Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Cum oprești backlinkurile multe primite într-un interval scurt ?

N.Paul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    9th May 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    33
    Posturi
    439
    Putere Rep
    29

Implicit Cum oprești backlinkurile multe primite într-un interval scurt ?

Salutare tuturor!

Am căutat diverse subiecte pe forum dar ori nu s-a discutat ori nu am știut eu ce anume să caut. Problema stă în felul următor: Ai un site bine optimziat, pe placul lui nea google și totul este frumos. Până când apare o știre despre site-ul tău într-un ziar online ce curpinde și adresa url și astfel articolul este copiat de zeci sau sute de alte site-uri de știri. În acel moment, site-ul primește o avalanșă de backlinkuri și asta într-un timp foarte mic, ceea de duce clar la o penalizare. Întrebarea este următoarea : ”Cum procedezi în cazul în care îți vin sute de linkuri nedorite într-un interval scurt de timp? ”
    ░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░

danielicb este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    3rd February 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    440
    Putere Rep
    39

Implicit

Noi toti ne luptam pentru asta si tu vrei sa le opresti? Nu iti plac viralele?
    SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de N.Paul Vezi Post
    Până când apare o știre despre site-ul tău într-un ziar online ce curpinde și adresa url și astfel articolul este copiat de zeci sau sute de alte site-uri de știri. În acel moment, site-ul primește o avalanșă de backlinkuri și asta într-un timp foarte mic, ceea de duce clar la o penalizare.
    Te contrazic aici. Daca o stire primeste link-uri de la ziare, acesta este un lucru bun, nicidecum rau.
    Cred ca Google face diferenta intre site-urile de stiri si alte tipuri de site-uri. In plus, avalansa de linkuri nu vine neaparat pe aceeasi ancora, este un mix de dofollow si nofollow, surse diverse si link (de obicei) catre o pagina interna.

Cum spune si danielcb, altii se lupta pentru asta.

Ideea este ca atunci cand esti primul care da o stire sau o informatie, incepi sa devii o autoritate in domeniul in care activezi. Si Goole cu siguranta are ceva algoritm pentru a identifica site-urile autoritare.

Cred, asadar, ca n-ar trebui sa iti faci griji.

Ca sa-ti raspund la intrebare - cand am fost afectat de o multime de link-uri spam venite catre un articol, am facut un redirect permanent catre o pagina externa oarecare. Asa m-au sfatuit colegii aici pe forum ca ar trebui sa fac sa nu ramana linkurile indreptate spre mine si sa ma afecteze.
    Tu ai putea sa muti articolul la alta pagina (sa ii schimbi url-ul), iar URL-ul "periculos" sa il redirectezi catre ceva pagina de blogspot parasita.

Daca linkurile iti vin pe index, ma tem ca nu prea ai ce face.
    Trust, but verify.

N.Paul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    9th May 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    33
    Posturi
    439
    Putere Rep
    29

Implicit

@Dan, mă refer la un articol de știri ce este preluat de alte site-uri. Astfel, articolul în cauză are aceeași ancoră și aceleași linkuri. Referitor la articol, m-am gândit și eu la asta, dar gândul mi-a rămas la ce s-ar întâmpla dacă ”să zicem” 50 de siteuri de știri puternice ar copia articolul (de la un alt site de știri) și fac referire la o adresă url ce duce către index.

PS: Nu sunt în această situație, întreb mai mult pentru viitor sau ce s-ar putea întâmpla

PS2: Aceeași situație și dacă un ”prieten” îți trimite câteva sute de mii de linkuri către index. Cum îți poți proteja site-ul?

Citat Postat în original de danielicb Vezi Post
    Noi toti ne luptam pentru asta si tu vrei sa le opresti? Nu iti plac viralele?
    @danielcb, mă refer la backlinkurile de ordinul sutelor/miilor primite într-un interval scurt de timp
    Ultima modificare făcută de N.Paul; 26th April 2013 la 18:22.
    ░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░

AntonioTony este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    44
    Posturi
    1.090
    Putere Rep
    65

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Intelege ca e ceva bun daca articolul iti e copiat de site-urile de stiri autoritare

Iar daca iti vin catre index cateva sute de mii de link-uri, s-ar putea sa zbori, depinde de autoritatea site-ului tau si de cate link-uri are pana in momentul de fata.
    Eu aveam catre un site cateva sute de mii de link-uri, apoi am primit catre index aproape 1,2 milioane link-uri de la un "binevoitor" si am zburat departe, am devenit aproape inexistent cu acel site.
    Ma gasiti pe www.SeoPower.ro.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

In mod normal nu ar trebui sa te afecteze, dar cum google are bube, se pare ca te afecteaza, la mine avand site de autoritate a penalizat doar articolul respectiv, dar daca ai un site mic e posibil sa iti penalizeze tot domeniul
    eu am facut si o mica smecherie atunci, astia imi copiau si nu puneau link, asa ca am pus in text un link ascuns cu aceeasi culoare cu textul obisnuit si cand au copiat au copiat si link-ul
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

cRadu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    25th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    56
    Posturi
    123
    Putere Rep
    27

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

.., mă refer la un articol de știri ce este preluat de alte site-uri. Astfel, articolul în cauză are aceeași ancoră și aceleași linkuri. Referitor la articol, m-am gândit și eu la asta, dar gândul mi-a rămas la ce s-ar întâmpla dacă ”să zicem” 50 de siteuri de știri puternice ar copia articolul (de la un alt site de știri) și fac referire la o adresă url ce duce către index.

PS: Nu sunt în această situație, întreb mai mult pentru viitor sau ce s-ar putea întâmpla
    M-am gandit si eu la ceva asemanator.

Cumva, sunt 2 situatii sau o combinatie intre cele 2 situatii:

1. Daca linkurile respective sunt urmate de clikuri si daca vizitatorii au o durata medie a vizitei relativ mare, atunci google poate interpreta acele linkuri ca "naturale".
    (De exemplu: Un articol de cateva sute de cuvinte este citit de regula in cateva minute, daca vizitatorii stau pe pagina articolului sub 30 de secunde se poate interpreta ca articolul respectiv nu este interesant si vizitatorii au fost adusi in "mod fortat").

2. Daca linkurile respective vin dintr-un articol (de pe alt site) unde durata medie a vizitei este relativ mare atunci google poate sa interpreteze linkul ca natural.
    (un site preia un articol integral iar la sfarsit scrie: "articol preluat de pe siteulx.ro).

danielicb este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    3rd February 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    440
    Putere Rep
    39

Implicit

@Paul, conteaza mai mult de pe cate domenii vin. Acele sute de mii de linkuri de care vorbesti tu au fost site-wide cumva pe site-urile de stiri. Cand vin alte stiri noi, toate linkurile iti dispar.

Eu sunt sigur ca Google va face diferenta intre ele. De cand cu Penguin vad tot mai multi speriati din cauza linkurilor. Lucrul care ti s-a intamplat tie e cel mai bun .

Da-ne si noua articolul pe care l-ai scris sa vedem de ce a prins .
    SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.

cRadu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    25th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    56
    Posturi
    123
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat în original de danielicb Vezi Post
    Da-ne si noua articolul pe care l-ai scris sa vedem de ce a prins .
    Din ce am inteles eu, n-a prins (inca), era un caz ipotetic.

tonks este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    15th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    20
    Putere Rep
    0

Implicit

Offtopic: Daca reusesti sa fii, te rog sa ne dai si noua reteta!!!

Ontopic: Daca linkurile iti vin din partea site-urilor de stiri, nu cred ca te poate afecta in rau cu ceva. Gandeste-te la lansarea magazinului online cora. A primit backlinkuri de pe tot ce misca. Si le va fi foarte bine. Ei mai aveau si un site cu vechime mica.

Daca este un prieten care iti trimite multe multe linkuri nedorite, stiu ca poti sa le dai disavow. Din ce am citit pe forum, nu are foarte mare importanta, dar macar incerci sa anunti Google-ul ca nu ai fost tu faptasul.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Penalizare pentru multe linkuri intr-o perioada scurta?
    De dudu_tux în forumul Link Building
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 16th April 2013, 01:06
  2. afisare inregistrari dintr-un interval de timp
    De impelo în forumul Server side
    Ultimul Post: 15th February 2013, 22:53
  3. Peste 5.000 backlink-uri sidewide .RO in interval de >3 luni, 5 euro
    De Dragos Nicu în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 12th December 2011, 21:53
  4. Realizam oricefel de site intr-un timp foarte scurt..
    De d_alinus2004 în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 23rd September 2009, 16:49
  5. Mesaje primite de un portal de stiri
    De Cristian Mezei în forumul Bar, lobby...
    Ultimul Post: 12th March 2009, 15:26

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •