Am observat doua aspecte astazi, care ma deranjeaza

, si as dorii si opinia altor mebrii de pe forum.
1. GOOGLE a dat push la BRANDS.
2. Afilierea "in house" aduce multe beneficii, dar cel mai importat este cel
SEO!
Momentan am observat 2 aspecte, pe o nisa la care lucrez (asigurari) si pe o nisa a unui prieten (aer conditionat).
Pe nisa "aer conditionat', pe care o cunosc de 2 ani aproape, pentru ca am oferit sfaturi si chiar am dezvoltat site-uri, apar in top 10, ALTEX, EMAG, MEDIAGALAXY.
Altex ocupa locul 1 cu o pagina gresita, adica nu pagina de aer conditionat. Fara content, fara produse...............dar ma mai spus deja acest lucru in alte posturi.
Ciudat pentru mine este ca aceste site-uri, nu existau in top 20 anul trecut.
M-am uitat peste linkuri, si am observat cu surprindere, ca nu au decat niste "balarii", si cu aceasi surprindere am observat foarte multe linkuri de la afiliati. Raspunsul logic este = AUTORITATE, si este corect, dar am 2 probleme.
1. daca dispar linkurile afiliate, scade autoritatea, implicit pozitia se schimba
2. de ce google a dat atat de mult avantaj la brands? Restul ce fac?
Tot aici urca: shopmania, mercador & company
Asta inseamna ca peste 5 luni, in ritmul asta, in top 10 la aer conditionat, nu mai exista nici o afacere mica. Pac-Pac!
A doua nisa, asigurari: Locul 1 pe cautarea "asigurari rca", este, ghici cine? EMAG. Altex nu face (inca), dar ila vem pe? Carrefour! In rest liniste, pentru ca INCA, nu au si restul.
Problema este ca emag are linkuri doar de la afiliati, si nu are nici un motiv pentru care sa stea Locul 1. Dar GOOGLE, crede altfel!
Asta inseamna ca daca Altex, Mediagalaxy, ..... isi adauga 1 pagina de asigurari, la fel ca la aer conditionat, brokerii sau societatile or sa dispara din top 10!
Brands: a devenit clar pt mine, ca Google a activat
AVANTAJ Brands, asta inseamna ca daca apar mai multe brands pe o nisa, concurenta este doar intre ei, restul nu mai exista! PUNCT!
Afiliatii au devenit resursa principala pentru
seo. Linkuri noi, fresh, in baner sau content (de cele mai multe ori) si din ce ince mai multe. Un site poate promova 5 magazine, dar nu conteaza, cele 5 au pe langa, vanzari, brand awarness, promovare, ......
SEO!!!
Asta ma deranjeaza destul de tare pentru ca pur si simplu Google a decis sa limiteze accesul firmelor mici la TRAFIC.
2parale are de pierdut pe termen lung, pentru ca daca vrei
seo, ai nevoie de platforma separata. Si 2parale da link, chiar level 2 (am un caz de studiu momentan), dar nu se compara cu Altex, care zboara, si Emag.
La cat de greu se obtine un link in ziua de astazi,
seo prin afiliere este pur si simplu o
mina de aur.
Am rugamintea la cei care vor sa studieze cu mine aspectul de mai sus, sa analizeze site-urile, pe cele 2 nise sau altele (cu siguranta sunt si pe altele) si sa-si spuna parerea.
E posibil sa nu am dreptate, dar daca cele 2 aspecte sunt reale, atunci ele devin probleme pentru foarte multe nise. Daca nu esti brand, nu existi. Da, poti adwords, dar tot cu brandurile o sa concurezi, iar brandurile au alte preturi, mai mici, asa ca nici acolo nu ai loc.
Daca maine altex decide sa vanda lenjerie, e deranj pe nisa de lenjerie!
Sunt 2 aspecte foarte importante, dar care se leaga, asa ca am preferat sa le postez intr-un singur post.
La fel de clar este ca tot ce zice Google e pentru prosti.
Seo on page? Content?...................... Unde?
Astept pareri documentate, si analize, pentru ca sunt 2 subiecte foarte fierbinti, asa ca nu postati doar sa conversam. Discutam de
SEO (sper) si nu despre Altex sau Emag, cat despre
Google si SEO. Asa ca pe cei care au "afinitati" pt un site, ii rog sa nu fie subiectivi.