28th January 2015, 18:37
3 out of 3 members found this post helpful.

Postat în original de
haiduc
Imi cer scuze daca m-am exprimat aiurea in titlul topicului

Despre ce este vorba: in ultimele 2 saptamani mai ales, traficul pe blog mi-a crescut semnificativ, direct proportional, as zice, cu like-urile primite in ultimul timp pe pagina de facebook.
Toate (erau) bune si frumoase, dar astazi am avut surpriza sa vad ca au scazut atat PA (cu 3 puncte), cat si DA (cu 5 puncte) - am MozBar instalat pe Chrome. Surpriza a fost cu atat mai mare, cu cat numarul de backlinkuri, care a stat pe loc cateva luni, a crescut cu 30% (inclusiv Root Domains).
Imediat am intrat in WMT si am descoperit ca aici backlinkurile raportate au scazut cu 17%, tot astazi!
Am cel putin doua neclaritati:
1. De ce este diametral opus raportul WMT fata de MOZ, referindu-ne la backlinks?
2. De ce a crescut substantial numarul de backlinkuri in MOZ, daca eu nu am (mai lucrat) la link-building?
Google stie tot. Moz, ca si restul de tools, au doar o parte din links, cu cat un site este mai mare, cu atat au mai putine date. Moz dintre toate tool-urile este cel mai slab cand vine vorba de links.
PA si DA, sunt informative, niciodata reale, pentru ca se bazeaza in mare parte pe links, links pe care NU le au. Asa ca nu-ti bate capul.
Blogul este pentru trafic = content de calitate! Cat timp ai content, traficul vine. Orice articol ok, rankeaza peste site-uri cu links, asa ca scopul tau este sa generezi content ok, nu-ti mai bate capul cu restul.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.