o investitie relativ buna.

Problema e ca multi dintre cei ce vand astfel de advertoriale nu se uita prea mult pentru ce site scriu(dovada ca acum vreo cateva saptamani am luat un advertorial cu 1.5 euro cu 3 link-uri pentru un blog Pr0N0), astfel ca exista mari sanse ca site-ul sa fie penalizat pe termen lung.
    Din punctul meu de vedere, strict ca om care se ocupa de SEO, ele sunt bune doar pe termen scurt si doar daca strategia de link building nu se bazeaza doar pe astfel de advertoriale. Prefer oricand un articol intr-un director de articole serios (asa cum e earticole.com al lui Cristi Ursut, Advertoriale.info a lui robyroy sau articole.org al lui axa2000).
    Ma ocup si cu testare manuala/automata.
    PS:Vand advertoriale ieftine pe site cu profil medical.

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.623
    Putere Rep
    54

Implicit

Sa inteleg ca Petrom-ul ar trebui sa faca benzina 10 ron pe litru ca sa nu se mai plimbe toti smecherii cu masina, sau tigarile sa ajunga la 10 euro pachetul ca sa nu si le mai permita orice cocalar?

Edy, nu vad care e problema ta, indiferent ca esti cumparator sau vanzator, e o piata libera, cerere-oferta. Nu te opreste nimeni sa vinzi advertoriale la 50 euro sau sa dai 50 euro pe ele. Eu unul stiu multi bloggeri care acum 1-2 ani de zile cereau niste preturi absurde pe advertoriale, acum ma gandesc ca poate le mai vine minte la cap...
    Creștere putere, consum redus și optimizare software motor - servicii profesionale de chiptuning

Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    6th October 2010
    Vârstă
    37
    Posturi
    888
    Putere Rep
    44

Implicit

Ca fapt divers, stiti cat a insumat investitia companiilor in bloguri? Chiar astazi cei de la refresh.ro in colaborare cu vola.ro au aratat o statistica in care au adunat sumele investite in publicitate pe bloguri...cifra care depaseste lejer 400 de mii de euro.
    Ca fapt divers, credeti ca cei care vand advertoriale pe 1 euro au facut parte din vreo campanie? Eu cred ca nu.

Detalii aici: BR 2011, rezultate preliminare si o mica discutie asupra celor 415.000 euro – piata de blogging din Romania | refresh.ro

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Foarte bine punctat, Matei.

Nu Rares, nu e chiar asa, dar gandeste-te ca acesti "webmasteri" ii trag in jos si pe cei care mai au o farama de ambitie. Cand vrei sa vinzi un advertorial cu 10euro si ti se spune ca esti idiot, ca altii vand cu 2-3 euro, normal ca te intrebi: oare unde s-a ajuns? Poate pentru tine nu este o problema, insa pentru unii conteaza.

PhoeniXman este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.834
    Putere Rep
    38

Implicit

Nu Rares, nu e chiar asa, dar gandeste-te ca acesti "webmasteri" ii trag in jos si pe cei care mai au o farama de ambitie. Cand vrei sa vinzi un advertorial cu 10euro si ti se spune ca esti idiot, ca altii vand cu 2-3 euro, normal ca te intrebi: oare unde s-a ajuns? Poate pentru tine nu este o problema, insa pentru unii conteaza.
    Daca ai aceeasi calitate ca a celui cu 2 euro logic ca iau de la el, daca blogul tau e mai bun atunci cumpar de la tine, simplu ca buna ziua.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    84
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    84

Implicit

Citat Postat în original de matei Vezi Post
    Ca fapt divers, stiti cat a insumat investitia companiilor in bloguri? Chiar astazi cei de la refresh.ro in colaborare cu vola.ro au aratat o statistica in care au adunat sumele investite in publicitate pe bloguri...cifra care depaseste lejer 400 de mii de euro.
    well? vreti o felie? nu veti obtine niciodata cu posturi de 2 lei, cu preluari rasuflate de bancuri vechi,etc. Continut de calitate, documentat, subiecte unice in online. Au inteles foarte multi prost notiunea de continut original si s au axat pe batut campii.

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de PhoeniXman Vezi Post
    Daca ai aceeasi calitate ca a celui cu 2 euro logic ca iau de la el, daca blogul tau e mai bun atunci cumpar de la tine, simplu ca buna ziua.
    Majoritatea celor care cumpara nici nu au habar sa evalueze un site, tocmai deaceea atunci cand le dai email ca le vinzi advertoriale, in secunda doi ai primit si un raspuns. De cele mai multe ori se intampla sa ti se spuna ca dai scump, si degeaba le explici tu ca ai 200 de articole unice postate de-alungul a nu stiu cati ani, ca ei iti spun: "da domle, da ala imi vinde pr4". Deci pierzi vremea degeaba.

Citat Postat în original de Kidu Vezi Post
    well? vreti o felie? nu veti obtine niciodata cu posturi de 2 lei, cu preluari rasuflate de bancuri vechi,etc. Continut de calitate, documentat, subiecte unice in online. Au inteles foarte multi prost notiunea de continut original si s au axat pe batut campii.
    Serban, ca sa ajungi sa scrii continut de calitate, ce merita zeci de ore de documentare, trebuie sa fii motivat. Ori cu oameni ce-ti oferta 1 euro pe 500 de cuvinte, nu prea ai sanse. La noi in tara continutul si munca intelectuala nu sunt platite bine, pentru ca nici monetizarea siteurilor nu este intr-o stare prea roz. (asta daca nu esti eu stiu ce mare srl-u sau televiziune online, ceea ce nu toti isi permit sa dezvolte, deci hai sa fim putin mai realisti).

Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    6th October 2010
    Vârstă
    37
    Posturi
    888
    Putere Rep
    44

Implicit

Citat Postat în original de Kidu Vezi Post
    De vrut, as vrea. Problema e ca pentru asta trebuie sa trec peste altii care sunt vechi si mai infipti decat mine. Deci momentan, nu pot sa am pretentii in genul.
    Ideea era ca se poate.
    Inca ceva... marea majoritate care cumpara advertoriale aici nu o fac pentru trafic, ci pentru link-uri. In schimb, companiile nu cauta link-uri ci oameni care sa livreze un mesaj unui numar mare de oameni din online intr-un scurt timp.
    Uita-te la advertorialele postate de Arhi, de exemplu, pe care eu personal il consider cel mai talentat blogger din Romania. Nu am vazut sa scrie articole SEO/advertoriale si de multe ori, in advertorialele sale nu e nici macar un link. Cu toate astea mesajul e transmis. Si acest lucru se intampla la toti A-listerii.

Asta e diferenta. Ca tine totul de PR, nu de SEO.

Pagina 2 din 9 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. unii ofera pontul gratis ,altii il vand pe bani.
    De broski în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 2nd January 2012, 23:49
  2. Vand site-uri la preturi de nimic !
    De Site în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 26th November 2010, 16:44
  3. Vand site-uri la preturi de nimic !
    De Site în forumul Domenii
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 23rd November 2010, 22:04
  4. Cat De Inconstienti Pot Sa Fie Unii