Daca o luam din perspectiva celui care cauta informatie, nu vad ce este gresit in a afla site-urile unor companii producatoare in primele rezultate. De exemplu Samsung, HTC, Apple sau altele atunci cand cauti telefoane mobile. Printre site-urile care se ocupa doar cu vanzarea lor sau cu reviews, cred ca ar fi bine sa apara si site-urile brand-urilor. Si sa apara acolo nu datorita unui "brands push", de a carui existenta ma indoiesc, ci datorita autoritatii brand-ului pe internet.

Legat de "brands push", eu nu cred ca exista intr-o masura atat de mare precum credeti voi. Algoritmii google fac ca un brand sa apara in primele rezultate din cauza autoritatii pe care o are, autoritate construita cu multe backlink-uri organice si extrem de multe mentionari pe cele mai diverse site-uri.

Cred, de altfel, ca in algoritmul Google exista si ceva numit "current brand awareness" sau importanta unui website/link ACUM, in aceasta perioada. In apararea acestei idei, pot sa dau un exemplu de pe .com. Eu activez in domeniul artei contemporane, si stiu ca in primele rezultate apar site-uri fie de la reviste de gen, fie de la resurse online de gen (ambele tipuri de site-uri au multa autoritate, backlink-uri si mentionari). Ei bine, anul trecut a existat o expozitie extrem de mare si importanta la un muzeu din Houston. Link-ul catre acea expozitie de pe site-ul muzeului a stat in primele 5 rezultate (a jonglat intre 2-5) timp de aproape 3 luni. Am verificat acest lucru de pe mai multe IP-uri, delogat. Dupa parerea mea, a fost acolo din cauza mentionarilor (si backlink-urilor) care s-au facut in acea perioada - probabil cu putin ajutor de la Google care a stiut cumva ca acel link e deosebit de important exact in acea perioada (si nu mai este important acum, fiind undeva intre paginile 5-10).

Cred ca si cazului spus de Tom, cu asiguraile rca, i se poate aplica aceeasi poveste intr-un fel sau altul. Si cred ca link-ul de la emag va cadea de acolo imediat ce majoritatea si-au luat asigurarea (in cateva luni), adica imediat ce Google nu mai crede ca acel link e important ACUM, si ca e foarte probabil sa urce din nou la inceputul anului viitor.