Pagina 1346 din 1463 PrimulPrimul ... 34684612461296133613441345134613471348135613961446 ... UltimulUltimul
Rezultate 13.451 la 13.460 din 14626

Subiect: Al 257-lea topic despre reputatii - postez pentru un prieten

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    110
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    110

Implicit

Citat Postat în original de bogumil Vezi Post
    Stiu un magazin care crescuse binisor tocmai datorita afiliatilor (vindea ceva haine de club...). Oare alesese deliberat afilierea in conditiile in care "performeaza mai prost prin comparatie cu alte metode de a face vanzari"?
    Pai are rost sa discutam despre respectivul magazin? Asa de valoroasa e afilierea pentru el incat acum care e situatia? Cum vinde? Si ce inseamna "a crescut"? Ca era in top 2parale, ala e indicator de business mai nou?

Dar iarasi, nu trebuie sa ma credeti. Poate m-a platit Soros sa va mint. Cautati si aflati si singuri. Sau sa confirme/infirme cei care au acces la astfel de date de la diverse magazine.

johny2k este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    22nd May 2013
    Locaţie
    GB
    Posturi
    107
    Putere Rep
    0

Implicit

@dan ma bucur ca m-ai citit si ai ales sa si comentezi una din afirmatiile mele si imi permit sa vin cu cateva intrebari:

1. daca numarul comenzilor venite din afiliere este sub 5%, atunci de ce se inghesuie magazine in retelele de afiliere? ai masurat si comenzile telefonice care vin in urma linkurilor din afiliere??? ca daca le pui si pe alea s-ar putea sa iti de-a cu virgula. si daca tot s-au bagat magazinele in business-ul asta ce le impiedica sa trateze cu respectul cuvenit pe afiliati?

pe principiul asta, daca tie iti vine un client si iti cumpara o singura data in viata un produs cu un pret fooooarte mic, tu ce faci? il tratezi cu scarba si dezinteres? ii spui: "ce vrei ma parlitule, sa iti rapsund la intrebari privind produsul asta ieftin? eu ditamai magazinul? hai da-mi banii si fugi!". daca e asa nerentabil sa stea in banca lui.

2. cum adica costul din afiliere e mai mare decat cel din alte surse? pai in cazul afilierii, platesti e adevarat procentual (in ultimul timp "infim procentual" ), dar doar in cazul unei vanzari. pe cand in celelalte cazuri platesti doar pentru vizite si daca nu ai angajat un "meserias" s-ar putea sa te alegi doar cu atat: vizite. deci oricum ar fi ai si aici costuri destul de ridicate.

3. cum adica la comenzile din afiliere intampini cele mai multe probleme? cum ai ajuns la concluzia asta? adica pe link-urile de afiliere dau click in general ciufutii??? am si eu magazin online si iti pot spune ca si cei care vin "organic" sunt dificili. (ieri nu am putut livra o comanda pentru ca d-na era beata cui si nu a putut sa imi confirme comanda ).

4. ce pretentii ai afiliatii? te rog sa imi spui o cerinta a afiliatilor care poate fi interpretata ca si pretentie. oricum adviserul face ce vrea si cum vrea si il doare undeva de pretentiile afiliatilor.

poate nu inteleg multe lucruri, dar am invatat ca daca am intrat intr-un business nu e obligatoriu sa fiu cinstit, insa neaparat trebuie sa fiu corect.

Dan
    Reputatie:
    110
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    110

Implicit

1. Nu se inghesuie. Ti se pare tie ca se inghesuie doar. Daca cititi doar ce va spun "marii afiliati" si reteaua, aveti impresia ca afiliatii sunt zeii comertului online in Romania. Realitatea e putin alta.

Da, am masurat tot (eu nu iau comenzi telefonice, dar altii iau, insa procentul de astfel de comenzi este infim). Nu stiu de unde obsesia asta cu comenzile telefonice, eu cred ca sunt cazuri rare de magazine in care se introduce agresiv numarul de telefon.

N-am inteles "principiul" la care te referi. Am zis de ce afiliatii sunt tratati ca "si altii" intr-o afacere, si nu ca pioni principali. De la asta la ce povestesti tu cu batjocura e cale foarte lunga. N-are nicio treaba cu ce am zis eu. In plus, nu ma intereseaza prea tare cum se poarta 3 magazine cu afiliatii, pentru ca 3 magazine nu sunt o regula ci o exceptie.

Si din nou tin sa precizez - sunt cifre, nu sunt emotii si rautate. CIFRE. e un procent, vrei sa-l schimb eu? De ce?

2. costul pe comanda venita din afiliere este de 2 ori mai mare decat costul pe comanda venita din google si de 5 ori mai mare decat costul comenzii venita din FB ads. Cifrele nu sunt exact asa in fiecare luna, astea sunt exemple, difera de la caz la caz. De obicei insa, in marea majoritate a cazurilor, e cum zic eu. Costurile pe comanda din afiliere sunt mai mari decat restul.

Si nu sunt dupa ureche calculele, asa cum faci tu sa para. Calculam toate costurile retelei de afiliere vs numar si valoare comenzi fata de TOTI banii investiti in Facebook vs numar si valoare comenzi. Cost per comanda din afiliere 5 lei, cost comanda facebook 1 leu. Iarasi, calculele reale sunt precise, nu "s-ar putea sa am un angajat care nu stie", nu "s'ar putea sa x si s-ar putea sa y". Aaa, si ceva important: daca as calcula si afilierea doar la conversii directe, ar iesi si mai nasol

Inca o data - nu ma cert, nu vreau sa pun afiliatii intr-o lumina proasta. Sunt niste cifre pe care nu vi le spune nimeni si pe care ar trebui sa le stiti, poate schimbati ceva. Va incurajez pe toti sa cereti aceste date de la magazinele cu care lucrati, poate vi le dau. Abia astept sa imi demonstrati ca ma insel!

3. cum am remarcat? petru ca din afiliere jumate sunt retururi, fata de aproape zero retururi in rest. Cum as putea sa nu remarc? Nu trebuie sa aprob comisioanele? Le identific in shop sa vad daca sunt valide si vad ca jumate sunt anulate, colet refuzat, retur dupa ce a purtat pantofii etc. Am crezut ca am eu o problema, asa ca am cerut si de la altii date statistice, respectiv rata de retur generala pe shop si rata de respingere din 2performant. Raportat la numarul de comenzi totale din afiliere pe perioada de timp respectiva, afli cum sta treaba. Si da, si la altii e la fel. In proportii diferite, dar nu este in marja de eroare, e evidenta discrepanta.

4. afiliatii ce pretentii au si ce discutii sunt? Pai uite, ascunderea numarului de telefon de pe site e un exemplu. Si este o pretentie, pentru ca 2performant insista si insista cu aceeasi poveste, ca afiliatii refuza sa lucreze cu cei care au numar de telefon pe site si blabla si sa-l scoateti, uitati v-am oferit si un script care face asta etc.

Sa mai zic o data,ca poate n-am zis de prea multe ori:
    Eu v-am dat CIFRE. Daca nu va convin, nu ma luati pe mine la rost. Ca nu le-am inventat.
    Contraziceti-ma tot cu cifre! Sunt convins ca si altii va pot da, cel putin procentual, aceste date. Doar ca aveti grija cum le cereti, s-ar putea sa nu fi calculat pana acum cat ii costa unele treburi

PS: costul pe conversie este asa in cazul fashion, nu cunosc cazul IT sau alte nise.
    Raportul numarului de comenz in schimb este general, in piata. 2performant are datele astea, daca aveti pile le puteti cere.
    Ultima modificare făcută de Dan; 23rd November 2016 la 03:03.

Dan
    Reputatie:
    110
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    110

Implicit

Referitor la cifre, vad pe facebook o discutie intre afiliati de top.
    Unul din ei estimeaza ca la emag, 8-9% din comenzi au venit, de Black Friday, prin afiliere.
    In restul timpului putem spune ca raportul e mai mic sau mai mare?
    De luat in considerare ca de BF publicitatea a fost foarte agresiva, pe toate blogurile importante, pe facebook, toti au avut link de afiliat.
    Si imediat, a doua zi de la click, majoritatea oamenilor au intrat pe emag sa-si cumpere lucruri.

Intr-o zi obisnuita nu se intampla asa. Dar chiar in conditiile date, euestimez in restul anului 5% din afiliere. Dar conditiile date nu sunt neaparat reale, e doar o parere, un calcul din exterior.
    Daca va pasioneaza, putem pune cap la cap mai multe date si aflam ceva mai aproape de adevar.

Avem:
    totalul comenzilor din afilieire, in profitshare: 10 mil de euro
    totalul comenzilor de BF pe emag: 65 mil de euro
    totalul comenzilor de BF pe fashiondays: 3.7 mil euro

ramane sa estimam cat a vandut flanco (eu cred ca undeva la 5-10 mil de euro)
    si restul de 200 de magazine printre care: quickmobile, starshiners, yellow store, depurtat (partial), fashionup etc
    Ultima modificare făcută de Dan; 23rd November 2016 la 14:43.

mike07 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    30th April 2008
    Posturi
    524
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    si restul de 200 de magazine printre care: quickmobile, starshiners, yellow store, depurtat (partial), fashionup etc
    ..cu o mica dar foarte importanta precizare.. in acest moment sunt cu totul 199 magazine in platforma iar pe pagina cu BF sunt listate DOAR 46 magazine participante!

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.766
    Putere Rep
    32

Implicit

eu tot nu am inteles despre ce e vorba aici. Inteleg ca unii cred ca munca afliatilor nu e cine stie ce si deci nu merita o atentie deosebita, iar afiliatii cred ca nu sunt ajutati si apreciati la adevarata valoare. Daca am inteles bine nu stiu de ce nu se renunta la afiliere, de ce magazinele se agita prin retele, daca tot nu e avantajos si costa prea mult, iar afiliatii de ce promoveaza magazinele care nu-i trateaza cu respect. Nu ar fi mai ok?
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    22nd May 2013
    Locaţie
    GB
    Posturi
    107
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Rapsodia Vezi Post
    eu tot nu am inteles despre ce e vorba aici. Inteleg ca unii cred ca munca afliatilor nu e cine stie ce si deci nu merita o atentie deosebita, iar afiliatii cred ca nu sunt ajutati si apreciati la adevarata valoare. Daca am inteles bine nu stiu de ce nu se renunta la afiliere, de ce magazinele se agita prin retele, daca tot nu e avantajos si costa prea mult, iar afiliatii de ce promoveaza magazinele care nu-i trateaza cu respect. Nu ar fi mai ok?
    Exact asta e solutia. Numai ca ai o problema. Incepi sa promovezi un magazin mic si dupa ce incepe sa se ridice nitelus pe picioare, ia din obiceiurile celor mari. Ce faci atunci? O iei de la capat?
    Si revim cu intrebarea: ce cauta magazinele astea mari in retelele de afiliere daca afiliatii sunt insignifianti si le aduc doar probleme.
    Vreau doar sa inteleg, eu oricum am luat hotararea sa inchis taraba in curand.

Trimis de pe al meu HUAWEI GRA-L09 folosind Tapatalk

Mihai_Is este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th February 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    525
    Putere Rep
    0

Implicit

@johny2k
    daca numarul comenzilor venite din afiliere este sub 5%, atunci de ce se inghesuie magazine in retelele de afiliere?
    poate niste articole, poate niste link-uri, de ce nu?

Brand awareness
    Ai idee cat ar costa un magazin, sa plateasca advertoriale sa apara zilnic pe cele mai importante bloguri?
    Sunt manageri de afiliere care exact asta urmaresc, brand awareness.

link-uri
    google vede link-urile din afiliere. Crezi ca ajuta?

Afilierea pentru magazinele mici / medii poate constitui o alternativa la traficul platit, care in viitor va fi mai scump, pentru ca tot mai multe magazine se vor inghesui pe el.
    Trebuie doar sa stii cum sa iti atragi afiliatii si sa ii privesti ca parteneri, sa castigati impreuna.
    Daca insa ai o parere proasta despre afiliati / afiliere in general, nu intra in 2P, PS etc! Astfel eviti problemele, o sa ai o rata de conversie mai buna si nici nu incurci afiliatii.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    22nd May 2013
    Locaţie
    GB
    Posturi
    107
    Putere Rep
    0

Implicit

@Mihai_Is iti multumesc .pentru raspuns. Incepusem sa cred ca duc piciorul stramb 😁. Normal ca linkurile sunt importante, normal ca articole sunt importante.
    Sunt de acord ca poate afiliatii reprezinta 5%, insa daca asta reprezinta salariile pe cateva luni, atunci saru'mana pt masa.
    Hai sa inchidem subiectul ca nu o sa inventam acum roata.
    Ne descurcam noi cumva. 😂

Trimis de pe al meu HUAWEI GRA-L09 folosind Tapatalk

Dan
    Reputatie:
    110
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    110

Implicit

Tu inca ai impresia ca se cearta cineva cu tine?
    Voi realizati ca va certati cu niste cifre, da?

Hai sa va mai zic ceva: in 2performant, sunt 136 de magazine fashion.
    Jumatate din ele au avut, fiecare. in ultima luna, sub 3 comenzi venite din afiliere.
    Pentru alea 3 comenzi (sau mai putine) au platit, fiecare, 100 de lei + comisioanele respective. Costul pe comanda venita din afiliere este de 33 de lei + comisionul pentru afiliat + comision retea.

Ce faceti cu informatia asta? Va ajuta, va mai zic si altele? Sau "asa gandesc io" si de fapt cifrele nu sunt reale?
    Ultima modificare făcută de Dan; 23rd November 2016 la 22:03.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 2 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 2 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Inca un topic despre reputatii
    De Bogdan Calin în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 27th September 2011, 15:55
  2. Postez gratuit articole de specialitate
    De charlieking în forumul Continut web
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 18th October 2010, 12:58
  3. Un topic despre nimic
    De danic în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 626
    Ultimul Post: 23rd July 2008, 19:54

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.