@pirvan.marian daca esti la inceput de drum, PFA-ul este cea mai buna solutie.
Taxele de infiintare sunt undeva la 400 de ron, nu cum ai fost tu informat.
Spunea cineva mai sus, ca nu poti desfasura mai multe activitati. Total eronat. Pe PFA poti desfasura orice activitate, atata vreme cat in certificatul constatator eliberat la registrul cometului ai codul caen corespunzator. Intr-adevar, pentru anumite coduri, trebuie sa faci dovada competentei.
In ceea ce priveste taxele, trebuie sa platesti 5.5 la sanatate, 0.5 la somaj, 16% impozit din profit, plus minimum 230 ron (parca) la casa de pensii.
Avantajul major fata de SRL este ca poti dispune in orice moment de banii tai, atata vreme cat ai achitat taxele, spre deosebire de SRL unde trebuie sa faci anumite artificii (teoretic din SRL poti scoate banii doar sub forma de dividente, posibil sa ma insel, insa)
Ca PFA poti deduce cam aceleasi cheltuieli ca si pentru SRL, deci mai scazi ceva banuti de la plata impozitului.
PArtea frumoasa este ca iti poti tine singur contabilitatea, aceasta fiind efectuata in partida simpla. Eu unul , din comoditate, am ales sa platesc un contabil, dar suma cu care ma taxeaza nu e nici pe departe atat de mare pe cat am citit mai sus. Pe mine ma costa 100 ron/luna, dar nu am treaba deloc cu hartogaria si declaratiile care trebuiesc depuse.
Posibil mai sunt multe de spus, dar imi scapa in acest moment.
Pentru orice alte nelamuriri, iti suntem la dispozitie
Aaa, inca ceva: daca ai venituri pana in 30.000 euro anual, poti opta pentru forma neplatitor de TVA si scapi de o belea in plus![]()

Răspunde cu citat