Rezultate 1 la 10 din 167

Subiect: Penguin 2.1 update - vineri 4 octombrie 2013

Afișare hibrid

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    132
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    132

Implicit

Citat Postat în original de Butcher Vezi Post
    Tendinta pe care o remarc la dl. google e sa fluctueze cat mai mult rezultatele a.i. sa te sileasca sa compensezi cu adwords.
    E o intamplare cresterea peste estimari a veniturilor?

Rezultatele Google pe Q3 « Orlando

Despre scaderea importantei link-urilor din "directoarele de articole"..
    Ma intreb cum face diferenta google intre un blog normal si un director de articole. Dupa faptul ca site-ul respectiv are sute/mii de autori diferiti ? Ia puneti mana domnilor posesori de directoare de articole si eliminati link-ul de autor.
    Alta metoda algoritmica de a detecta directoarele de articole nu imi vine in mine. Ah, si numarul de link-uri din articole sa nu fie mereu constant la 2/3 bucati.

Putem sa dam cu google de pamant!
    articol (links), articol (links), articol (links), articol (links), articol (links), articol (links), links, links, links, links, articol (links), articol (links), links, links, links, links, articol (links), articol (links), links, links, links, links, etc.

Ce sa fie?

Care e diferenta de un blog? Numarul de articole (cuvinte) si cel de links. Cand un blog "sare" calul, urmeaza penalizare. Oricum si blogurile si-au luat-o, nu doar directoarele. Site wide sau coments? Gone. Mai raman link-urile in articole. Iar cand blogul tau e plin de link-uri, nu te mai penalizeaza, pur si simplu nu mai ia linkurile in considerare: iti dai singur disallow. Tu vinzi in continuare, clientii cumpara, dar vinzi si se cumpara doar trafic!

Citat Postat în original de Nic Vezi Post
    Concluziile mele sumare, cam in linie cu ce a raportat toata lumea:

-- Linkurile "free" si low quality au fost devalorizate ( in special spam links+ spun content links). Chiar si siteurile fara linkuri rankeaza mai bine decat siteuri care au un profil format doar din linkuri proaste.

-- Mai putine linkuri de calitate "mare" te pot ajuta sa rankezi rapid pentru termeni competitiv.

E de bine, e de rau?
    Da, asta am zis si eu si cred ca e corect, moral si cel mai important, ofera site-urilor noi sansa se se "bata" cu cei mari.

Mai putine link-uri, mai bune, mai scumpe vs multe linkuri, junk, free. Mai devreme sau mai tarziu, ca sa iti faci promvoare online, ai nevoie de buget. Cat? Depinde de fiecare, iar cand vrei rezultate rapide cu bani putini, la ce te astepti?

Ultimul penguin, a fost cel mai bun update, dupa parerea mea. A lovit bine si corect. Nu este nimeni penalizat din greseala, indiferent de ce sustin multi. Deci in sfarsit google este pe un drum bun cu penguinii.
    Ultima modificare făcută de Tom; 18th October 2013 la 19:30.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    54

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Ce intelegi prin spun content links
    Linkuri provenite de pe articole generate programatic folosind o sintaxa de spinning, care, desi unice din punct de vedere algorithmic, sunt necitibile si nu au sens. Tot spam links sunt (ex, ce obtii cu softul asta thebestspinner.com). Se folosesc in general pentru a crea continut "unic" in masa la un pret cat mai mic pentru a putea spama linkuri pe siteurile care necesita articole dar nu verifica manual calitatea lor, doar unicitatea prin copyscape (gen anumite directoare de articole, siteuri web 2.0, etc..). In general spun articles trec de copyscape.

Am experimentat eu, site-uri cu putine link-uri si alea de calitate, nu prea ajung in top, un site fara link-uri (doar unul autoritar pentru a fi luat in seama) si cu content zilnic de calitate, are deja 100 de articole abia are 5 vizitatori pe zi din google (are ceva de pe social media) si aia din long tail
    Cum pot afla altii de mine si ce sanse am sa primesc link natural
    Eu in general prin linkuri putine ma refer la ceva in genul cateva zeci si nu sute/mii, si targhetate la nise mai accesibile. Am si eu proiecte ratate bazate pe scris article de mare calitate si ateptand linkurile "naturale". Nu au mers. Exceptand cazurile in care publici destul de mult continut (de mai multe ori pe zi) timp de 3-6 luni minim, cand cateodata ai "noroc" si siteul incepe sa prinda. Dar evident nu e o tehnica universala, si avand in vedere volumul enorm de continut produs pentru web zilnic de diverse companii si amatori, nici nu cred ca o tactica in care doar produci content fara sa il promovezi intr-un fel e foarte feasible. E deja prea mult content pe web.

Acum un site nou (3 luni) cu content mare nu iese primul cu titlul articolului chiar daca cei dein fata nu au fraza exacta in continut, dar in schimb au autoritate mare.
    Pacoste mare cu paginile de slaba calitate dar fiindca se afla pe domenii autoritare rankeaza in top. Nu mai zic de rankingul videourilor de pe youtube, alea au trecut limita in nesimtire de mult.

Fraza exacta in continut nu mai conteaza asa mult, e clar ca google incearca sa citeasca si sa interpreteze termenul de cautare pana sa returneze pagina cu rezultate.

Ex, cautarea "quinoa noodles" --> returneaza o groaza de pagini care nu au termenul quinoa noodles in ele, ci doar quinoa pasta, quinoa spaghetti, etc.. pentru ca google se prinde ca sunt sinonime, noodles, pasta, spaghetti -- desi nu sunt, noodles in general se refera la un alt tip de spaghete mai subtiri. In fine.

Citat Postat în original de scoopo Vezi Post
    Si total de acord cu ce a scris nic mai sus,seo daca va fi cu 2-3 link-uri si cateva articole devine cu peste 80 % mai usor ca inainte si nesigur.
    Eu nu zic ca SEO va deveni vreodata mai usor. Atata vreme cat competitia creste incontinuu (noi siteuri si proiecte) iar google continua sa reduca vizibilitatea rezultatelor organice si toata lumea se va bate pentru spoturile alea din top, seo va deveni din ce in ce mai greu. Tehnicile insa se vor schimba.

E o intamplare cresterea peste estimari a veniturilor?
    Cresterea veniturilor cred ca s-a datorat in mare parte faptului ca au acordat mult mai multa vizibilitate reclamelor adwords si proprietatilor proprii - google shopping, youtube, etc.. in serps. Daca te uiti la analiza mai detaliata, o sa vezi ca de fapt CPC a scazut - aka oamenii platesc mai putin , dar CTR a crescut -- aka mai multe clickuri.

Despre scaderea importantei link-urilor din "directoarele de articole"..
    Principala problema e ca directoarele de articole sunt linkuri create artificial de tine - si google stie asta - , si nu earned sau editoriale - cand cineva linkeaza de buna voie catre tine.

De fapt, si linkurile de la ezinearticles - probabil cel mai de calitate director de articole traditional din engleza, review manual la fiecare articol, standarde mai stringente acum, etc.. - au aparut in google webmaster tool ca exemple de "bad links". Mai multe aici:

Ezine Articles & Press Releases Supplied As Bad Backlink Examples in WMT

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    articol (links), articol (links), articol (links), articol (links), articol (links), articol (links), links, links, links, links, articol (links), articol (links), links, links, links, links, articol (links), articol (links), links, links, links, links, etc.

Ce sa fie?

Care e diferenta de un blog? Numarul de articole (cuvinte) si cel de links.
    Parerea mea e ca nu e nici o corelatie intre regularitatea cu care apar linkurile externe intr-un blog sau site si penalizarea primita.

Daca te uiti pe bloguri mari si reputabile - in special cele orientate pe news- , o sa vezi ca rar dai de un articol si la ei care sa nu aibe linkuri externe. Aproape toate blog posturile lor contin linkuri catre siteuri externe, citatii, etc.. Modul cum le fac insa e diferenta, nu numarul in sine.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    132
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    132

Implicit

Citat Postat în original de Nic Vezi Post

Parerea mea e ca nu e nici o corelatie intre regularitatea cu care apar linkurile externe intr-un blog sau site si penalizarea primita.

Daca te uiti pe bloguri mari si reputabile - in special cele orientate pe news- , o sa vezi ca rar dai de un articol si la ei care sa nu aibe linkuri externe. Aproape toate blog posturile lor contin linkuri catre siteuri externe, citatii, etc.. Modul cum le fac insa e diferenta, nu numarul in sine.
    Pai eu ma pun in locul lor. Cum detectezi site-uri create pentru spam, adica acele site-uri pe care trebuie sa le devalorizezi (links) sau penalizezi. Teoretic daca fiecare blog are links si ele sunt dofollow, il penalizezi. Nu pentru spam, cat pentru link farming. Adica site-ul rankeaza dar linkurile din el au valoare 0.

Din ce observ a cam inchis usa la blog-uri, nu coments, nu site-wide, mai raman cele din articole. Daca si acolo procentul de articole cu links este mare, eu i-as da devalorizare de links. Il las sa rankeze, nu asta ma deranjeaza.

Daca vrei, iti dau caz concret de la noi, dar pe PM, ca sa nu aud discutii aiurea.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 4 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 4 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Update Penguin, Sambata 06 Octombrie 2012
    De Robert în forumul Google
    Răspunsuri: 95
    Ultimul Post: 23rd October 2012, 13:23
  2. Scaderi masive de trafic in Octombrie ?
    De Nichita în forumul Google
    Răspunsuri: 36
    Ultimul Post: 14th December 2010, 08:40
  3. Răspunsuri: 43
    Ultimul Post: 14th December 2010, 07:32
  4. Intalnire SEOpedia Cluj (4-5 octombrie)
    De crash în forumul Intalniri si Conferinte SeoPedia
    Răspunsuri: 35
    Ultimul Post: 6th October 2008, 19:51
  5. Nou IBL update?
    De too_night în forumul Google
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 3rd February 2007, 22:45

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii