26th April 2013, 18:11
2 out of 2 members found this post helpful.

Postat în original de
N.Paul
Până când apare o știre despre site-ul tău într-un ziar online ce curpinde și adresa url și astfel articolul este copiat de zeci sau sute de alte site-uri de știri. În acel moment, site-ul primește o avalanșă de backlinkuri și asta într-un timp foarte mic, ceea de duce clar la o penalizare.
Te contrazic aici. Daca o stire primeste link-uri de la ziare, acesta este un lucru bun, nicidecum rau.
Cred ca Google face diferenta intre site-urile de stiri si alte tipuri de site-uri. In plus, avalansa de linkuri nu vine neaparat pe aceeasi ancora, este un mix de dofollow si nofollow, surse diverse si link (de obicei) catre o pagina interna.
Cum spune si danielcb, altii se lupta pentru asta.
Ideea este ca atunci cand esti primul care da o stire sau o informatie, incepi sa devii o autoritate in domeniul in care activezi. Si Goole cu siguranta are ceva algoritm pentru a identifica site-urile autoritare.
Cred, asadar, ca n-ar trebui sa iti faci griji.
Ca sa-ti raspund la intrebare - cand am fost afectat de o multime de link-uri spam venite catre un articol, am facut un redirect permanent catre o pagina externa oarecare. Asa m-au sfatuit colegii aici pe forum ca ar trebui sa fac sa nu ramana linkurile indreptate spre mine si sa ma afecteze.
Tu ai putea sa muti articolul la alta pagina (sa ii schimbi url-ul), iar URL-ul "periculos" sa il redirectezi catre ceva pagina de blogspot parasita.
Daca linkurile iti vin pe index, ma tem ca nu prea ai ce face.
Trust, but verify.
27th April 2013, 12:20
3 out of 3 members found this post helpful.
Intelege ca e ceva bun daca articolul iti e copiat de site-urile de stiri autoritare 
Iar daca iti vin catre index cateva sute de mii de link-uri, s-ar putea sa zbori, depinde de autoritatea site-ului tau si de cate link-uri are pana in momentul de fata.
Eu aveam catre un site cateva sute de mii de link-uri, apoi am primit catre index aproape 1,2 milioane link-uri de la un "binevoitor" si am zburat departe, am devenit aproape inexistent cu acel site.
27th April 2013, 12:56
1 out of 1 members found this post helpful.
In mod normal nu ar trebui sa te afecteze, dar cum google are bube, se pare ca te afecteaza, la mine avand site de autoritate a penalizat doar articolul respectiv, dar daca ai un site mic e posibil sa iti penalizeze tot domeniul
eu am facut si o mica smecherie atunci, astia imi copiau si nu puneau link, asa ca am pus in text un link ascuns cu aceeasi culoare cu textul obisnuit si cand au copiat au copiat si link-ul
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
27th April 2013, 20:44
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
N.Paul
.., mă refer la un articol de știri ce este preluat de alte site-uri. Astfel, articolul în cauză are aceeași ancoră și aceleași linkuri. Referitor la articol, m-am gândit și eu la asta, dar gândul mi-a rămas la ce s-ar întâmpla dacă ”să zicem” 50 de siteuri de știri puternice ar copia articolul (de la un alt site de știri) și fac referire la o adresă url ce duce către index.
PS: Nu sunt în această situație, întreb mai mult pentru viitor sau ce s-ar putea întâmpla
M-am gandit si eu la ceva asemanator.
Cumva, sunt 2 situatii sau o combinatie intre cele 2 situatii:
1. Daca linkurile respective sunt urmate de clikuri si daca vizitatorii au o durata medie a vizitei relativ mare, atunci google poate interpreta acele linkuri ca "naturale".
(De exemplu: Un articol de cateva sute de cuvinte este citit de regula in cateva minute, daca vizitatorii stau pe pagina articolului sub 30 de secunde se poate interpreta ca articolul respectiv nu este interesant si vizitatorii au fost adusi in "mod fortat").
2. Daca linkurile respective vin dintr-un articol (de pe alt site) unde durata medie a vizitei este relativ mare atunci google poate sa interpreteze linkul ca natural.
(un site preia un articol integral iar la sfarsit scrie: "articol preluat de pe siteulx.ro).