5 out of 5 members found this post helpful.
O sa-ti "aerisesc" un pic postul, si o sa-ti raspund unde pot.
De mult vroiam sa deschid un topic despre acest subiect, am vazut ca, au fost si alti care s-au gindit la asta sau poate s-au intrebat in gind si nu au apucat sa scrie.
nu stiu cum sa incep: exista sau nu exista SEO?Google e acelasi pentru toti?
exista sau nu exista SEO? DA
Google e acelasi pentru toti? NU
o sa incerc sa ma explic: cei care fac SEO "se lupta" in primul rand cu Google..un client care a ales servicii de SEO nu va mai alege si "adwords" (in marea majoritatea a cazurilor, cel putin in Romania)deci Google pierde si atunci zic eu automat cumva incerca sa se apare, sa contraatace schimband algoritmi..etc.
Un client care alege SEO, alege in primul rand adwords. Afirmatia ta e falsa.
Daca alege seo fara adwords, inseamna ca nu se pricepe deloc la online, si nici cel care ofera servicii SEO.
Sunt multi aici pe forum care stiu meserie si ii admir pentru asta, dar totusi vreau sa intreb (nu vreau sa jignesc pe nimeni)
-au reusit cu un proiect..foarte bine! Insa stiu excat ce au facut? etapele care le-au parcus , daca le-au aplicat la alte proiecte ..au avut succes?
DA
sau au fost cazuri in care nu au reusit? (eu vorbesc numai de Romania)
DA
o alta intrebare, daca se uita la un site care este in top, stie de ce este acolo? cum a ajuns , prin ce metode?
DA. Iti recomand: NU lasa competitia sa-ti decida strategia SEO
Multe din informatiile despre tehnicile SEO mi se par generaliste, de ex:"continut de calitate si Nu doar pentru a folosi cuvinte cheie." ( nu spun ca nu trebuie sa ai continut de calitate, doamne fereste!) dar problema ce insemna continut de calitate pentru oameni?
Acel continut care il face pe vizitator sa mai dea un CLICK (sa citeasca si altceva, sa comande, sa sune (contact), sa revina pe site.... sa tina minte site-ul)
daca vorbesti de ceva generalist..poti avea continut de calitate, poti sa descrii o calatorie, poti gasi cuvinte atragatoare, dar cind vrei de exemplu sa vinzi..ceva..mobila de exmplu..normal ca trebuie sa descrii produsul..sa-l pui in evidenta, dar nu poti sa te apuci sa povestesti despre el..ca nimeni nu-o sa stea sa citeasca..vrea sa vada pretul si poza..! si atunci in aceea mica descriere nu trebuie sa pui cuvinte cheie?Daca pomenesti 4-5 ori "mobila" intr-o fraza de 100 de cuvinte sau chiar mai putine este spam?
Da, este spam si pt user si pt google. DA, poti scrie despre mobila, dar NU poti scrie despre produs, pentru ca este mobilier. Poti scrie despre piese de mobilier, daca iti propui sa vinzi.
DE fapt cum hotareste google daca-i spam, daca la citit iese o fraza, frumoasa, placuta, fara sa te supere, repetarea obsesiva a unui cuvant?
DA, repetarea obsesiva e spam, si in nici un caz nu iese o fraza frumoasa si placuta!
sau tot legat de mobila. odata folosesc mobila intr-o fraza de 10-15 cuvinte, apoi spun mobila de bucatarie, in urmatoarele 10-15 cuvinte, apoi mobila de nuc..iar citeva cuvinte, mobila de tineret insemna ca fac spam pe "mobila"?
NU. Inseamna ca nu te pricepi la scris
Daca in locul textului ai doar o poza si un pret mai mult decit acceptabil..si produsul se vinde in "xx" exemplare, te mai intereseaza textul de calitate?
Depinde de client. Sunt clienti care stiu ce cumpara, si cauta doar pret bun, si clienti care au nevoie de "sales = indrumare". In ambele varianta continutul denota profesionalism. Pana si chinezul din europa iti "vinde" produsul, nu il iei singur de pe raft, fara sa vorbesti cu el.
De la un timp, multi spun ca inscrierea in directoare, mai mult face rau decit bine..pai atunci eu nu pot sa iau site-rile concurentei si sa-le inscriu in mii de directoare?
POTI.
De asta am pus intrebarea de mai sus, cu proiectul si etapele, sunt o gramada de "sfaturi", "tehnici" pentru SEO, care eu nu cred ca se pot generaliza, adica: am facut chestia cutare la un proiect si am reusit, pot sa o aplic si la alt proiect..sau invers..stie cineva sigur de ce a cazut in serps?
DA.
Care este cauza?
Depinde de la site la site.
Ma gindesc ca daca s-ar stii automat ai aplica-o si concurentei in masura care poti, binenteles!
Si mai e o intrebare, daca se respecta regulile SEO, atunci cine castiga, cineva nu ar trebui sa triseze ca sa spun asa? prima pagina, are totusi doar 10 locuri..si ma gindesc cum e in Germania sau Anglia unde populatia e 3-4 ori mai mare decit a Romaniei.
Castiga(pozitii) site-urile cu cele mai bune strategii SEO. SEO nu este "ilegal", SEO este foarte important pt un site si este un serviciu obligatoriu pentru orice tip de site.
SEO inseamna un site bine organizat.
SEO este despre conversii.
SEO este despre viteza de incarcare si despre un cod curat.
SEO este despre continut pentru user si pentru trafic targetat.
SEO este despre utilizare, despre design si continut, astfel incat alte site-uri sa il recomande.
SEO este despre date si analize.
SEO este.... o sa fac un post despre SEO, pentru cine nu a inteles exact ce inseamna.
Mult timp am crezut si si acum sunt convins ca in SEO, cel mai mult conteaza backlink-ul, sa ai cit mai multe, si credeti-ma ca am vazut un caz, in care un site primea backlink-uri cu gramada de la un site al unei parohiei, (fara nici-o legatura de activitate) , acum sincer nu stiu daca acele backlink-uri l-a facut sa fie pe prima pagina, insa cert este ca nici nu l-a tras in jos si nici nu a fost penalizat, si chiar un site , concurenta mea, este pe primul loc, de ani de zile desi..site-ul este duplicat sau chiar triplat( are 3 domenii, cu acelasi continut, sunt directionate catre acelasi site) si este tot in top.
Nu dau exemple concrete, poate ma insel si nu vreau sa fac rau cuiva dar in privat cu cine vrea pot sa stau de vorba.
Am vazut si retele de linkuri, site-uri create de acelasi webdesigner, si le-a legat intre ele, iar pe prima pagina fara nici-o problema de aceea cum am spus la inceput:"Google e acelasi pentru toti?"
NU.
Chiar recent am vazut scris intr-un articol de cineva mult mai priceput decit mine, despre o firma pe care eu o credeam serioasa, ca ar fi in fata nu tocmai folosind metode corecte, adunand 1,5 milioane de backlinkuri (si Krumel am inteles ca a participat la aceasta cercetare)
Online nu este diferit de OFFline. Si in OFFline nu toti folosesc metode "corecte". Depinde de decizia fiecaruia.
Ti-am raspuns, la ce am inteles eu de mai sus. Ii las si pe colegi sa iti raspunda.
NU TRIMITE PM!
off: ti-am dat raspunsuri. Pentru cursuri si teste, exista seopedia. Citeste si invata.
Ultima modificare făcută de Tom; 10th June 2013 la 01:38.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.