4 out of 4 members found this post helpful.
Directoare de articole, Scurt ghid
Se pare ca metoda preferata de linkbuilding a romanilor potrivit sondajului realizat de Dan, Sodaj - ce tip de back-linking preferi? sunt advertorialele. De cele mai multe ori advertorialele sunt contra cost( costurile variind de la cativa euro, pana la sute, in functie de siteul pe care sunt publicate) ,de aceea o metoda la fel de eficienta si mult mai rentabila din punct de vedere economic( adica free) ar fi submiterea in directoare de articole.
Din pacate, destul de putin populara pe la noi, aceasta metoda de linkbuilding nici nu e aplicata corect pentru a obtine beneficii maxime.
Ca webmaster al unui asemenea proiect, m-am gandit sa postez un scurt ghid pentru cei ce doresc sa posteze articole in aceste directoare (merci Krumel pentru sugestie) cu rugamintea de a fi completat de colegii care deasemenea detin asemenea proiecte.
1. Cine poate posta intr-un asemenea director?
Poate posta articole oricine. Singurul lucru care se solicita in general este creearea unui cont, lucru care dureaza doua minute.
2. Cat costa un articol publicat?
In general in Romania postarea articolelor este gratuita.
3. Care sunt avantajele?
Avantajele sunt aceleasi ca in cazul publicarii unui advertorial, ba chiar mai mari fiind grtuite. Un link contextual intr-un articol este superior altor metode de baclinking , lucru confirmat si de majoritatea colegilor in sondajul de mai sus.
4. Cum scriem articolele?
Dupa cum spuneam intr-un alt thread, trendul este sa scrii un articol pe care sa il postezi in zeci de directoare. Lasand deoparte faptul ca eu ca webmaster al unui asemenea proiect nu o sa accept in veci un articol duplicat (aviz amatorilor) duplicatele pot face mai mult rau decat bine siteului pe care doriti sa il promovati.
Cel mai indicat este sa scrieti articole unice, de minimum 200-300 de cuvinte (limita difera de la director la director).
Deasemenea acordati o atentie deosebita felului in care scrieti articolul. Se intampla ca atunci cand exista o tenta vadita de reclama articolul sa fie respins.
Nu inserati mai mult de doua linkuri in articol, in nici un caz nu puneti doua anchore catre acelasi link intr-un articol, e useless.
Aveti grija la eventualele greseli de exprimare si gramaticale. Eu unul am oroare sa fac corecturi la texte.
5. Ar fi utila o lista de asemenea directoare dar am senzatia ca mai exista threaduri in care s-au mai postat liste de directoare de articole romanesti.
Toate completarile pe care considerati ca trebuie sa le aduceti sunt binevenite.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!