Buna tuturor, as dori sa cumpar un domeniu ce contine in numele lui marca unei masini ex: auto-mercedes.ro , pot folosi cuvantul mercedes ?
Buna tuturor, as dori sa cumpar un domeniu ce contine in numele lui marca unei masini ex: auto-mercedes.ro , pot folosi cuvantul mercedes ?
Buna! Nu, nu te poti folosi de numele unui brand pentru a-l defaima [proces] sau pentru a genera venituri. In schimb poti folosi numele daca ii faci reclama absolut gratuit, dezinteresat si vorbesti frumos de el.
Succes!
Poti sa faci si chiar si AUTO MERCEDES SRL
Have a read:
Protectia numelor comerciale vs. protectia marcilor - Cyberlaw
In timpul liber mai facem si incarcari de cartuse si vindem consumabile pentru imprimante.
Astia vad ca n-au nici o problema: BMW BLOG - Your Daily BMW News, Photos, Videos and Test Drives
Nu e nici o problema, la fel sunt si forumurile pentru brandurile respective...ele sunt de folos proprietarului brandului pentru expunere, etc. Dar sa vad un site gen nucumparamercedes.xxx daca nu ar avea probleme...
Ai putea avea insa probleme daca ai un site de genul cum e cel cu bmw de mai sus si incerci sa-l vinzi cu peste 10k de euro (avand in vedere ca si genereaza anumite venituri)?
Ai voie sa vinzi un site de genul bmwfans.xx pentru o suma marisoara? Practic de folosesti de brandul lor...
Cred ca atata timp cat sit-ul tau funcioneaza pe o fira, iar firma este inregistrata la registrul comertului si sit-ul este inregistrat si respecta normele impuse de lege, atunci poti folosi ce domeniu vrei tu.
1. Iti dai bani pe domeniul acela
2. Sit-ul tau nu este proprietatea marcii pe care o reprezinti...
3. Gandestete la chestia cu tomcai si xyz...? el nu are probleme ? eu zic ca nu ...
4. Poti sa folosesti linisitit si chiar sa vinzi linistit atata timp cat legal esti asigurat !
Am si eu o intrebare, un exemplu cece.com , unde 'cece' este marca inregistrata, vinde sapunuri naturale in USA, eu as putea folosi cece.ro sa vand perdele ?
Este problema in a folosi cece.ro, tinand cont ca in europa nici nu exista aceasta marca, este pur si simplu un magazin de produse naturale, si nu un brand foarte cunoscut.
PS. cece este pur si simplu un exemplu.
Da poti folosi , atata timp cat domeniul este liber si tu ti-ai dat banuti pe el . Cu atat mai mult daca tu nu promovezi ceea ce promoveaza el, de ex. el vine tractoare si tu morcovi.. linistit, mai ales daca declari si cheltuielile si veniturile obtinute de sit-ul tau, si funcionezi legal printr-o forma sau alta juridica, pfa, srl, srl-d... . Deci da poti folosi domeniu. cece.ro .
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)