Cel mai bine vorbesti despre asta cu un contabil, taxa se calculaza si in funtie de salariu si numarul de ore lucrate pe zi.Ce ti-am zis eu e pentru 2ore/zi cu salariul minim pe economie.
Din cate stiu eu pentru 8ore/zi cu salariu minim pe economie taxa e undeva pe la 190lei.
Voi vorbi si eu cu un contabil,insa cum se calculeaza salariul?
Este vorba de minimul oferit anjatului de catre angajator, sau castigurile depuse firmei sa reprezinta minim pe economie pentru a plati cei 190 de lei?
Pentru 2 tipuri diferite de firme sunt necesare acte diferite?
Spre exemplu o ruda are actele necesare pentru a sustine financiar 2 magazine(marfa,spatiu,etc),insa eu as putea sa a o ajut din punct de vedere online,poate face acest lucru?
Ultima modificare făcută de stefan_hellzone; 4th February 2012 la 18:23.
Salariu minim pe economie este standat si la fel pentru toti. Acesta este de 670lei si din cate am inteles va creste la 700lei. Taxele platite pentru salariu sunt sanatate, somaj, asigurari sociale...etc.
Nu prea inteleg intrebarea. Vrei o firma pentru magazinele fizice si o firma pentru magazinul online?Pentru 2 tipuri diferite de firme sunt necesare acte diferite?
Spre exemplu o ruda are actele necesare pentru a sustine financiar 2 magazine(marfa,spatiu,etc),insa eu as putea sa a o ajut din punct de vedere online,poate face acest lucru?
Da,dar ce nu inteleg este urmatorul lucru, eu sunt angajatul unei firme si aduc pentru seful meu incasari de 20 de milioane, insa seful meu imi da salariul minim pe economie,asta inseamna din cel 20 de milioane scazand tva-ul si cei 190 de lei,patronul ramane cu restul banilor?
O firma pentru magazine fizice,insa eu personal as vrea sa imi sustin oferind si suport pentru un magazin online,daca ruda mea vrea sa ma angajeze trebuie sa faca alte acte?
Da, cam asa e. Salariu si taxele pentru el trebuie sa le dai chiar daca nu ai incasari deloc in luna respectiva.
In legatura cu fima: Trebuie doar o firma si pentru magazinele fizice si pentru cel online. Facturile pentru produsele vandute trebuie sa le dea aceasi firma, fie ca sunt vandute in magazine fizice, fie ca sunt vandute pe magazin-ul online. Ei te pot angaja si lucrezi pentru ei si atunci nu trebuie alte acte sau poti sa iti faci si tu o firma iar ei sa iti platesca pentru serviciile oferite si tu sa le dai facturi.
Da dar insa daca eu doresc sa vand servicii online(legat de seo) prin intermediul magazinului online ce il pregatesc pentru ruda mea,sunt nevoie alte acte?
Poti sa iti pui si tu serviciile pe care le oferi pe magazinul online, dar in cazul asta tu trebuie sa emiti facturi pentru ele. Poate emite si ruda ta facturi pentru ele daca are si domeniul asta de activitate. Aici oricum cel mai bine intrebi un contabil.
Sper ca ti-am fost de folos.
Calculele sunt ireale pentru ca:
(1) 2,000 RON incasari, nu inseamna neaparat si 100% profit. Poate fi 100% profit in cazul in care nu a investit nimic (material/financiar) pentru a produce banii respectivi.
(2) TVA: daca presteaza servicii atunci da, poti calcula 24% din tranzactie. Altfel, intervin formulele de calcul pentru TVA exigibil/neexigibil
(3) Salariu tau, se scade din cei 2,000 RON
(4) Taxele angajatorului sunt procentuale si difera in functie de mai multe repere (studii, mediul de lucru, categoria de incadrare, program s.a) si pot ajunge undeva la 40-55% din salariul platit.
(5) Impozit: in functie de statutul juridic, poate fi de 16% pe profit (SRL) sau celelalte variante (16% venit/3% profit -PFA)
(6) Contabil: undeva la 75-100+ eur lunar (+/-)
(7) Cheltuieli periodice (pentru functionare): ~~~~~~~~~~~
------------------------------
Total = [?]
Fa tu calculeze si vezi cu aproximatie cati bani ii raman patronului tau din cei 2,000 RON pe care ii incasezi tu pentru el.
PS: pentru magazinul online este suficient un contract de prestari servicii in baza caruia tu te achiti de obligatiile catre el. Ex: tu te obligi sa ..... .. .. iar el se obliga sa iti dea .... RON lunar pe o perioada de .. nedeterminat .....
PPS:
Da, atata timp cat ai un rol in societatea respectiva. Doar la AF-uri nu era nevoie daca erai membru al familiei (din cate stiu eu).daca ruda mea vrea sa ma angajeze trebuie sa faca alte acte?
Ultima modificare făcută de EHR; 4th February 2012 la 18:57. Motiv: LE: s-a mai postat intre timp si poate nu mai este totul relevant
I work for money. If you want fidelity, BUY A DOG! Intrebari despre Gazduire web? PM. Promotii gazduire
Iti recomand sa citesti infiintare pfa. Post din 2008 la care vad ca omul muncii raspunde si acum.
Initial am vrut pfa dar am mers pe srl platitor de tva.
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează īn acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)