26th December 2010, 00:42
#1
1 out of 1 members found this post helpful.
Cum testam accesibilitatea site-ului ?
Salut. Stim cu totii ca internetul este folosit de aproape toata lumea, si aici ma refer la toate categoriile de persoane, mai precis incepator - mediu - avansat. Acum, fiindca toti vizitatorii sunt buni daca sunt interesati de site-ul meu, cum pot determina care este gradul de accesibilitate al unui site ? Ce cunostinte trebuie sa aiba vizitatorul pentru a naviga usor in pagini ?
Am cerut cate un review pentru fiecare site de pana acum, insa am intrebat doar pe forumuri cu membri care nu cred ca au probleme cu navigarea pe net, fiind la randul lor posesori de site-uri.
Daca s-a mai lovit cineva de problema asta si a gasit vreo solutie, as fi curios sa-i aud opiniile.
27th December 2010, 12:31
#4
1 out of 1 members found this post helpful.
O bara de navigatie evidenta cred ca este cel mai important aspect. Omul sa stie care este navigatia principala. Ce nu mi se pare ok si vad destul de des sunt multe linkuri pe pagina. Acestea pot incurca omul neexperimentat cu internetul dupa parerea mea.
O alta problema sunt mesajele de eroare care nu apar ( programatorului uneori ii este lene sa ataseze un mesaj la eroarea trimiterii unui form s.a.m.d. ). Daca vizitatorul nu stie cu ce a gresit la completarea acelui form cum sa poata sa mai il completeze inca o data? Vad o solutie: checkuri suplimentare in javascript si retinerea datelor introduse in php atunci cand pagina se reincarca. ( este grav "sa nu merga" formul din prima, d'apai sa mai introduc inca o data aceleasi date... ).
29th December 2010, 10:43
#9
1 out of 1 members found this post helpful.
Poti folosi:
1. Google Analitycs cu Goals, Custom Reports, Advanced Segments. Poti face corelari de informatii, poti afla destule.
2. Afla alte informatii decat cele date de Analytics, date ce tin de varsta, educatie, potential financiar, alte informatii specifice. Apoi faci corelari, iar.
3. Fa un profil de vizitator cu datele avute si genereaza scenarii. Determina ce trebuie sa faca, ce tip de vizitator fac anumite lucruri, incearca sa construiesti profile de vizitator diferite.
4. Heatmap, Clicktale, A/B testing si MVT. Ai aici niste unelte. Urmareste, testeaza, analizeaza, fa corelari.
5. Repeta, imbunatateste, refa, re, re.
Nu o sa gasesti solutia perfecta, dar clar o sa imbunatatesti lucrurile.
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.