Cred ca stiu de unde e penalizarea, dar nu asta era intrebarea topicului. :-)
Cred ca stiu de unde e penalizarea, dar nu asta era intrebarea topicului. :-)
Normal ar trebui înscrise în câteva directoare pe zi (10-15), tocmai pentru a evita astfel de probleme. Astfel se poate evita "manipularea PageRank-ului". Până la urmă și directoarele sunt o sursă de link building, deci nu cred că ar trebui penalizate astfel de servicii. Probabil penalizarea a provenit din altă cauză.Dar, până la urmă, vreau să vă întreb următorul lucru: ce faci când site-ul penalizat este tocmai portofoliul unei firme ce prestează servicii de înscrieri în directoare? Dacă înscrierile în directoare nu sunt tolerate, atunci nici firmele ce prestează servicii de înscrieri n-ar trebui să fie tolerate. Totuși, toate firmele alea încă există. Când cauți "inscrieri directoare" îți apar atâtea rezultate. Dintre toate firmele de înscrieri, tocmai a mea s-a ales cu o penalizare (pe care eu o consider nejustificată).
Am citit vara asta, undeva in recomandarile google ca nu se accepta inscrierile excesive in directoare web, deci inscrierile normale in link-uri de calitate nu ar trebui sa afecteze, dar la cat de defect este google nu ma mir la nimic.
Eu personal nu am nici un site penalizat ce are link-uri aproape exclusiv din directoare, dar inscrierile au fost facute cat de cat dupa criterii corecte.
Acum dupa pinguin nu am mai facut inscrieri in directoare, dar si strategia mea ar fi alta, ancorele din directoare ar contine toate brandul, variatie mult mai mare, nu as mai folosi in directoare ancorele pe care vreau sa urc
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
daca brandul nu este si cuvant cheie, si sa spunem ca cuvantul cheie este "palarii" si brand "qwert" pe domeniu qwert.com recomand la titlu sa fie ceva de genul
- Palarii pe qwert.com
- Palarii qwert
- qwert
- qwert.com
- Magazin de palarii qwert.com
- Magazinul qwert.com
- qwert.com este un magazin de palarii
si altele
Asa gandesc eu, nu inseamna ca este bine.
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
@doro: nu are cum sa fie penalizare pentru tematica site-ului. Sunt si eu pe nisa de inscriere in directoare, insa ma gandesc sa renunt cat de curand. Nu mai este indicat sa faci inscrieri in directoare la duzina, iar pentru o campanie de inscriere in directoare care sa se intinda pe 6-12 luni clientul nu este dispus sa astepte. Plus ca nu ii este convenabil sa plateasca munca de inscriere in directoare cu titluri diferite si descrieri diferite pentru fiecare director. Nu de alta, dar daca ii ceri 1 Ron pentru fiecare titlu si descriere diferita la 400 directoare romanesti ajunge la o suma pe care nu-i convine sa o plateasca. Sa nu mai vorbim ca la noi in ro, vorba lui Puya "afacerile se fac in stil maratonist". Cat mai repede pe prima pozitie, cu cat mai putin bani.
Sorry de offtopic, m-am cam dezlantuit...![]()
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)