Vezi Rezultate Sondaj: Raport trafic AdWords versus SEO

Alegători
10. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • Trafic AdWords >= 3 * Trafic SEO

3 30,00%
  • Trafic AdWords = 2 * Trafic SEO

1 10,00%
  • Trafic AdWords = 1.5 * Trafic SEO

2 20,00%
  • Trafic AdWords = Trafic SEO

2 20,00%
  • 1.5 * Trafic AdWords = Trafic SEO

1 10,00%
  • 2 * Trafic AdWords = Trafic SEO

0 0%
  • 3 * Trafic AdWords <= Trafic SEO

1 10,00%
Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: Raport trafic AdWords versus SEO

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit Raport trafic AdWords versus SEO

Suntem in urmatoarea situatie: siteul unei firme este constant pe locul 1 la AdWords (promovare agresiva, mai ales prin buget, deasupra rezultatelor "naturale" sunt mai tot timpul 3 linkuri platite), iar al altei firme este primul organic (SEO) pentru aceleasi cuvinte cheie (e vorba de principalele cuvinte cheie).
    Ce raport estimati ca exista intre traficul celor doua siteuri pentru cuvintele cheie urmarite?
    Eventual situatii particularizate (functie de nisa, pretul produselor etc), alte comentarii...
    Firmele au aproximativ aceeasi notorietate si produsele promovate sunt identice si au acelasi pret.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 25th January 2013 la 19:51.

Clax este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    3rd April 2007
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    574
    Putere Rep
    43

Implicit

Eu am votat Trafic AdWords = 1.5 * Trafic SEO dar este posibil sa varieze in functie de nisa. De exemplu eu am creat o campanie adwords pentru un site ce promova un anume produs de lux ce era pe primul loc in serp, traficul a crescut considerabil (adwords = trafic seo * ~1.3....1.7) dar in schimb rata de conversie nu a crescut proportional. Astfel rata de conversie era mai mica proportional la adwords decat la seo.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Cred ca depinde de nisa si de cat de educati sunt cei care cauta in a deosebi rezultatele platite de cele organice.
    Caut cu jingle.ro.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

3*Trafic Adwords. Traficul organic este mult mai mare, dar in cazul nisei (asigurari), adwords are conversie mai buna, ca numar dar si ca "valoare".

Traficul generat seo este mult mai mare decat cel generat de adwords, datorita long tail + tastare directa site + publicitate extra adwords +....

Daca in organic de ex, valoarea medie a unui produs cumparat este de 2 lei, traficul din adwords cumpara de la 3+ lei.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Clax Vezi Post
    Eu am votat Trafic AdWords = 1.5 * Trafic SEO dar este posibil sa varieze in functie de nisa. De exemplu eu am creat o campanie adwords pentru un site ce promova un anume produs de lux ce era pe primul loc in serp, traficul a crescut considerabil (adwords = trafic seo * ~1.3....1.7) dar in schimb rata de conversie nu a crescut proportional. Astfel rata de conversie era mai mica proportional la adwords decat la seo.
    Cand ai folosit ambele variante ai observat o scadere a CTR-ului ptr SEO? Adica unii din vizitatori sa nu mai dea click daca tot au intrat putin mai devreme in site via AdWords. Cred ca si aici s-ar merita inca un chestionar.
    Referitor la rata de conversie poti sa dai un raport intre cele 2 variante?
    Pe ce perioada de timp a avut loc procesul, ce nr de clickuri au fost obtinute si care a fost pozitia medie in AdWords?
    Atat deocamdata.

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    3*Trafic Adwords. Traficul organic este mult mai mare, dar in cazul nisei (asigurari), adwords are conversie mai buna, ca numar dar si ca "valoare".
    Traficul generat seo este mult mai mare decat cel generat de adwords, datorita long tail + tastare directa site + publicitate extra adwords +....
    Daca in organic de ex, valoarea medie a unui produs cumparat este de 2 lei, traficul din adwords cumpara de la 3+ lei.
    In cazul de fata ma refer la [exact match] pentru ca ambele variante.
    Comparatia era facuta, sa zicem, pentru expresia [canapele] si neincluzand (atat in traficul organic cat si al aceluia din AdWords) longtail-ul ([canapele de plus], [canapele iasi], [candapele ieftine] samd).
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 25th January 2013 la 22:45.

Clax este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    3rd April 2007
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    574
    Putere Rep
    43

Implicit

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    Cand ai folosit ambele variante ai observat o scadere a CTR-ului ptr SEO? Adica unii din vizitatori sa nu mai dea click daca tot au intrat putin mai devreme in site via AdWords. Cred ca si aici s-ar merita inca un chestionar.
    Referitor la rata de conversie poti sa dai un raport intre cele 2 variante?
    Pe ce perioada de timp a avut loc procesul, ce nr de clickuri au fost obtinute si care a fost pozitia medie in AdWords?
    Atat deocamdata.
    Nisa respectiva nu avea long tail, toate rezultatele erau doar pentru -- [cuvinte cheie]. Intradevar a existat o scadere decat in mod normal (fara anuntul adwords) a CTR-ului pentru rezultatul din serp de ~20%, probabil unii vizitatori mai educati observau ca este acelasi rezultat (acelasi url, acelasi titlu, doar descrierea era diferita) pe primul loc seo ca si pe adwords. Cat despre rata de conversie, crescand totusi traficul per total al siteului (seo + adwords), aceasta nu a crescut proportional cu acesta. Doar la seo exista o conversie in medie la 50 de clickuri, la adwords numarul de clickuri crescuse cu aproximativ 50% pentru o conversie decat la seo, ~75 clickuri - 1 conversie. Pozitia in adwords era 1 si mai exista un singur anunt pe 2, deci in rezultatul utilizatorului erau asa: siteul meu pe adwords, site concurent pe adwords, siteul meu pe seo, si tot asa celelalte rezultate serp. Tot procesul a durat cam 2 luni, apoi nisa s-a cam "maturizat", am inceput sa scad in serp, dar nici nu mi-am mai dat interesul deoarece intre timp incepusem sa folosesc facebook ads care convertea mult mai bine.

Cred ca am explicat bine, sunt cam obosit la ora aceasta.

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Clax Vezi Post
    Cred ca am explicat bine, sunt cam obosit la ora aceasta.
    Multumesc, a fost un raspuns la obiect. Poti spune nisa si/sau ordinul de marime a unei comenzi?

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Raport numar domenii WMT versus ahrefs
    De Marius Cristian în forumul Webmaster Tools
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 24th August 2012, 11:21
  2. Comunicare: Blog versus forum
    De Sorin Frumuseanu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 13th May 2009, 16:09
  3. Google versus Microsoft, ca si companii. Steve Ballmer
    De Cristian Mezei în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 4th December 2007, 13:26
  4. Clicuri Adwords versus vizite pe trafic.ro
    De ciuly în forumul Adwords
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 22nd November 2006, 20:21
  5. Linkuri Versus Director
    De user în forumul Directoare romanesti
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 20th May 2006, 14:30

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.