Pagina 1 din 8 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 77

Subiect: Infiintare PFA

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    51

6 out of 6 members found this post helpful.

Implicit Infiintare PFA

La sfarsitul anului trecut mi-am infiintat un PFA si ma gandisem sa impartasesc toate informatiilel necesare (in general imi place sa tin sub control ce trece prin zona mea ).

Infiintare:
    - costuri: circa 250-300lei (pe mine m-a costat 500lei ptr ca am apelat la o firma, deci s-au adaugat: comisionul lor si taxa imputernicirii notariale)
    - acte: acordul vecinilor (daca locuiti la bloc), contract de comodat ptr sediu - copia actului de proprietate al sediului, formulare de la registrul comertului, copie dupa actele care sa ateste pregatirea in domeniul respectiv (diploma de licenta ptr absolvent facultate de specialitate sau alte acte cum ar fi niste cursuri acreditate samd), copie CI, specimen semnatura samd (la registrul comertului primesti o lista cu toate actele daca ceri de la biroul de informatii)
    - durata: in Bucuresti circa 2-3 zile

Impozitare:
    - Real: a specificat bine Robyroy: Despre Pfa (cu doar o mica rezerva, la casa de pensii se plateste o valoare minima in fct de actele ptr care este dovedita specializarea: de ex cine a depus acte de studii superioare va fi incadrat la salariu minim ptr angajat cu studii superioare)
    - Norma de venit (se poate opta doar anumite coduri CAEN): se stabileste o norma fixa si taxele de mai sus se aplica doar pentru acea suma (norma), indiferent daca aceasta este realizata sau nu

TVA:
    - se poate opta la inceput ca sa fii sau nu platitor de tva
    - la peste 35.000E incasari la cursul euro din 2007 (adica undeva la circa 27.000 E in zilele noastre) esti automat trecut ca platitor de TVA

Altele:
    - daca esti angajat cu norma intreaga in alta parte atunci nu mai platesti decat impozitul si contributia la sanatate
    - daca esti angajat cu norma intreaga (sau alte categorii, difera de la judet la judet) poti beneficia de o reducere (de obicei 50%) la norma de venit, daca ai ales aceasta metoda

Revin peste vreo zi cu mai multe. Sper ca un moderator va reedita postul cu informatiile mai detaliate pe care promit sa le dau.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 4th February 2012 la 21:28.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    96
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    96

Implicit

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    - Real: a specificat bine Robyroy: Despre Pfa (cu doar o mica rezerva, la casa de pensii se plateste o valoare minima in fct de actele ptr care este dovedita specializarea: de ex cine a depus acte de studii superioare va fi incadrat la salariu minim ptr angajat cu studii superioare)
    Esti pe aproape
    La Casa de pensii platesti valoarea minima obligatoriu.(asta daca nu esti angajat cu norma intreaga in alta parte, dupa cum bine ai punctat). Daca tu vrei sa iti inchei contractul pe o suma mult mai mare, pentru ca vrei sa beneficiezi de o pensie sanatoasa la batranete, platesti procentual din valoarea declarata in contract , undeva la 31 % parca.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    48

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

@robyroy la pensii nu platesti nimic pe PFA daca esti angajat cu carte de munca, indiferent ca esti full time sau doar 2 ore pe zi. Am fost si am intrebat

Anul acesta s-a scos norma de venit pt multe coduri CAEN, pt informatica au ramas 6202 si 6203. Pt cei care vor sa faca proiecte seo sau web design, recomand sa-si puna codul caen 6202 (servicii de consultanta in tehnologia informatiei) si sa treaca in contracte "consultanta pentru ..."
    Signatura lipsa

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    96
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    96

Implicit

@tymbark, Personal stiam ca esti scutit doar daca prestezi cu norma intreaga. Dar daca tu zici ca se aplica si in cazul contractelor fractionate ... te cred pe cuvant.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    48

Implicit

Posibil sa depinda de judet, desi nu cred. Eu garantez ca pt vaslui si iasi sigur nu trebuie platit. Oricum, asa a spus si o contabila. Eh, noi sa fim sanatosi. Si asa sunt prea mari impozitele
    Signatura lipsa

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    51

Implicit

Asa e, tymbark.
    Daca esti angajat (indiferent de numar de ore/zi) nu mai esti obligat sa platesti contributia pentru fondul de pensii.

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    32
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    47

Implicit

Pentru un magazin online unde se vand produse digitale se poate face PFA? Daca platesc pe cineva sa-mi faca ceva (el nefiind PFA sau orice altceva), imi pot deduce cheltuiala?

Exemplu clar: Am nevoie de un e-book. Il platesc pe gigel sa mi-o scrie, ii platesc 1000$. Cartea genereaza vanzari de 3000$. Cei 1000$ mi-i pot pune la cheltuieli daca gigel nu are PFA sau firma?
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

mike07 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th April 2008
    Posturi
    524
    Putere Rep
    38

Implicit

Gigel trebuie sa poata emita factura fiscala pentru ca tu sa te poti deduce cu suma respectiva. Nu conteaza ce se intampla pe urma cu serviciul/bunul achizitionat, daca genereaza sau nu profit. Toate sumele cu care tu te deduci trebuiesc insotite de facturi/chitante. Pe de alta parte, nu poti deduce chiar tot ce vrei.

Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    48

Implicit

@Cristi poti faci un contract de prestari servicii cu cel care iti face site-ul, chiar daca el nu are nicio forma juridica ca sa poata emita factura. cel putin asa mi-a spus un contabil, dar mai bine intrebi sa fii sigur
    Signatura lipsa

mike07 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th April 2008
    Posturi
    524
    Putere Rep
    38

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de tymbark Vezi Post
    @Cristi poti faci un contract de prestari servicii cu cel care iti face site-ul, chiar daca el nu are nicio forma juridica ca sa poata emita factura. cel putin asa mi-a spus un contabil, dar mai bine intrebi sa fii sigur
    Daca este posibil, Gigel trebuie sa se duca la administratia financiara si sa declare respectivul contract pentru a plati impozit pe venit, asta chiar daca are sau nu alte surse de venit.

Pagina 1 din 8 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Infiintare radio
    De marian18 în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 23rd October 2011, 14:48
  2. Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 13th November 2009, 16:29
  3. Infiintare firma
    De alfie în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 29th August 2007, 17:49

Permisiuni postare