Pagina 4 din 6 PrimulPrimul ... 23456 UltimulUltimul
Rezultate 31 la 40 din 51

Subiect: Despre Pfa

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data īnscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

In urma experintei deschiderii un pfa am reusit sa sistematizez o multime de informatii care ar fi utile (ce e drept am avut parte si de consultanta oferita de fratele meu care este contabil pentru mici lamuriri) si chiar voiam sa deschid un topic mai vast pe aceasta tema, poate e de ajutor cuiva.
    Vad ca s-au postat multe informatii (majoritatea utile), ele provenind probabil din experienta utilizatorilor si mai putin din o cunoastere mai amanuntita a domeniului fiscalitatii.
    In plus un utilizator bate campii.
    Deci pana atunci am postat ceva aici: Infiintare PFA
    Urmeaza sa revin cu informatii cat mai detaliate.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 4th February 2012 la 21:25.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data īnscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vārstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Citat Postat īn original de pirvan.marian Vezi Post
    Fiecare domeniu de activitate are un altfel de caen,eu la sfarsitul veri voi primi un atestat unul de programator si unul de operator office,insa pentru a oferi servici din domeniul publicitati este necesar un tip de caen,o alta specializare sau este suficient caen-ul oferite domeniului It?
    Pentru activitati specifice agentiilor de publicitate, mie nu mi s-a solicitat nici un document. Pentru activitati de consultanta, insa, m-am folosit de diploma de licenta.

@marius cristian, foarte bune informatiile prezentate de tine.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Pīrvan Marian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data īnscrierii
    4th February 2012
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    643
    Putere Rep
    29

Implicit

diploma de licenta reprezentant licenta obtinuta dupa un curs sau facultate?

Reputatie:
    98
    Data īnscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vārstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Marian, nu cunosc sa iti elibereze cineva diploma de licenta dupa un curs
    Desigur exista si anumite cursuri pe care le poti urma pentru a ti se atesta o anumita competenta. (cursuri de care se tine cont la ONRC)
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Reputatie:
    53
    Data īnscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat īn original de stefan_hellzone Vezi Post
    Da,dar ce nu inteleg este urmatorul lucru, eu sunt angajatul unei firme si aduc pentru seful meu incasari de 20 de milioane, insa seful meu imi da salariul minim pe economie,asta inseamna din cel 20 de milioane scazand tva-ul si cei 190 de lei,patronul ramane cu restul banilor?
    O firma pentru magazine fizice,insa eu personal as vrea sa imi sustin oferind si suport pentru un magazin online,daca ruda mea vrea sa ma angajeze trebuie sa faca alte acte?
    I. Calcule taxe salariu
    1. La o suma de 2000lei cu tva => 387lei TVA (livrat la stat sau deduceri ulterioare) => raman 1613lei
    2. Pentru suma aceasta, ca patronul sa nu ramana cu nimic profit, iti va da un salariu de 1275 lei pe statul de plata.
    Din aceasta suma se vor scadea taxele angajatului catre stat:
    - Pensii (10.5%) = 134 lei
    - Somaj (0.5%) = 6 lei
    - Sanatate (5.5%) = 70 lei
    - Impozit (16% din suma fara deduceri) = 135 lei
    Iti raman "in mana" = 930 lei.
    Angajatorul (firma) va mai plati:
    - Pensii (20.8%) = 265 lei
    - Somaj (0.5%) = 6 lei
    - Sanatate (5.2%) = 66 lei
    - Impozit (16% din suma fara deduceri) = 135 lei
    Deci la 1613 lei care vor pleca din firma ajung la angajat 930 lei.

II. Daca te referi la simplul fapt ca firma vrea sa te angajeze, atunci nu trebuie facute alte acte, in afara celor standard, la fel ca si pentru vanzator.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

diploma de licenta reprezentant licenta obtinuta dupa un curs sau facultate?

Am vazut mai tarziu ca esti inca la liceu si probabil nu cunosti terminologia.
    Diploma de licenta atesta absolvirea unui examen de licenta care poate fi dat doar de persoanele care au urmat cursuri de invatamant de nivel superior (facultate).

Reputatie:
    29
    Data īnscrierii
    4th February 2012
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    643
    Putere Rep
    29

Implicit

Deci practic daca angajatorul oferi salariu de 930,firma ramane cu 0,nu ?
    Mersi frumos pentru postari,as oferi cateva +insa nu stiu cum sa fac asta din pacate.

Reputatie:
    53
    Data īnscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Deci practic daca angajatorul oferi salariu de 930,firma ramane cu 0,nu ?
    Mersi frumos pentru postari,as oferi cateva +insa nu stiu cum sa fac asta din pacate.
    Da, pe exemplul respectiv: 1613 fara TVA => 1275 salariu pe stat de plata => 930 "salariu in mana".
    Am pus mai sus procentele de calcul, doar la impozit mai poate diferi (formula e un un pic mai complexa datorita faptului ca exista niste "deduceri" a unor valori de la impozitare; am considerat ca nu are nicio persoana in intretinere cum ar fi niste copii si astfel "salariul in mana" ar mai creste un pic) si poti face diferite simulari.
    Mi-a ramas de la copy&paste impozit si la angajator (doar angajatul plateste impozit).

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data īnscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Spunea cineva mai sus ca poti desfasura orice activitate (poate m-am exprimat eu gresit intr-un post anterior). Da, poti desfasura orice activitate, dar (si aici intervine subiectivitatea functionarului public) se pot solicita pentru foarte multe domenii diverse diplome, atestate, cerfiticate etc. Textul de la ONRC aici.

Un alt aspect de neglijat este, daca nu ma insel, ca un PFA raspunde cu intreg patrimoniul personal, pe cand un SRL doar in limita capitalului social. Corectati-ma daca gresesc.
    Nu vreau sa pledez contra sau pro PFA. Insa cel mai bine si in functie de ce se doreste este consultarea prealabila a unui prieten avocat si a unui economist-contabil. Stiu ca pare alarmist sfatul, dar m-am lovit de numeroase probleme si daca as lua-o de la inceput as cere o parere avizata. Aici foarte multi dintre noi dam doar exemple si cazuri personale.

Reputatie:
    29
    Data īnscrierii
    4th February 2012
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    643
    Putere Rep
    29

Implicit

Si in cazul pfa-ului pentru pentru incasare a 20 de milione la ce suma re potate rezuma profitul?

Reputatie:
    98
    Data īnscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vārstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Profitul ar fi acesta:
    Din cei 2000 de lei, scazi 5.5 % sanatatea, 0.5 somajul, cei 231 de lei (parca asta era suma minima, daca gresesc, mea culpa, abia m-am trezit) pentru pensie.
    Dupa aceea scazi 16% impozitul pe profit si voila iti rezulta valoarea neta.

Pagina 4 din 6 PrimulPrimul ... 23456 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează īn acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează īn acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. despre XML
    De cris īn forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 1st July 2011, 23:17
  2. Parere despre yop.ro
    De Tyna īn forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 15th April 2011, 01:32
  3. Despre RSS...
    De webangel īn forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 30th August 2007, 11:43
  4. despre traficdublu.ro
    De orio777 īn forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 24th February 2007, 12:43
  5. Despre <H1> si <H2>
    De slobodan īn forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 10th December 2006, 13:47

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •