Linkbuilding-ul devine din ce in ce mai greu, cu toate update-urile pe care Google le face. Sunt enorm de multe articole, in ceea ce priveste aceste update-uri, penalizarile, etc. Poate ca eu sunt o "exceptie", insa eu parca in momentul de fata nu am simtit efectele update-urilor, insa multi altii au fost penalizati.

Sfatul meu, este: proceed with caution. Si chiar ai foarte mare grija. Fa un keyword research, fa-ti o analiza a competitiei, si fa-ti un buget... inainte sa te gandesti la linkbuilding. Odata ce acestea le ai in mana, in primul rand trebuie sa ai o idee clara unde esti, si unde vrei sa ajungi.

Site-urile pe care le cauti vor trebui sa fie de cea mai inalta calitate, chiar daca vei reusi sa primesti mult mai putine linkuri. Cu toate ca nu vei vedea un progres substatial din prima luna (oricum iti vor trebui luni pana vei reusi sa-ti ajungi telul). Daca intr-adevar esti serios in ceea ce priveste site-ul respectiv, pe termen lung vei avea de castigat.

In alte ordine de idei PR-ul este bun doar ca sa-ti faci o idee despre site. Nu mai este important. Eu dau mai multa importanta la "domain authority", "page authority", folosing toolbar-ul de la Moz. (iti recomand site-ul moz.com, de aici poti sa downloadezi acest toolbar si vei gasi multe informatii acolo care te vor ajuta).

Site-ul unde vrei sa pui link sa fie in nisa ta, si sa fie cu cat mai putine outgoing linkuri, si fara spam. Articolele sa fie de calitate - daca eu vad site-uri unde sunt multe articole "de umplutura", care contin 500 de cuvinte, insa fara informatii valoroase, pur si simplu am plecat de acolo.

Acestea sunt doar cativa dintre primii pasi pe care trebuie sa le urmezi. Daca e sa le scriu pe toate as avea un post foarte lung, si as scrie informatii care deja exista aici forum, pe care poti sa-l citesti si te vor ajuta. Insa ai mare grija la site-uri care folosesc black-hat, sau sunt "spammy", atat in ceea ce priveste outgoing link profile, cat si inbound link profile.