Mai e o idee bună să înscrii un site în directoare sau nu? Înainte să răspundeți vă rog citiți până la capăt. Cotrobăind în Google Webmaster Guidelines n-am găsit nimic despre asta, în afara câtorva reguli foarte interpretabile:
Din punctele de mai sus, primul punct se cam leagă și de înscrierile în directoare....some webmasters engage in link exchange schemes and build partner pages exclusively for the sake of cross-linking, disregarding the quality of the links, the sources, and the long-term impact it will have on their sites. This is in violation of Google's Webmaster Guidelines and can negatively impact your site's ranking in search results. Examples of link schemes can include:
- Links intended to manipulate PageRank
- Links to web spammers or bad neighborhoods on the web
- Excessive reciprocal links or excessive link exchanging ("Link to me and I'll link to you.")
- Buying or selling links that pass PageRank
Links intended to manipulate PageRank - cum poate să-și dea Google seama că eu am avut sau nu intenția de a manipula PageRank-ul? Un spammer poate folosi înscrierile în directoare ca să obțină un PR mare, eu le pot folosi cu simplul scop de-a răspândi pe net informații despre site-ul meu. În condițiile astea înscrierea poate fi simultan o practică acceptată și una neacceptată.
Răspunsul la care m-am gândit până acum a fost: trebuie să ai grijă cum îți înscrii site-ul. Să nu faci 1000 de înscrieri într-o singură zi. Să folosești titluri și descrieri cât mai naturale și cât mai variate. etc. Bun, să zicem că varianta asta te ține departe de penalizări și chiar îți oferă ceva autoritate în plus.
Dar, până la urmă, vreau să vă întreb următorul lucru: ce faci când site-ul penalizat este tocmai portofoliul unei firme ce prestează servicii de înscrieri în directoare? Dacă înscrierile în directoare nu sunt tolerate, atunci nici firmele ce prestează servicii de înscrieri n-ar trebui să fie tolerate. Totuși, toate firmele alea încă există. Când cauți "inscrieri directoare" îți apar atâtea rezultate. Dintre toate firmele de înscrieri, tocmai a mea s-a ales cu o penalizare (pe care eu o consider nejustificată).
În ce măsură e legitimă o cerere de reconsiderare pentru un site ce promovează practici cu care Google, cel mai probabil, nu e de acord?
P.S: cererea de reconsiderare am făcut-o deja, dar sunt curioasă care sunt părerile voastre :-)

Răspunde cu citat