Eu lucrez cu wordpress de ani de zile. Nu sunt marele stiutor, insa din experienta mea spun ca sunt enorm de multe pluginuri si o sa te trezesti cu contul de hosting suspendat pentru consum mare de resurse. Eu, pe shared hosting, indiferent cate domenii am pe el, incerc sa nu depasesc 4 pluginuri per blog si fug de widgets pe cat posibil. Si am record personal de 9.800 de unici intr-o zi cu un amarat de blog (sau cateva sute in mod constant). Deci se poate.
Daca e sa iau pluginurile listate de tine, as zice:
- All in one
SEO - unii il folosesc, altii au renuntat la el. Testeaza, incearca, modifica cod, vezi daca nu cumva vreun plugin pt cu totul altceva te-ar putea multumi cu unele neindexari astfel incat sa scazi numarul de pluginuri
- CBNet Ping Optimizer - de obicei scriu bine de la inceput, nu am nevoie de jdemii de save-uri pentru un articol, asa ca nu vad necesitatea acestui plugin (cel putin pt mine)
- Exclude pages - am citit descrierea, nu m-a lamurit pt ce e, dar nu vad de ce ar vrea cineva sa excluda pagini din moment ce le-a inclus (adica a hotarat ca ii sunt utile, iar acum o da cotita?). Iar daca e vorba de eliminare de categorii, asta se poate face din cod, fara a incarca cu un plugin. Mentionez ca nu m-a lamurit descrierea, dar nici nu am stat sa-l urc pe un blog sa vad pt ce e.
- Google sitemap generator - da, un plugin pt treaba asta e util. Fiecare alege pluginul pt sitemap pe care il doreste, ca sunt variante.
- KB-Robots - cred ca o singura data am editat un robots.txt. Blogurile mele au vizitatori si sunt indexate la cateva minute. Ma abtin aici pt ca nu am folsoit asa ceva si nici nu am simtit nevoia.
- Keyword Luv - wordpress.org nu il are inclus, asa ca nici nu am mai stat sa citesc ce scrie un nene pe blogul lui, undeva prin 2008.
- Pretty link - e posibil sa ai nevoie, desi e bine sa urmarim
18-19 ianuarie - penalizare pe google.ro? pentru a vedea concluziile. Dar cred ca ramane valabil.
- Ritual Genesis - wordpress.org nu il are inclus, la fel am renuntat sa mai caut ceva despre el
- Secure Wordpress - la fel ca la All in One
SEO - fiecare alege daca sa-l foloseasca sau nu
- Do follow - esti sigur? Stiu ca exista bloguri cu dofollow la comentarii, dar muuulti au renuntat datorita spamului puternic, de care nu au scapat nici dupa ce au renuntat la treburi din astea. E complicata treaba. Trebuie analizata foarte atent. Poate aduce beneficii, corect, dar poate deveni o pacoste.
- inyMCe Advanced - probabil TinyMCE Advanced - de ce mi-as incarca editorul WYSIWYG cu fel de fel de chestii de care nu as avea nevoie? E parerea mea, bineinteles. Daca si doar daca o data la 100 de posturi am nevoie de cine stie ce, cred ca se poate face din cod in postul respectiv.
- Wp captcha free - Daca vrei vrei comentarii de ce nu optezi pentru Disqus? Reduce "dramatic" spamul. Si eu am folosit formular Disqus pentru comentarii, dar si cunosc un site maricel din ro care are asa ceva, iar acum sunt atat de linistiti cu comentariile ... inainte o persoana pierdea 1 ora cu administrarea comentariilor. Acum e ceva ocazional. Cine chiar are ceva de zis o face, cine doar vroia sa se bage in seama se abtine.
- Yet another related posts plugin - da. asta sau altul care chiar ofera rezultate asemanatoare (ca exista unul care nu dadea rezultate). Eu folosesc Contextual Related Posts.
Tin sa adaug ca cele scrise mai sus sunt doar din experienta mea pe wordpress, din domeniile mele, de cativa ani. Nu am afiliere, desi am domeniile cumparate. Pentru afiliere inca urmaresc ce se scrie pe aici, pt ca nu sunt lamurit de-a binelea cum sta treaba, dar in mod special zilele astea ma intereseaza subiectul
18-19 ianuarie - penalizare pe google.ro?
Subiectul
Micronise pentru 2parale deschis de Kidu e binevenit, la fel cum si altii au exprimat apreciera acolo.