Dan, e destul de simplu. si am mai spus-o, depinde care sunt aspiratiile fiecaruia. Este clar ca pentru cuvinte cheie foarte competitive, metoda nu va functiona. Si cred ca nimeni nu ar trebui sa gandeasca atat de departe cu o asemenea metoda. Eu cand folosesc tehnica asta nu ma gandesc decat la un singur lucru: trafic organic -> conversii. Iar cand ma apuc de treaba vizez exclusiv long tail-ul, nimic altceva. Daca exista cineva pe aici care vrea sa rankeze #1 pentru "imobiliare", discutia asta nu isi are rostul. plus ca o asemenea metoda are limitarile ei si prin prisma faptului ca rezultate scontate nu vor aparea in lipsa unui cumul de factori de care ar trebui sa se tina cont. Si aici nu ma refer la altceva decat la o buna optimizare, atat on cat si off-page.
Ultima modificare făcută de Apex; 6th July 2013 la 17:14.
Avem cel putin 3 colegi care se bat pe keyword "imobiliare" si sunt interesesati in ce procent ii ajuta.
Mai sunt cativa cu "imobiliare bucuresti:, "garsoniere militari" si altele. Pe ei in ce procent ii ajuta?
Pe long tail nu vad sensul discutiei, acolo cu 2-3 linkuri ai rezolvat problema. Deci pana la urma la ce ajuta metoda asta?
OP spune ca pe nise competitive, tu spui ca pe nise fara competitie mare.
Trust, but verify.
Mai mult ca sigur ca metoda nu este pentru asa ceva. Eu am inteles ce a spus OP, numai ca atunci cand am intrat in discutia asta am subliniat faptul ca vorbesc depre o metoda similara, si nu una identica. In prezent nu am nici un site dezvoltat pe .ro, asa ca nu pot sa ma pronunt daca e de ajuns 2-3 linkuri pentru a ajunge in top pe anumite cuvinte, fie ele long tail. Ideea e ca pe .com altfel stau lucrurile, acolo competitia este foarte mare chiar si pe long tail, iar sa te bazezi doar pe link building nu este o solutie decat pe termen lung. Si sunt sigur ca sunt multi pe acest forum care stiu cum e cu .com-ul asta.
Eu vorbeam de rezultate imediate, 2-3 saptamani pentru a urca niste pagini interne cat mai sus. In sensul asta, pentru mine cel putin, metoda este destul de utila.
@Apex nu te mai chinui sa explici, lumea a inteles. Dan doar face misto de tine. Este adevarat ca ironia folosita de el este fina, dar tot ironie este.
Stai linistit stiu ce spui, si stiu ca ai dreptate. Am testat un program de dat clickuri pentru mai mult de 6 luni si stiu si cum reactioneaza google si unde este limita la care esti penalizat, dar cu asa colegi de forum nu-ti vine sa mai spui nimic. Daca iti impartasesti experienta, vin cativa care stramba din nas si cer dovezi. Ok, pe astia ii inteleg, pentru ca o doza sanatoasa de scepticism este intotdeauna utila. Apoi, apar mistocarii, care le stiu pe toate si care ironizeaza pentru ca li se pare ca ei stiu mai bine. Si pe astia ii inteleg pentru ca si o doza de ironie este foarte utila in viata. Apoi apar negativistii, care neaga orice, ei nu cred orice li s-ar spune. Pe astia nu-i mai inteleg!
Eu tot nu inteleg pe ce te bazezi cand decizi sa aplici aceasta strategie. Ce inseamna "competitie mica" pe .com, cum o calculezi.
Ca sa imi fie clar, da-mi nistexemple.. la limita asa. Cum ar fi: pe "london hotels" nu poti s faci nimic cu asta, dar pe "east london hotel reviews" merge.
Deci ceva practic, pentru ca fiecare intelege diferit termenul de "competitie mare".
@Vicarious - Ti-am adresat vreo propozitie macar pana acum? De unde si pana unde ai dedus tu ce fac eu, esti telepat? Parerea mea e ca ar trebui sa-ti vezi de ale tale.
Trust, but verify.
Pe .ro sunt nise la care nu e nevoie sa adaugi nici macar un link si ajungi primul.
Testat pe cncursul "o lada de bere" - printre castigatori (top 3) s-au aflat pagini care au avut intotal fix 3 links. Plus articole fara nici un link.
Eu folosesc frecvent metoda "fara nici un link" pe nise total ne-competitive.
Daca imi dai un exemplu de cautare pe .com de cautare la care functioneaza metoda ta si un exemplu la care NU functioneaza (dar apropiat, la limita cumva) o sa pot extrapola la .ro si as putea face un test.
Cat despre ironii si caterinci... eu zic sa te mai gandesti putin, poate ma confunzi.
In caz ca nu stiai, sunt niste colegi de pe forum care chiar controleaza nisa de "imobiliare". Asta ti se pare greu de crezut?
Trust, but verify.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)