6th August 2014, 01:19
1 out of 1 members found this post helpful.
Nu accept comenzi telefonice din motivele pe care le-ai enumerat si tu mai sus, si pot spune ca nu am avut client care sa sune si sa puna conditii de genul ; comand doar prin telefon.
Obligatoriu fiecare client dupa ce a plasat comanda este sunat pentru confirmare. Aici apare o mica problema, am avut clientii care s-au intins la discutii de 30-40 de minute...In medie confirmarea telefonica se intinde undeva la 10 minute. Cu siguranta lucrurile difera si un functie de gama de produse comercializate, valoare, etc. In cazul meu valoarea medie a unei comenzi e undeva la 1400 de lei..
In concluzie nu poti elimina contactul telefonic, ai nevoie de confirmare.
6th August 2014, 13:09
2 out of 2 members found this post helpful.
Toata lumea si-ar dori doar clienti "gold". Din pacate daca ai vinde doar catre astfel de clienti ai avea probabil 30% din volumul actual de vanzari.
Asa ca , daca vrei sa vinzi si celorlalti 70% clienti cusurgii / cu nume ciudate / etc, trebuie sa inghiti in sec si sa le oferi si linia telefonica.
Nu o scoate pentru ca e un alt canal de comunicatie intre tine si clientii tai. Daca ei vor sa comunice cu tine prin porumbei calatori, fa-le usita de acces in firma porumbeilor, orice numai sa fie comenzile plasate.
Cat despre ce ai mentionat in postul initial referitor la afiliatii neplatiti pe comenzile telefonice, gaseste rapid o metoda sa afisezi pe site un "cupon" care sa ti-l spuna clientul la telefon, cupon care sa fie o referinta interna pentru a identifica afiliatul, un numar de X cifre ceva. Spune-le clientilor ce vrei tu ca daca nu spun cuponul nu intra la tombola pentru pamant pe Marte, gaseste un carlig sa ii faci sa se uite pe site la cupon a.i. afiliatii tai sa primeasca partea leului.
Eu in calitate de afiliat iti confirm (vezi poza atasata) ca ~7% din comenzile mele de pe luna anterioara s-au facut telefonic si nu mi-ar fi placut sa pierd ~ 2.500$ facuti pe mail/fax/phone.