@ karisa. Nu as vrea sa discutam site vs site, ca s anu stricam topicul. Dar in exemplul de fata vb de un site cu 2.317 root (care rankeaza cu root) si 208,064 vs o pagina cu (sa zicem) 24 links. Cu siguranta in cele 2317 root, sunt > 24 site-uri related, ca sa nu zic linkuri
Emag rankeaza acolo ori dintr-o greseala, ori din alte motive (schimbari de altgoritm), unul fiind Brands push. Daca un site cu 2.317 root nu are autoritate in fata unei pagini, atunci eu nu mai inteleg nimic din seo.
Din testele mele, linkuri nofollow sunt "calculate' in altgoritm, deci conteaza, inclusiv cele redirect. Dar asta e alta discutie.
In cazul de fata, linkurile de la afiliati, nu cele clasice (cu link direct), care normal sunt linkuri bune dpdv seo, cat cele asa zise de "afiliere" sunt defapt la fel ca un link direct. Cel putin asa zice google. Vezi ce am postat eu mai devreme, cu 2 parale care da link la level 2.
Ok, deci emag e nisa comerciala. Curatenie mocheta e nisa comerciala? E related la aspiratoare. Deci to ce "se vinde", produs sau serviciu, e nisa related cu autoritatea domeniului unui magazin?
Deci restul de site-uri ce fac? care au activitati comerciale? Se pare ca un 2300 root e degeaba, nu e "brandabil", deci?
Off: Apropo, Dan ti-a dat negativ pt ca "dai sfaturi cat de simplu e pt tine sa rankezi", de parca noi ne-am nascut ieri
Eu nu am comentat paragraful ala.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
@ filip.
Afilierea este o activitate care trebuie sa genereze vanzari. Noi am transformat-o in o modalitate de a genera: Brand Awarness (foarte greu de obtinut): trust, promovare online, vanzari, ..... si SEO.
Pai din ce stiam eu SEO e greu, costa, mai ales pe atat de multe nise.
Mai stiam ca Google are un update pt site-urile afiliate, care nu aduc plus valoare. Si ca nu le "suporta".
Mai stiam ca linkul de afiliere nu se calculeaza, e cu redirect si alte "dude".
Mai stiam ca ai nevoie de content si seo-onpage, intai si dupa de seo-offpage.
................
Acum se pare ca nu mai ai nevoie decat de brand si sa creezi cate o pagina. Miere de albine > Loc 1-3, Bilete de avion > loc 1-3, ....... tigari electronice > loc 1-3.........din greseala un "jocuri-online".... si to ce e "comercial". Si toate astea pt ca Google a decis ca firmele mici, nu conteaza, si sa dea un push de brands.
Cat despre cum au transformat romanii afilierea in cea mai buna "unealta" pt marketing, e alta discutie.
Faptul ca tu nu vrei sa cumperi de la un site, nu schimba altgoritmul google. Daca nu-ti plac vecinii de la bloc, ce faci? De aceea exista cele 100.000 de rezultate (e un ex), ca sa poti cauta si sa alegi ce-ti place. Ce-ti place tie, mie nu-mi place
Repet, daca tu vrei sa vezi in top10 numai magazine mari, nu inseamna ca e corect si logic. Nu are legatura.
Daca vrei sa te muti online, sau sa-ti extinzi afacerea online, ce zici? Cauti o nisa "ne-comerciala"? Ca altfel ce sa cauti, nu mai e loc pe net.
Linkurile dpdv seo sunt recomandarile pe care le primesti. Afilierea este o afacere care genereaza venit din "recomandari", deci "ilegala" dpdv seo. E identic cu faptul ca eu iti dau 100 euro pe un link. Iar cum spune zicala romaneasca, in cazul de fata, ca afiliat " iti sapi groapa singur".
Da google NU trebuie sa considere aceste linkuri, dar uite ca le considera, si mai mult, pana la level 2, poate chiar 10-20.
Off: discutia despre ce-ti place, nu are relavanta. Ca tu vrei site-uri cu afiliati in fata celor cu seo si restul....
Ultima modificare făcută de Tom; 8th March 2013 la 18:35.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.