Nimeni nu-ti va avansa un pret pentru site, poate cel mult unul orientativ. Care crede-ma, va fi departe de final. Si voi explica concomitent cu tipurile de agentii (colaboratori):
1. Agentie one man show. Uita de ea. Are pret mai mic decat agentiile, dar te vei lovi de limitarea absolut fireasca a lui. Respectivul poate fi un foarte bun programator, dar tu ai nevoie si de seo, si de design si de multe altele. Nu poate excela in toate.
2. Agentie mica. De regula are un programator, un designer, un seoist si o secretara draguta. Poti incerca cu ei, dar ia si numarul secretarei. Macar te alegi cu ceva in caz de esec.
3. Agentie medie. Probabil cel mai bun compromis. Are cel putin 2-3 programatori, un designer sau doi, un seoist, 2-3 juniori. Uita de secretara aici, e deja aglomeratie.
4. Agentie mare. Au personal, isi permit oameni buni (si bine platiti), dar nu accepta proiecte decat peste un anumit buget. Care va creste oricum exponential, fiecare linie de cod te va costa cat un rinichi.

Sfatul meu sincer ar fi sa renunti, este o nisa extrem de aglomerata, unde se invart firme cu bugete mari. Dar, stiu ca fiecare visam sa mutam muntii si nu te voi opri eu sa faci asta. Asa ca, din experienta, retine ca orice suma iti va fi avansata, va fi doar pentru a avea un site functional. Insa, nici nu se va termina proiectul, ca vei descoperi ca vrei noi functionalitati, noi module…si toate astea vor costa. Va fi o gaura neagra permanenta si, pentru a rezista, trebuie sa incepi sa monetizezi din prima zi.

Inca ceva: tine cont de sfatul lui Tom. Opensource! Pe o platforma custom, daca schimbi agentia, o iei de la zero. Foarte putini se baga pe o platforma custom, pe care nu o cunosc si, daca se vor baga, o vor face la un pret care sa merite bataia de cap (pentru ei, desigur).