Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 18

Subiect: Sa mai discutam si despre SEO

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    32

4 out of 4 members found this post helpful.

Implicit Sa mai discutam si despre SEO

Am cam inceput sa discutam aici despre orice in afara de SEO, asa ca zic sa mai trecem si la ceva de genul asta. S-a zis pana acum ca 80% inseamna links, s-a mai zis ca rankezi cu 5 link-uri, insa nu s-a zis ce fel de links - PR 10 [ asta nu mai exista, deci daca PA si PD sunt fake, ce luam in calcul? ]. Ce pozitii vizam? TOP 3, TOP 10, primele 3 pagini in SERP?

Ce nu am vazut pana acum este o discutie despre ancore, tot pe forum se zicea ca 10% ar fi ok pentru un keyword, dar daca ai 5 links, ce inseamna 10%? Dar daca ai 20 de links, inseamna sa pui cate 2 pe 1 keyword?

Influenteaza link-urile interne? Cat? Sa zicem ca ai un site cu 1000 de articole, cum pui link-urile interne? Dar structura de keyworduri? Cred ca avem ce discuta, mergand peste chestiile generale gen link-uri de calitate, multe si diversificarea ancorelor.

Cum folosim link-urile sitewide? Pana unde pot urca din Social Media - FB, G+ si altele? Cat ma ajuta links din blogger si wordpress? Hai ca e paine de mancat!

LE: Uitasem sa amintesc de links catre root, categorii, pagini, articole. Cum le distribuim? Daca imi mai aduc aminte, adaug subiecte!

razva este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    20th May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    345
    Putere Rep
    28

Implicit

In legatura cu ancorele, gasisem intr-un timp un articol : https://www.gotchseo.com/anchor-text/ . Mi s-a parut cel mai aproape de adevar. Este adevarat ca nu stiu ce sa cred, tind sa urmez sfaturile astea si merge, insa destul de greu. Am si multe goluri in materie de link building, seo on page, etc, etc, etc, asadar, un topic de genul ar fi de mare ajutor. Poate centralizam la sfarsit sfaturile intr-un articol evergreen , ceva care sa ramana in picioare si dupa pinguini, ursi, cocostarci si alte animale ce o sa mai apara.
    Ofer servicii de content writing !

nRazvan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    14th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    263
    Putere Rep
    26

Implicit

Ai atins multe subiecte si cred ca ideile se vor intercala si se vor uita + multe lucruri sunt spuse din proprie experienta (pentru ca nimeni nu are reteta perfecta) si foarte multe siteuri raspund diferit la aceleasi "campanii":
    - unele sunt in nise puternice si clar faza cu "5 linkuri de calitate" pica
    - altele poate au un on-page SEO deficitar si le trage in jos
    - altele poate au o tema care incetineste foarte mult si tu ai server in Romania dar continutul targheteaza Australia
    - etc etc etc

Poate ar fi mai bine sa se deschida threaduri diferite pentru fiecare subiect/intrebare in parte, si chiar daca lumea va avea pareri contradictorii, vor fi mai usor de urmarit si de raspuns la ce se considera rau sau bun. *Este doar parerea mea.

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    32

Implicit

Vad ca nu s-a mai "bagat" nimeni in discutie, poate ar trebui sa discutam mai la obiect. Hai sa vedem ce facem in situatii de genul celor din poza si unde am gresit. Ma gandesc ca ar fi interesant de discutat despre ancore si link-uri interne. Fara a da procente de genul 10% sau 50%, adica sa vedem ce facem cand avem de exemplu 3 links, cum le distribuim, de ancora pune si catre ce: index, categorie, articol, etc. pentru a obtine rezultatele dorite in SERP. Chiar nu pricep cu a ajuns pagina 5 in fata indexului.

Untitled.png
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Da. 7 cai frumosi.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    32

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Robert Vezi Post
    Da. 7 cai frumosi.
    Am dat + 1! Mersi, mi-a fost de ajutor!
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

MrBogdan este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th March 2013
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    86
    Putere Rep
    0

Implicit

Banuiesc ca spre pagina nr 5 nu ai niciun link, este posibil sa fie penalizat indexul sau poate pagina nr 5 sa contina cele mai de calitate articole ?

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de MrBogdan Vezi Post
    Banuiesc ca spre pagina nr 5 nu ai niciun link, este posibil sa fie penalizat indexul sau poate pagina nr 5 sa contina cele mai de calitate articole ?
    Asta cu calitatea doar Google o stie, mai ales ca paginile ca si content se schimba mereu. Evident ca nu exista nimic pe 5, iar indexul sigur nu e penalizat. sta chiar fb.

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    32

Implicit

Ca sa nu mai deschid inca un topic "inutil" ma gandeam ca poate facem un rezumat care sa-i ajute pe cei care au nevoie de de SEO sau trafic, pentru ca mi se pare mie ca din cerintele unor clienti e un talmes - balmes in capul multora. Unii vor sa cumpere sa zicem un banner, dar pun conditii ciudate. Incep cu vechme minim 6 luni si PR > x, unde x ia valori in functie de imaginatia fiecaruia. PR nu mai exista de mult, deci sase luni dispare, sau dispare PR-ul ca cerinta. Inteleg ca ai prefera sa vezi un site care cel putin acum doi sau trei ani era vazut bine de google, insa asta nu inseamna neaparat ca nu a fost penalizat, etc de atunci.

Altii intreaba de PR, PA sau PD dar si de trafic, desi sunt chestii distincte, dar acare evident nu se bat cap in cap, adica e ok site cu trafic + metrics ok. Dar asta inseamna extra money. Iar ce e mai ciudat este faptul ca nu realizeaza ca a cumpara trafic nu inseamna trafic de calitate, adica revenind la SEO, la conversii. Indiferent ca e vorba de AdSense sau vanzari, trafic de calitate inseamna sa ai conversii, adica sa scoti bani din acel trafic. Poti redirecta 100k trafic si sa nu ai nicio convresie si poti avea 100 pe zi trafic cu 30% conversie. De asta exista acel CPM - de exemplul ca sa analizezi ce ai castigat de la mia de vizitatori pe site.

La final poate gasim si ce metrics sunt de luat in calcul: PR nu mai exista actualizat, PA si PD zice Tom ca poate fi fake - desi nu inteleg de ce sa nu te uiti la un metric care spune totusi ceva, in loc sa pleci de la premiza ca poate fi fake [ ar insemna sa nu mai intrebi cati kilometri are masina pentru ca sunt unii care dau ceasul inapoi].

Mai pun in discutie o problema: trafic din FB links. O problema de principiu: poti pune link direct catre site, tiny URL, sau diverse. Eu unul am vazut ca cel mai bine converteste un link direct [ eu pun de exemplu link-ul pe o pagina de genul Info nustiuce, ca sa pot sa-i pun o poza interesanta, atractiva] si apoi redistribui link-ul. Diferenta este de cel putin 60% fata de alte metode incercate de mine.

Idei? Experiente?

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    47

Implicit

Citat Postat în original de Rapsodia Vezi Post
    PR nu mai exista actualizat, PA si PD zice Tom ca poate fi fake - desi nu inteleg de ce sa nu te uiti la un metric care spune totusi ceva, in loc sa pleci de la premiza ca poate fi fake [ ar insemna sa nu mai intrebi cati kilometri are masina pentru ca sunt unii care dau ceasul inapoi].
    Ok, se da imaginea de mai jos, site nou cca 4 luni, fara link building facut

http://postimg.org/image/p0cbflq3n/

Observam in imagine ca acel domeniu are un DA de 12 si un PA de 24 [dublu]

Mai jos observam ca site-ul in cauza primeste 3 linkuri [trase automat de acele site-uri, propritarul site-ului nu le doreste] de la 2 domenii al caror content este pure spamy. 2 dintre pagini au PA 20 si DA 33 iar cealalta un PA de 26 si DA 28 [chestie de adancime a paginii cu cat se duce mai in spate cu atat e mai valoroasa]

De asemenea avem si un spam score de 3 pentru fiecare, asta in procente inseamna aproape 20%

Cum am putea noi sa calculam prin regula de 3 simpla sau babeste cum de site-ul analizat a luat DA 12 si un PA de 24 fara sa faca nimic?

De asemenea cum putem calcula noi modul in care moz calculeaza PA si DA? Oare nu e doar marketing [sau harneala cum ii spunem noi] sa mai vanda ceva la baieti sustinut de 70% cu balarii pe blog?
    Ultima modificare făcută de Hakuna Matata; 25th August 2015 la 20:29.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Sa mai discutam si despre SEO
    De Rapsodia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 20th December 2014, 14:05
  2. despre SEO, despre Google
    De teodor98 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 11th June 2013, 18:06
  3. Despre Pfa
    De Pîrvan Marian în forumul Utile
    Răspunsuri: 50
    Ultimul Post: 27th February 2012, 23:21
  4. Despre RSS...
    De webangel în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 30th August 2007, 11:43
  5. Despre <H1> si <H2>
    De slobodan în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 10th December 2006, 13:47

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •