Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 35

Subiect: Valoarea reala a unui link?

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    32
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    40

Implicit Valoarea reala a unui link?

De ceva vreme vad ca linkurile se vand tot mai ieftin. Ma intreb daca nu cumva este o greseala, pana cand vad ca un user de aici vinde link de pr3 la 1 euro lunar. Stau si ma gandesc putin ca pentru a lua acel pr3 ai nevoie de ceva investitii (munca sau bani) intr-un website si nu imi dau seama cum ti-ai putea taia singur painea de la gura monetizandu-ti munca atat de slab.

V-as ruga pe cei care cunoasteti mai bine situatia sa imi prezentati si mie care sunt algoritmii de calcul pentru valoarea linkurilor, de preferat sa si exemplificati.

Eu cand vand linkuri calculez in functie de:
    - vechime domeniu
    - trafic
    - autoritatea websiteului in indexare si pozitionare
    - continut si calitatea lui / cat am muncit la site
    - pr (pr-ul pentru mine a ramas o dovada de seriozitate - degeaba ai vechime 3 ani si 1000 unici, daca nu ai un pr inseamna ca google nu te vede chiar asa de bine ca autoritate).
    - nisa catre care vand link (daca e un website ce vinde servicii sau produse atunci si pretul linkului e normal sa fie mai mare decat in cazul unui site informator - parerea mea)
    - nisa de pe care vand link (unele nise sunt mai scumpe decat altele)
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.620
    Putere Rep
    51

Implicit

Valoarea unui link nu este data de PR, sau ma rog, nu e singurul criteriu, drept pentru care un link pr 4 de multe ori poate sa nu valoreze nimic... Nu inteleg de ce te miri, cred ca posesorul acelui site stie mai bine ca tine ce vinde si de ce vinde cu 1 euro.
    Te-ai gandit ca poate siteul ala e penalizat de luni bune, ca are pe linie 10 unici/zi din search, ca nu rankeaza nicaieri si ca proprietarul il mai tine in picioare doar pentru a mai vinde niste linkuri la cate un fraier?
    Ultima modificare făcută de -Rares-; 28th December 2010 la 14:43.

Maldinii este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Rennes
    Posturi
    842
    Putere Rep
    39

Implicit

Nu este chiar asa cu PR-ul, daca ai 1mie de unici din reffering sau direct trafic si PR0 da poate nu te vede bine google-ul , dar cand ai 1mie de unici pe zi din google si PR0, eu cred ca te vede destul de bine .

Referitor la pretul link-ului, s-a ajuns asa pentru ca monetizarea in Romania pe un site care nu vinde nimic este super proasta, si te bucuri macar sa iti platesti hostul sa nu dai tot de la tine.

Am postat eu intr-un alt thread despre site-ul cerintedesistem.com pe care l-am cumparat de vreo luna, am postat pe el pe jocuri cautate pe cuvinte cheie bune si am ajuns ieri la 2.000 de unici si 4 mii de impresii si am facut din google adsense 0.60e , am incercat sa vand un banner cu 15e pe luna, bani care sincer mi se par foarte putini pentru 35.000 de unici pe luna din motoare de cautare, si nici macar un mesaj nu am primit, poate la 5e pe luna sa vand.

Nu e usor in Romania sa aduci un site la 2mii de unici pe zi, trafic curat si sa nu faci nici 30e pe luna .Cum vad eu lucrurile singura solutie rentabila ar fi sa imi mai fac un magazin online de jocuri si treburi de genu' si sa ii fac reclama intens pe asta poate vand ceva .

Mie mi se pare putin si 1e pe luna link pe site de PR0 care sa fie decent , dar asta e piata acum si pana nu esti in stare sa iti monetizezi singur site-urile iei 1 cent de la adsense si 1 e pe luna pe link .

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    32
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    40

Implicit

Rares, nici nu am spus ca Pr-ul ar fi cel mai bun criteriu dupa care se calculeaza valoarea unui link, dar trage si acesta de pret in sus sau in jos. Eu unul am vandut linkuri cu 10 euro pe luna de la pr3 si vechime sub 1 an, pe blog generalist cu aproximativ 100 articole. Pe un alt blog pr0 am vandut linkuri la 6-8 euro, tocmai deaceea ma intrebam oare pe ce site vinde colegul nostru de forum linkuri pr3 cu 1 euro.

Eu unul pana in momentul de fata nu am testat piata .com pe nici o nisa, insa am citit ceva pareri, mai vechi, ce-i drept. As vrea sa imi spuneti cei care cunoasteti situatia, cum se comporta monetizarea in .com fara de Romania? As vrea detalii pentru:
    - vanzare linkuri
    - monetizare prin bannere (cpc, cmp, afiliere)
    - vanzare articole tip advertorial
    - monetizare contextuala (pe keyworduri din content)
    etc

Multumesc frumos!

Eradu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    20th August 2010
    Posturi
    619
    Putere Rep
    35

Implicit

Te inseli coreland pr cu autoritatea siteului, pr poate fi facut si din linkbacks fara nici o valoare sau relevanta la continutul siteului ceea ce inseamna ca nu o sa te ajute sa rankezi mai bine si sa obtii mai multi vizitatori. Si atunci ce valoare sau rost are pagerankul respectiv?

Un site trebuie sa-l evaluezi in primul rand dupa continut (originalitate si cat de des e updatat) si pagini indexate cum ai zis si tu, cred ca un link de pe o pagina cu pr 1 si continut relevant o sa te ajute mult mai mult decat una de pr 3-4 si continut irelevant.
    Au zis-o multi, pr e doar de fatada acum... sau momeala

haotik este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    24th October 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.328
    Putere Rep
    38

Implicit

Nu stiu de ce ti se pare tie ca scad preturile eu am crescut preturile la advertoriale si cred ca urmeaza dupa ianuarie inca o marire a preturilor.

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    32
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de haotik Vezi Post
    Nu stiu de ce ti se pare tie ca scad preturile eu am crescut preturile la advertoriale si cred ca urmeaza dupa ianuarie inca o marire a preturilor.
    M-am uitat putin pe sectiunea de publicitate a forumului si mi-am facut o impresie destul de proasta despre preturi. In alte vremuri vedeam si linkuri de 10 euro lunar pe acolo, acum se dau la 1-3 euro. Ori nu mai are lumea siteuri de calitate, ori preturile linkurilor au scazut.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

Ideea e mai simpla: Daca o sa ceri cuvintele pe care site-ul apare in top 10-50 se face pauza.
    Ideea e sa cumperi link de la un site bine pozitionat pe cuvintele targetate. Degeaba e in top pe "pariuri" daca eu am nevoie de "jocuri online".
    De aici si valoarea.
    Nu stiu cati ofera si acces la google analytics sau statistici on server, ca sa stie ce cumpara potentialul client: iar mare liniste...
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    32
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de 1nesco Vezi Post
    Degeaba e in top pe "pariuri" daca eu am nevoie de "jocuri online".
    De aici si valoarea.
    Eu cand vand un link dau un pret, fara sa stiu daca voi avea clienti din aceeasi nisa sau nu. Daca dau pretul decat in privat il fac in functie de ce am enumerat in primul post, insa eu vroiam sa discutam aici despre cei care zic "vand link pr 3 cu 1 euro" fara sa se gandeasca ca pentru 1 euro ei pot pierde considerabil in fata concurentei.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

Ce sa piarda in fata concurentei?
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Valoarea unui link - pret de vanzare/achizitie
    De Marius Cristian în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 2nd March 2010, 22:18
  2. Factorii care determina valoarea unui link
    De Cristina Andrei în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 13th September 2009, 00:21
  3. Link PR4 pe o lună contra unui mic servici
    De doro în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 15th September 2008, 14:07
  4. Valoarea unui domeniu de doua caractere .ro
    De bsorin în forumul Domenii
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 24th February 2008, 18:10
  5. IBLs de pe propriul site - care e valoarea lor ?
    De evolution în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 27th July 2007, 19:48

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •