Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Cum testam accesibilitatea site-ului ?

danP este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    19th October 2010
    Locaţie
    RO
    Vârstă
    32
    Posturi
    458
    Putere Rep
    29

1 out of 1 members found this post helpful.

Question Cum testam accesibilitatea site-ului ?

Salut. Stim cu totii ca internetul este folosit de aproape toata lumea, si aici ma refer la toate categoriile de persoane, mai precis incepator - mediu - avansat. Acum, fiindca toti vizitatorii sunt buni daca sunt interesati de site-ul meu, cum pot determina care este gradul de accesibilitate al unui site ? Ce cunostinte trebuie sa aiba vizitatorul pentru a naviga usor in pagini ?

Am cerut cate un review pentru fiecare site de pana acum, insa am intrebat doar pe forumuri cu membri care nu cred ca au probleme cu navigarea pe net, fiind la randul lor posesori de site-uri.

Daca s-a mai lovit cineva de problema asta si a gasit vreo solutie, as fi curios sa-i aud opiniile.

EHR
    EHR este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    1st November 2010
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    48
    Posturi
    436
    Putere Rep
    36

Implicit

Daca informatia ii este furnizata in mod coerent, cred ca oricine este capabil sa gaseasca ce are nevoie pe un site, si ma gandesc mai degraba la cei de nivel jos. Cei mai experimentati nu cred ca au nevoie de focusare speciala.
    I work for money. If you want fidelity, BUY A DOG! Intrebari despre Gazduire web? PM. Promotii gazduire

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Foarte buna intrebarea. Multi fac siteuri si nu se gandesc ca majoritatea utilizatorilor nu se pricep si nu reusesc sa navigheze un website complicat. Eu sunt de parere ca totul trebuie facut evident, astfel incat sa-si dea seama oricine ce trebuie sa faca pentru a accesa o pagina.

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    31

Implicit

O bara de navigatie evidenta cred ca este cel mai important aspect. Omul sa stie care este navigatia principala. Ce nu mi se pare ok si vad destul de des sunt multe linkuri pe pagina. Acestea pot incurca omul neexperimentat cu internetul dupa parerea mea.
    O alta problema sunt mesajele de eroare care nu apar ( programatorului uneori ii este lene sa ataseze un mesaj la eroarea trimiterii unui form s.a.m.d. ). Daca vizitatorul nu stie cu ce a gresit la completarea acelui form cum sa poata sa mai il completeze inca o data? Vad o solutie: checkuri suplimentare in javascript si retinerea datelor introduse in php atunci cand pagina se reincarca. ( este grav "sa nu merga" formul din prima, d'apai sa mai introduc inca o data aceleasi date... ).
    Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.

Alvy este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    466
    Putere Rep
    28

Implicit

Parerea mea e ca in primul rand trebuie sa vezi care este publicul tinta a site-ului, adica la cine te adresezi.
    E clar ca daca te adresezi la avansati poti sa creezi un site mai complex si dificil, oricum cred ca "gradul de accesibilitate al unui site" se calculeaza in functie de cat de usor (ca vizitator) ajungi la informatia pe care o cauti.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    70
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    70

Implicit

Voi vorbiti de Web Accessibility sau Web Usability? Ca nu imi e prea clar...
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

danP este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    19th October 2010
    Locaţie
    RO
    Vârstă
    32
    Posturi
    458
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    Voi vorbiti de Web Accessibility sau Web Usability? Ca nu imi e prea clar...
    Web usability

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    983
    Putere Rep
    45

Implicit

Pune pe cineva care nu prea "sta pe internet" sa acceseze site-ul tau, daca este un site pentru persoane peste 40 de ani atunci pune pe cineva in varsta, daca este pentru copii atunci pune un copil mai necunoscator. Uita-te cum navigheaza prin site si intreba-l ce vrea sa faca cand cand vezi ca e nedumerit.

In general incepatorii nu stiu definitia de link, ca pe link poti apasa ca sa intri in alta pagina. Ei sunt obisnuiti cu butoanele din jocuri.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    70
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    70

Implicit

Poti folosi:
    1. Google Analitycs cu Goals, Custom Reports, Advanced Segments. Poti face corelari de informatii, poti afla destule.
    2. Afla alte informatii decat cele date de Analytics, date ce tin de varsta, educatie, potential financiar, alte informatii specifice. Apoi faci corelari, iar.
    3. Fa un profil de vizitator cu datele avute si genereaza scenarii. Determina ce trebuie sa faca, ce tip de vizitator fac anumite lucruri, incearca sa construiesti profile de vizitator diferite.
    4. Heatmap, Clicktale, A/B testing si MVT. Ai aici niste unelte. Urmareste, testeaza, analizeaza, fa corelari.
    5. Repeta, imbunatateste, refa, re, re.

Nu o sa gasesti solutia perfecta, dar clar o sa imbunatatesti lucrurile.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

vladgidea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    5th May 2009
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    189
    Putere Rep
    30

Implicit

Si mie mi-a crescut inima cand am vazut accesabilitate crezând ca e vorba de adevarata accesabilitate. Pentru Usability ai o multime de articole care sa te ajute inclusiv acele profile de utilizatori (Personas daca nu ma insel) care te ajuta sa faci site-ul cat mai utilizabil si sa imbunatatesti rata de conversie.
    Scriu advertoriale pe blog (detalii in acest thread) si vand link-uri (detalii aici).

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cum schimb domeniul site-ului meu?
    De username în forumul Server side
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 15th November 2010, 19:04
  2. viteza de incarcare a site-ului
    De Krm în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 31
    Ultimul Post: 28th September 2010, 22:11
  3. ibl catre interiorul site-ului
    De Mascka în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 21st June 2007, 13:41
  4. Site-ul Tvr-ului A Fost Spart
    De Stelian în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 15th April 2006, 22:55
  5. Testam noul engine... :)
    De Razvan Pop în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 26th November 2005, 00:56

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.