@tibi. Costurile cu afilierea sunt destul de mari pentru un magazin real.

Majoritatea magazinelor cauta afiliere din 2 motive: criza (clienti, vanzari,...) si expunere (sa-i zicem strategie de marketing). Indiferent daca ai o strategie seo buna, trafic bun, afilierea este o optiune obligatorie, daca vrei brand awareness. Magazinele cu experienta, o fac si pentru seo, cel putin o perioada (isi castiga linkurile, si ies, si-au atins scopul, seo ieftin).

Problemele apar pe nisa de IT, unde adaosul este mic (teoretic), iar costurile cu afilierea devin destul de mari. Amazon este un exemplu de urmat. Dar din cate se pare, doar la design.

Profitshare nu cred ca are probleme cu un concurent emag. Concurent la ce? La preturi? eMag e printre cele mai scumpe magazine din romania, daca nu chiar cel mai scump. Iar unde are preturi mici, nu are profit

@demo..

Nu cred ca afiliatii influenteaza decizia de a intra sau nu in afiliere.

Claudiu este angajat eMAg, Kidu este manager, e o diferenta de responsabilitati. Claudiu a specificat clar, da raspunsuri pentru ca vrea, nu pentru ca e obligat. Pentru restul, exista suport.

Cat despre megaimage, eu nu cred in asa ceva. De la un brand de it, pana la unul de jocuri, e drum lung, cu riscul sa distrugi brandul. Acum cu mancare? e o gluma?

"De cealalta parte, eMag.ro se va apropia si mai mult de modelul international, Amazon.com, devenind din ce in ce mai mult "one stop shop". Asta e un articol prost facut, de catre cineva care nu are habar de ecommerce. Amazon nu vinde mancare, e imposibil. Amazon vinde anumite produse, de ex: lapte praf. Tu nu mergi la mega image pentru lapte praf, cat pentru "mancare". Cum comanzi tu mici, cu livrare in 2 zile?

Carrefour face cele mai mari eforturi in acest sens, incepand promovarea canalului de vanzari online atat pe Internet cat si pe canale offline. Carrefour, are cel mai prost site existent (la concurenta cu altex), deci ce vorbim noi de vanzari online? Carrefour NU face nici un efort, pentru ca nu se vede nimic. Poate fac eforturi in depozit, online sunt 0.