19th January 2016, 22:28
2 out of 2 members found this post helpful.
Am avut o experienta de genul si as putea sa iti dau cateva detalii. Candva am atasat un forum vbulletin unui site facut in wordpress, dar nu pentru a tine oamenii mai mult pe site ci pentru a folosi un sistem de useri (cel al forumului) ce parea mult mai flexibil decat ce imi oferea wordpressul. Nu am incercat niciodata sa interconectez userii de pe cele doua platforme (cu alte cuvinte un user de pe forum nu a avut posibilitatea de a publica ceva pe site), dar imi amintesc ca acest lucru se putea face cu un plugin care se numea "vbulletin wordpress bridge" sau ceva de genul asta (sigur ceva cu bridge). Ce am facut insa a fost sa integrez sistemul de useri peste tot in partea vizibila a site-ului, oferindu-le drepturi preferentiale in anumite zone ale site-ului, inlocuind complet sistemul de comment-uri etc. Ce m-a deranjat, asa cum mentiona si altcineva mai sus, a fost lupta continua cu spamul, si asta in conditiile in care vbulletin este o platforma platita, cu tot felul de pluginuri si moduri, iar aprobarea conturilor am decis sa o fac manual pentru ca niciun sistem de captcha nu facea fata. In cele din urma administrarea forumului s-a dovedit mult prea pretentioasa si am renuntat la aceasta solutie, desi muncisem ceva la integrarea forumului in site. Recomandarea mea ar fi sa apelezi la un forum doar daca ai nevoie de un forum, altfel sunt sigur ca vei gasi alte idei pentru a tine oamenii pe site.