Contributii pensii, sanatate PFA Pagina 1 - Forum, Avocatnet.roLa partea cu pensiile sunt putin in ceata, mi-a spus cineva ca daca nu am venituri anuale mai mari de 8300 lei nu mai platesc la pensii. As vrea, daca puteti sa ma lamuriti aici, daca am venituri anuale sub 8300 lei si daca am peste cat platesc?
Forum PFA / Consecinte neplata CASS si CASCAS pentru pensie se datoreaza daca se realizeaza venituri mai mari de 8468 lei/an, venitul minim pentru asigurare este de 740 lei/luna, iar contributia minima este de 232 lei/luna.
Se poate plati si esalonat.
Apropo @IulianC, merge treaba cu apicultura ? Eu am o livada si parca m-ar tenta sa am si albine ca tot vin ale vecinilor.
Nimic.
In ultimi doi ani cam prost.
Din cauza conditiilor climatice ( frig, ploi, calduri excesive ) secretia de nectar a plantelor sa diminuat drastic cu pana la 50-80%.
Un avantaj al apiculturii e ca pana la 75 de familii nu se plateste impozit pe venit. ( Dar nici nu sunt platite serviciile de polenizare ca in alte tari )
Ce as mai adauga eu.
O alta diferenta intre SRL si PFA este ca in cazul SRL limita raspunderi este capitalul social (minim 200 lei) pe cand in cazul PFA raspunderea este nelimtata si se intinde asupra intregului patrimoniu (conturi bancare, bunuri mobile: masina sau imobile casa, teren)
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)