1 out of 1 members found this post helpful.
Despre ContentWritters
Salutare comunitate, sunt nou pe aici si am vazut in multe categorii termenul de "content writter" . Unii platesc, altii fac gratuit... etc. Inteleg ca este vorba despre "Creatori de articole" insa as vrea sa inteleg mai multe. Asadar cine imi poate explica cum sta treaba? Sau vreun link ceva.
Nu mi-o lua in nume de rau dar reciteste si tu inca o data ce ai scris, tu intelegi intrebarea?
Ca sa nu fiu total off-topic voi incerca un raspuns, sa-mi spui daca se potriveste intrebarii tale:
"Content writer" - este o persoana care se pricepe (mai mult sau mai putin) la scris si creaza articole. Pana aici e simpla treaba.
Apropo de gratuitate, asta e un lucru relativ.
Exemplul 1: Daca eu iti dau un articol ca sa-l publici pe blog-ul tau dar articolul ala are in el un link spre site-ul meu inseamna ca ti-am dar un articol gratuit?
Exemplul 2: Eu iti scriu un articol in schimbul caruia te rog sa publici pe forum un review, ca sa-mi fac un renume, o reputatie. E gratuit?

Postat în original de
Adiiii
Multumesc. Am mai citit si de pe linkul dat de Ann si am inteles cat de cat. Inca o intrebare cum ar trebui sa incep sa invat, cum as putea sa incep aceasta noua "experienta" ?
Scriind?
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
25th July 2013, 16:54
4 out of 4 members found this post helpful.
sfatul meu: nu scrie gratuit, mai bine cere 10 centi pe suta de cuvinte decat sa scrii moca, cat de rau poti scrie ? Desi nu am cele 30 de posturi sa pot da reply la cei la care am apelat pentru articole, am cheltuit pana acum prin seopedia sute de euro pe articole. De la unii cumpar peste 200 de articole lunar, cu altii colaborez doar ocazional, cu altii nu mai colaborez deloc. In principiu daca vrei sa te apuci de content writing trebuie sa te axezi pe anumite domenii/nise, scrie 10 articole ca portofoliu si arata-le potentialilor clienti. In cazul in care ai prea multi clienti, inseamna ca scrii relativ bine la un pret bun sau scrii foarte ieftin. In orice caz nu te sfatuiesc sa incalci termenii de predare a articolelor si nici sa scazi calitatea acestora dupa o perioada de colaborare. Pe urma intervine partea de seo...
etc... Sunt multe de invatat. Pentru inceput scrie ieftin ca sa inveti, sunt destui care vor articole mai slabe calitativ. Si inca ceva, reputatia ca content writer conteaza foarte mult, sfatul meu este sa scrii mai putin dar bine. De obicei cei care scriu prost asa vor scrie mereu indiferent cat i-ar "chinui talentul". Daca ai stofa pentru asa ceva se va vedea imediat.