Rezultate 1 la 4 din 4

Subiect: Comunicare: Blog versus forum

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Lightbulb Comunicare: Blog versus forum

O dilema, privind propagarea articolelor de comunicare activitate firma in SE.

Un aspect care m-a pus pe ganduri privind comunicarea, dupa ce am avut o discutie interesanta cu un tip pe care il am la training si vede lucrurile in felul sau.

Orice firma trebuie sa comunice si cu asta sunt de acord. Trendul e clar: comunicare pe blog. Aici nu a inteles de ce neaparat blog si cam are dreptate.

Trecand peste definitiile gen wiki ale blogului si forumului si ramanand strict la functionalitati, sunt destule similitudini.

In mare:

Orice forum permite postari de catre o singura persoana la fel cum orice blog poate avea mai multi autori.
    Categoriile se regasesc atat in forum cat si in blog.
    Postarea se face aproape similar pe ambele platforme.
    Raspunsul la un post se face in ordine cronologica, pe ambele platforme si se poate face atat de utilizatori inregistrati cat si neinregistrati, in functie de preferinte administrator.
    Blogul are in plus partea de taguri dar si forumul are facilitati suplimentare.
    Ambele au RSS, arhive.

Probabil lista ar putea continua.
    Cu toate acestea, am vazut ca e nebunie mare pe dezvoltare widgets, pluginuri si tot felul de aplicatii pentru bloguri care sa le faca mai placute pentru SE.

Intrebarea principala:
    1. Sa inteleg ca totusi forumul este mai bine vazut de motoarele de cautare si mai usor de optimizat?

De discutat:
    2. De ce se prefera totusi blogul?

Trecem peste partea subiectiva gen "mandria de a fi blogger". Probabil suna mai bine bloger decat forumist.

Multumesc

ps: Moderatore, scuze daca nu am nimerit categoria
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

thefan este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    30th December 2006
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.433
    Putere Rep
    37

Implicit

Dupa mine diferenta majora dintre un blog si un forum este ca pe un forum oarecare oricine poate deschide o discutie despre orice, pe cand pe un blog autorul (sau autorii) se pot concentra pe un anumit subiect / pe o anumita nisa.
    In rest cele doua platforme mi se par similare: autorul / thread starterul deschide o discutie, iar forumistii / cititorii raspund, dezbat, etc.

Presupun ca mai e si diferenta in design: un forum arata intr-un fel (ca un forum, de obicei toate sunt facute la fel) - blogul ofera o mai mare flexibilitate in ceea ce priveste designul...
    Producător de content SEO în engleză. SEO de voie, de nevoie.

Octavian este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Posturi
    6
    Putere Rep
    0

Implicit

Din cate am vazut toate forumurile au niste reguli stricte, deci nu prea se poate discuta despre orice, decat la categoria "orice".
    In schimb, sunt de acord cu tine la designul atractiv la prima vedere al blogului.
    Spun la prima vedere pentru ca, oamenii inca nu sunt obisnuiti sa navigheze pe un blog, pe cand pe un forum este comun.
    Omul este intampinat cu un design frumos, dar in acelasi timp inselator. De ce spun asta: majoritatea blogurilor exprima in mare parte experientele blogerului, care sunt diverse.
    Vizitatorul este atras pe blog de un articol care vorbeste de ex. despre o componenta de calculator. Vizitatorul are o problema cu acea componenta si vrea sa rezolve ceva. Pe blog scrie: "Azi am fost la mall si la raionul de calculatoare era o reclama foarte interesanta la componenta respectiva de calculator". Ce observam? Bloggerul comenteaza cat de frumoasa e reclama, dar vizitatorul nu isi rezolva problema respectiva.

Are cineva exemple cu firme care tin blog?

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

Incercam sa ramanem la partea de propagare in SE a articolelor si nu pe design si alte features care le diferentiaza?

Articolul de la care a plecat discutia: http://www.bizcity.ro/marketing/comp...lor-43371.html

Sa vad ce raspunsuri primesc la intrebare duplicate content si daca e ok, ma tenteaza sa incerc, la modul hard..

Multumesc de intelegere
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Link Exchange(cu orice site,blog,forum)
    De nepotuno1 în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 14th July 2008, 09:50
  2. Un blog si un forum
    De D@n în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 16th December 2007, 23:45
  3. Google versus Microsoft, ca si companii. Steve Ballmer
    De Cristian Mezei în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 4th December 2007, 14:26
  4. Clicuri Adwords versus vizite pe trafic.ro
    De ciuly în forumul Adwords
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 22nd November 2006, 21:21
  5. Linkuri Versus Director
    De user în forumul Directoare romanesti
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 20th May 2006, 15:30

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.