Ce anume ai facut mai exact, nu inteleg foarte clar "page placeholder pe domeniu"Ceea ce am facut a fost sa pun 1-page placeholder pe domeniu.
Ce anume ai facut mai exact, nu inteleg foarte clar "page placeholder pe domeniu"Ceea ce am facut a fost sa pun 1-page placeholder pe domeniu.
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Adica am ras tot contentul (404) si am lasat doar un fisier static html ca homepage, gen "in construction" cu 2-3 linii de text acolo.
@CTK, eu n-am afirmat ca linkurile ar avea aceeasi importanta ca niste linkuri dofollow de pe website-uri, pana la urma sunt niste nofollows care nu transfera autoritate si nici PR (dupa parerea mea).Backlinkurile de pe rețelele sociale nu sunt același lucru cu backlinkurile de pe site-uri. Automat se calculează diferit. Eu zic că backlinkurile sociale sunt punctate mult mai slab decât cele de pe domeniile private pentru că sunt ușor de obținut în mod artificial. Și când zic mult mai slab, chiar mă refer la MULT mai slab. Google nu are cum să știe de ce profilul tău sau pagina ta de fb au fost închise. Doar fb știe de ce ai fost ras din sistemul lor. Cum poate face google calculul relevanței tale dacă nu au acces la motivele dispariției tale de pe facebook?
Google n-are nevoie sa faca vreun calcul in cazul acesta fiindca nu e vb de a penaliza, ci de a nu mai lua in considerare semnalele de popularitate dinspre acele pagini inchise.
Aici imi amintesc de o chestie pe care am observat-o pe propria-mi piele, dupa primul pinguin, in care n-am fost lovit frontal pe foarte multe EMD, in sensul ca scaderile in ranking au inceput sa vina dupa cateva saptamani bune. Credeam ca inca pinguinul e inca in fine tunning, dar analizand, am ajuns la concluzia ca la majoritatea scaderea s-a dovedit a fi de fapt din cauza deindexarii websites care aveau linkuri spre site-urile mele. Am adus 3-4 linkuri noi pe fiecare si majoritatea si-au revenit. Evident nu e cazul peste tot, dar unele scaderi in ranking post-pinguin au survenit datorita pierderii de backlinks, nu unei penalizari propriu zise.
Referitor la FB, exista pagini care apar in cautari Google (subtiri dpdv al competitiei) pe locuri fruntase (vezi imagini atasate). Google a specificat ca posturile/linkurile de pe acele pagini FB atarna in balanta ca semnale de popularitate. Care e ponderea lor exacta e imposibil de stabilit, dar toate platformele SM, insumate, reprezinta un factor de care cred ca e bine sa se tina seama.
Authorship am testat si pot spune clar ca nu e vis. Un author care mi-a scris pe 2-3 websites, pe nisa fashion, era indexat aproape instantaneu pe articolele publicate si articolul se arunca pe prima pagina. Am incercat sa pubic articole pe nisa IT sub acelasi author, pe unul dintre site-uri, generalist ca si content; de indexat le-a indexat rapid, dar paginile 2-3 erau ale lui, nu prima. Specific ca era vorba de articole scrise pentru keywords cu competitie mica in toate cazurile.
De aici trag concluzia ca authorship conteaza, dar pe nisa pe care respectivul autor are deja autoritate. Bineinteles ca e vorba de un Author mic, cu sute de followers si in jur de 100 de articole publicate, nu de cei mari de care vorbea emm, la care probabil orice articol presupune o tratare preferentiala de catre G.
Cred ca nu creeaza asa mare diferenta (inca) pentru ca nu s-a ajuns la multe profile cu zeci sau sute de mii de followers. Dat fiind diferentele dintre imaginile urmatoare, ale aceleiasi cautari, nelogat(sters cookies si tot istoricul Google) si logat Google, eu cred ca daca acei "în 601 cercuri Google+" ar fi 100.000, carora Google sa le serveasca primul loc organic in functie de profilul G+, influenta ar deveni tare semnificativa.Totusi se pare ca numarul de fani nu creeaza asa mare diferenta next. (ma astept ca pe viitor acest efect sa creasca).
Screenshot from 2013-06-30 12:29:21.jpgScreenshot from 2013-06-30 12:13:13.jpg
Totul despre IT&C, pe Solutii PC. Stiri si tutoriale, reviews si recomandari de cumparare.
@Ovi - ai un exemplu concret mai aproape decat crezi si anume la concursul ... o lada de bere. Un concurent a pus un articol pe un site dedicat, autorul articolului fiind in peste 650 de cercuri ... ghice ce articolul a fost adaugat pe pagina 4 intr-o nisa initial fara concurenta si dupa ce s-a format concurenta bazata pe links a zburat pe pagina 7 [vezi attach]
Social e poveste pentru SEO in momentul de fata, social e bun pentru balarii, societatea in ansamblul ei se prosteste de la o zi la alta si nu e interesata de lucruri care "plictisesc" si pe care nu le poate intelege, societatea vrea altceva ... fun, prosteli, balarii nu inteligenta
Mai am o intrebare...
Spui in primul post la Regula nr. 1 ca nu folosesti Google Webmaster Tools atunci nu folosesti nici sitemap la site? mai trebuie folosit daca nu folosesc Google Webmaster Tools ?
Multumesc,
Scriu prost gramatical.... dar totusi, fii pozitiv!
Si totusi ... ce parere aveti altii despre wmt?
WMT e necesar pentru un proiect important
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Spui in primul post la Regula nr. 1 ca nu folosesti Google Webmaster Tools atunci nu folosesti nici sitemap la site?
Sitemap este independent de Google Webmaster Tools și este o parte importantă a structurii site-ului despre care vorbeam în primul articol. Nici nu concep să am un website fără sitemap generat.
Revin la o întrebare pusă de Ovidescu, întrebare din care nu știu ce am înteles azi de dimineață când am dat răspunsul.
Despre Google authorship (care e legat de profilele Google+) ce parere ai? Crezi ca influenteaza rezultatele intoarse de Google? Macar rata de click pe rezultate?
Da! Influențează foarte mult rata de click pe rezultate. Spre exemplu dacă tu ești pe locurile 2 sau 3 în rezultatele căutării și apare poza în dreptul site-ului tău, cu siguranță vizitatorului îi vor sări ochii către rezultatul tău. Orice element grafic ce apare pe o pagină albă atrage atenția și stârnește curiozitatea. Îți pot da și un mic exemplu în cifre pe o nișă fără competiție prea mare.
- Site poziționat pe locurile #2, #3 la anumite căutări, ce apare cu element grafic în dreptul domeniului: 45-55 vizite unice pe zi.
- Site al concurenței care apare #1 la aceleași căutări, dar fără elemente grafice în dreptul rezultatului: 10-15 vizite unice pe zi.
Crezi ca influenteaza rezultatele intoarse de Google?
Sunt destul de sigur că influențează rezultatele pe care le returnează Google. Cel puțin dacă autorul are relevanță mare pe web (să spunem că autorul este ownerul twitter), atunci beneficiază de un nivel de încredere sporit, informația oferită de acel autor este probabil importantă și algoritmul îi va da un boost în SERP. Așa mi-a trecut prin cap să folosesc pe site-uri cu pr mare tag-ul rel=me când creez primul backlink către mine.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)