Pagina 2 din 8 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 77

Subiect: Infiintare PFA

Afișare hibrid

mike07 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    30th April 2008
    Posturi
    524
    Putere Rep
    39

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de tymbark Vezi Post
    @Cristi poti faci un contract de prestari servicii cu cel care iti face site-ul, chiar daca el nu are nicio forma juridica ca sa poata emita factura. cel putin asa mi-a spus un contabil, dar mai bine intrebi sa fii sigur
    Daca este posibil, Gigel trebuie sa se duca la administratia financiara si sa declare respectivul contract pentru a plati impozit pe venit, asta chiar daca are sau nu alte surse de venit.

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Alt exemplu: Eu, dupa ce am e-book-ul in mana, vreau sa il si promovez...Cumpar un banner pentru o luna de la Gigel, 10 linkuri de la niste prieteni, etc... In total 1500$... Banii aia ii pot trece undeva drept cheltuieli? Ca din pacate, daca eu cumpar reclama pe un site din US sau UK, nu prea vad cum ar putea el sa-mi dea factura...
    Iar referitor la contractul de prestari servicii..Daca gigel nu se duce sa declare venitul, eu sunt vinovat cu ceva?

Si din nou, pot face un magazin online cu PFA? In care sa-mi vand e-book-ul pe care l-am creat in urma cu 4 mesaje? Daca da, se incadreaza la PFA cu norma fixa? Am vazut un cod CAEN "6312 Activitati ale portalurilor web " ... Teoretic, ar intra magazinul meu online in asta? Sau "6311 Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe". Activitati conexe = ?

Sau aici: 6201 Activitati de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client) .. Asta inseamna ca daca fac un script si il pun la vanzare pentru sa zicem..20$... Este ok? Intra activitatea mea in acel cod CAEN?
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Sa le luam pe rand:

Citat Postat în original de Cristi G Vezi Post
    Alt exemplu: Eu, dupa ce am e-book-ul in mana, vreau sa il si promovez...Cumpar un banner pentru o luna de la Gigel, 10 linkuri de la niste prieteni, etc... In total 1500$... Banii aia ii pot trece undeva drept cheltuieli? Ca din pacate, daca eu cumpar reclama pe un site din US sau UK, nu prea vad cum ar putea el sa-mi dea factura...
    Teoretic poate fi niregistrata contabil orice cheltuiala care aduce venit.
    Practic nu te sfatuiesc sa faci asta
    Exemplul cu e-book-ul este special fiindca daca un inspector fiscal este mai zelos si cere detalii suplimentare ca sa fe sigur ca nu se face evaziune fiscala tu poi sa ii furnizezi datele din contabilitate in modul urmator: am vandut acel e-book de 3000 E din care am dat autorului 1000E. In cazul in cu bannerele ar putea trage concluzia ca tu te-ai inteles cu cineva, i-ai dat banii si apoi el ti i-a returnat, fentand astfel statul de la plata impozitului.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Iar referitor la contractul de prestari servicii..Daca gigel nu se duce sa declare venitul, eu sunt vinovat cu ceva?
    Nu, insa tu trebue sa ii retii la sursa impozitul sau parca minim 10% din el si sa-l livrezi la stat. Nu am informatia la zi cu acest procent.

Si din nou, pot face un magazin online cu PFA? In care sa-mi vand e-book-ul pe care l-am creat in urma cu 4 mesaje? Daca da, se incadreaza la PFA cu norma fixa? Am vazut un cod CAEN "6312 Activitati ale portalurilor web " ... Teoretic, ar intra magazinul meu online in asta? Sau "6311 Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe". Activitati conexe = ?

Ptr norma devenit ar fi util sa arunci o privire aici si te lamuresti: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf..._venit2012.htm
    Raspunsul ar fi ca NU, nu stiu din ce judet iti infiintezi PFA-ul, cine stie, poate a mai scapat vreunul.

Sau aici: 6201 Activitati de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client) .. Asta inseamna ca daca fac un script si il pun la vanzare pentru sa zicem..20$... Este ok? Intra activitatea mea in acel cod CAEN?
    Nu intra nici la 6201, dar probabil nu va sta nimeni, cat esti mic, sa verifice aceste detalii. Oricum nici nu intra la norma de venit.

Si din nou, pot face un magazin online cu PFA?
    Se pare ca da.
    Cod Caen: 4791 Comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Deci, vreo modalitate legala de a cumpara reclama pe diverse siteuri, online, si sa platesc impozit doar pe PROFIT?

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Deci, vreo modalitate legala de a cumpara reclama pe diverse siteuri, online, si sa platesc impozit doar pe PROFIT?
    Tu poti inregistra contabil orice indiferent, indiferent ca vei cumpara de la persoane juridice sau fizice, din tara sau strainatate.
    Dar (tot timpul exista un dar ) trebuie sa justifici la un control ca acea achizitie a fost in interesul firmei si nu in interes personal sau ptr a realiza evaziune fiscala.
    Scheme posibile de evaziune fiscala:
    - te prefaci ca ai cumparat reclama de 50E/luna de la o persoana fizica, iar el iti returneaza banii tie persoanal
    - faci un contract cu o firma dintr-o tara de tip paradis fiscal pentru niste servicii la care supraevaluezi valoarea
    Scheme posibile de cheltuieli neelegibile, total sau partial:
    - inchiriezi o garsoniera "pe firma" si locuiesti tu in ea
    - cumperi "pe firma" (cu 2 angajati) 30 kg banane / luna + 25 de suluri de hartie igienica.
    O achizitie de reclama de la o firma din Romania greu poate fi pusa indoiala ("te descarci tu de niste bani, se incarca el cu ei"). De asemenea nimeni nu va indrazni sa conteste reclama cumparata de la Google, chiar daca firma are sediul in alta tara.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 7th February 2012 la 14:10.

mike07 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    30th April 2008
    Posturi
    524
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    Tu poti inregistra contabil orice indiferent, indiferent ca vei cumpara de la persoane juridice sau fizice, din tara sau strainatate.
    Spune-mi si mie te rog cum inregistrezi contabil ce cumperi de la persoanele fizice.

Caz concret, sa zicem ca ai un laptop pe care il folosesti pentru firma, se arde hdd-ul si trebuie sa il schimbi. Intri pe forum, il gasesti la Gigel cu 100lei si il cumperi. Daca te-ai duce la magazin el ar fi 180lei cu factura. Cum introduci cei 100 lei la cheltuieli in contabilitate?

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

0 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

SRL ar fi una.

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Mi se pare mie, sau topicul e despre PFA? Ne place offtopic-ul?

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Pai ok, dar asta inseamna ca daca vine controlul la mine si are chef sa-mi dea o amenda, poate foarte usor sa faca lucrul asta, asa-i? Dar daca de exemplu platesc host-ul si printez invoice-ul dat de ei..este ok pentru control?

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Pai ok, dar asta inseamna ca daca vine controlul la mine si are chef sa-mi dea o amenda, poate foarte usor sa faca lucrul asta, asa-i? Dar daca de exemplu platesc host-ul si printez invoice-ul dat de ei..este ok pentru control?
    Amenda + anularea cheltuielilor ceea ce insemana ca trebuie sa platesti taxele retroactiv si penalizarile aferente intarzierii platilor. Plus bani adusi in firma la loc samd.

La intrebarea cu hostingul ... pune-te in locul aceluia care vine in control (in randul 2 al topicului de mai sus ai directiva dupa care se ghideaza) si afli singur raspunsul.

Pagina 2 din 8 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Infiintare radio
    De marian18 în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 23rd October 2011, 14:48
  2. Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 13th November 2009, 16:29
  3. Infiintare firma
    De alfie în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 29th August 2007, 17:49

Permisiuni postare