4th February 2012, 21:18
2 out of 2 members found this post helpful.
In urma experintei deschiderii un pfa am reusit sa sistematizez o multime de informatii care ar fi utile (ce e drept am avut parte si de consultanta oferita de fratele meu care este contabil pentru mici lamuriri) si chiar voiam sa deschid un topic mai vast pe aceasta tema, poate e de ajutor cuiva.
Vad ca s-au postat multe informatii (majoritatea utile), ele provenind probabil din experienta utilizatorilor si mai putin din o cunoastere mai amanuntita a domeniului fiscalitatii.
In plus un utilizator bate campii.
Deci pana atunci am postat ceva aici: Infiintare PFA
Urmeaza sa revin cu informatii cat mai detaliate.
Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 4th February 2012 la 21:25.
5th February 2012, 01:05
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat īn original de
stefan_hellzone
Da,dar ce nu inteleg este urmatorul lucru, eu sunt angajatul unei firme si aduc pentru seful meu incasari de 20 de milioane, insa seful meu imi da salariul minim pe economie,asta inseamna din cel 20 de milioane scazand tva-ul si cei 190 de lei,patronul ramane cu restul banilor?
O firma pentru magazine fizice,insa eu personal as vrea sa imi sustin oferind si suport pentru un magazin online,daca ruda mea vrea sa ma angajeze trebuie sa faca alte acte?
I. Calcule taxe salariu
1. La o suma de 2000lei cu tva => 387lei TVA (livrat la stat sau deduceri ulterioare) => raman 1613lei
2. Pentru suma aceasta, ca patronul sa nu ramana cu nimic profit, iti va da un salariu de 1275 lei pe statul de plata.
Din aceasta suma se vor scadea taxele angajatului catre stat:
- Pensii (10.5%) = 134 lei
- Somaj (0.5%) = 6 lei
- Sanatate (5.5%) = 70 lei
- Impozit (16% din suma fara deduceri) = 135 lei
Iti raman "in mana" = 930 lei.
Angajatorul (firma) va mai plati:
- Pensii (20.8%) = 265 lei
- Somaj (0.5%) = 6 lei
- Sanatate (5.2%) = 66 lei
- Impozit (16% din suma fara deduceri) = 135 lei
Deci la 1613 lei care vor pleca din firma ajung la angajat 930 lei.
II. Daca te referi la simplul fapt ca firma vrea sa te angajeze, atunci nu trebuie facute alte acte, in afara celor standard, la fel ca si pentru vanzator.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Postat īn original de
pirvan.marian
diploma de licenta reprezentant licenta obtinuta dupa un curs sau facultate?
Am vazut mai tarziu ca esti inca la liceu si probabil nu cunosti terminologia.
Diploma de licenta atesta absolvirea unui examen de licenta care poate fi dat doar de persoanele care au urmat cursuri de invatamant de nivel superior (facultate).