Pagina 1 din 6 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 51

Subiect: Despre Pfa

Pīrvan Marian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data īnscrierii
    4th February 2012
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    643
    Putere Rep
    27

Implicit Despre Pfa

Salutari tuturor,as dori sa cunosc mai multe intrebari despre subiectul 'pfa'(persoana fizica autorizata).
    Mi sa spus ca este cel mai ok daca doresc sa ofer servicii ,avand posibilitatea oferiri unei facturi.
    Am inteles ca in general reprezinta jumate din costul unei infiintari unei asociati(ma refer la acte).
    Iar costul unei astfel de act ar fi undeva intre 500-1000 de lei noi.
    Insa mi sa spus ca imi trebuie tot felul de diplome care sa ateste ca sunt competent sa ofer serviciile respective,ciudat este ca eu voi obtine 3 atestate in sfarsitul veri,atestate ce tin de profilul liceului meu.
    Cum este defapt acest aspect?
    Ma intereseaza sa ofer servicii ce tin de domeniul seo.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data īnscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vārstă
    47
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    81

Implicit

o firma costa 800 , nu cred ca costa atat pfa

Reputatie:
    27
    Data īnscrierii
    4th February 2012
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    643
    Putere Rep
    27

Implicit

Se pare ca am fost informat gresit,referitor la pfa,am nevoie de tot felul de diplome,licente care sa ateste ca sunt apt sa prestez serviciile respectiva?

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data īnscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    676
    Putere Rep
    31

Implicit

Daca tu vrei sa oferi consultanta in domeniul nuclear (e un exemplu tampit, dar e pentru a intelege ideea) si tu nu ai pregatire in domeniul fizica nucleara (diploma, atestat, orice) este un pic mai dificil. Si eu am deschis un PFA pe consultanta si mi s-au solicitat copii dupa pregatirea profesionala pentru a "sustine" codul CAEN.
    In mod normal ar trebui sa se tina cont si de faptul ca poate sunt autodidact si am invatat fizica nucleara de placere, la o cafea cu fetele...
    Asta este un caz personal, nu pot garanta ca este regula.

alexmantale este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data īnscrierii
    2nd February 2012
    Locaţie
    Brasov
    Vārstă
    39
    Posturi
    75
    Putere Rep
    24

Implicit

Da iti faci PFA sa ai mare grija la taxele pentru sanatate, doarece nu iti spune nimeni nimic si te trezesti dupa un an-doi ca ai de platit la stat o gramada de bani + penalizari. Stiu cazuri care au strans in 3 ani vreo 8000lei din taxe si penalizari pentru sanatate(asta depinde si de veniturile care le ai).

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data īnscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    676
    Putere Rep
    31

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Hai sa-ti explun problema si din alta perspectiva: venituri, cheltuieli, impozite si taxe.

PFA-ul are avantajul unor costuri de infiintare mai mici (insa nu te gandi ca sunt cu foarte mult), contabilitate simpla in raport cu un SRL.
    Dezavantajul PFA este ca nu este o forma juridica flexibila (de exemplu nu poti face si consultanta si comert si ce mai vrei tu la un moment dat). Alt dezavantaj este ca, de exemplu la consultanta, nu se accepta orice cheltuieli, ceea ce face ca impozitul pe venit / profit sa fie destul de mare (e suficienta o luna cu venituri de 1000 euro si sa nu poti veni cu cheltuieli de macar 500 euro si s-a dus toata "economia" dintre un PFA si un SRL). Mai sunt si altele, dar as scrie un roman.

SRL are dezavantajul, dupa cum am spus, a birocratiei mai mari (multe declaratii de intocmit si depus etc).
    Avantajul incontestabil al unui SRL este flexibilitatea. Daca vrei sa faci consultanta, o faci. Daca de maine vrei comert, modifici codul CAEN (ideal ar fi sa te gandesti de la inceput la activitatea de baza si conexa) si gata....faci comert.

Sper ca te ajuta explicatiile, chiar daca nu am fost coerent.

hrmedia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data īnscrierii
    27th January 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    36
    Putere Rep
    24

Implicit

inca un sfat: mergi pe srl si incadreaza-te la 3% impozit. te angajezi cu 2 ore/luna si impusti mai multi iepuri dintr-o data.

in timp ve-i putea face diferite jonglerii si sa iti recuperezi cheltuielile lunare si in lunile cand nu vei avea clienti

Reputatie:
    24
    Data īnscrierii
    2nd February 2012
    Locaţie
    Brasov
    Vārstă
    39
    Posturi
    75
    Putere Rep
    24

Implicit

Din pacate daca esti asociat unic nu te poti angaja pe tine(asa mi-a spus mie contabilul cand mi-am facut firma), dar poti angaja pe cineva din familie. Taxele lunare pentru program de 2 ore sunt in jur de 92 lei.

In cazul in care nu angajezi pe cineva nu poti devenii microintreprindere si atunci trebuie sa platesti impozit de 16% pe profit.

Reputatie:
    27
    Data īnscrierii
    4th February 2012
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    643
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat īn original de alexmantale Vezi Post
    Din pacate daca esti asociat unic nu te poti angaja pe tine(asa mi-a spus mie contabilul cand mi-am facut firma), dar poti angaja pe cineva din familie. Taxele lunare pentru program de 2 ore sunt in jur de 92 lei.

In cazul in care nu angajezi pe cineva nu poti devenii microintreprindere si atunci trebuie sa platesti impozit de 16% pe profit.
    92 de lei pe zii pentru 2 ore,92 lei pe luna,pe saptamana?
    Daca muncesc 4 ore trebuie sa platesc 2x92 lei?

Reputatie:
    24
    Data īnscrierii
    2nd February 2012
    Locaţie
    Brasov
    Vārstă
    39
    Posturi
    75
    Putere Rep
    24

Implicit

Nu dupa cum scriam si mai sus taxa de 92 de lei este lunara(adica platesti odata pe luna). Asta e taxa daca angajezi pe cineva la program de 2 ore.
    Pe langa asta o data la 3 luni platesti TVA-ul 24% si impozit pe venit 3%(asta daca angajezi pe cineva, daca nu, platesti 16%impozit pe profit) pentru incasarile pe care le-ai avut in trimestrul precedent.

Sper ca am fost destul de coerent in exprimare

Pagina 1 din 6 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează īn acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează īn acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. despre XML
    De cris īn forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 2nd July 2011, 00:17
  2. Parere despre yop.ro
    De Tyna īn forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 15th April 2011, 02:32
  3. Despre RSS...
    De webangel īn forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 30th August 2007, 12:43
  4. despre traficdublu.ro
    De orio777 īn forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 24th February 2007, 13:43
  5. Despre <H1> si <H2>
    De slobodan īn forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 10th December 2006, 14:47

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •