Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: afisare inregistrari dintr-un interval de timp

  1. #1
    Avatarul lui impelo
    impelo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    7th April 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    304
    Putere Rep
    26


    Implicit afisare inregistrari dintr-un interval de timp

    Salut,

    Am o problema si nu reusesc sa-i dau de cap. Am tot cautat, dar nu ii gasesc solutia.

    Cod PHP:
        <?php
            $host
    =""// Host name 
            
    $username=""// Mysql username 
            
    $password=""// Mysql password 
            
    $db_name=""// Database name 
            
    $tbl_name=""// Table name 
            
    mysql_connect("$host""$username""$password")or die("cannot connect"); 
            
    mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");
            
    $sql="SELECT * FROM $tbl_name WHERE data_expirare BETWEEN '2013-01-17' AND '2013-01-31' ORDER BY data_expirare ASC"
            
    $result=mysql_query($sql);
        
    ?>
        <?php
            
    while($rows=mysql_fetch_array($resultMYSQLI_ASSOC)){
        
    ?>
            <h4 class="alert_info"><? echo date("d.m.Y",strtotime($rows['data_expirare'])); ?> - <? echo $rows['tip_asigurare']; ?> <? echo $rows['denumire']; ?></h4>
        <?php ?>
        <?php mysql_close(); ?>
    Problema este cu randul acesta:
    Cod PHP:
    $sql="SELECT * FROM $tbl_name WHERE data_expirare BETWEEN '2013-01-17' AND '2013-01-31' ORDER BY data_expirare ASC"
    Nu stiu cu ce sa inlocuiesc acele date. 17ianuarie sa o inlocuiesc cu data de astazi (a calculatorului de pe care se face rularea scriptului) si data expirare, care va fi astazi+14zile.

    Nu ma astept sa primesc mura in gura, dar macar explicati-mi ce trebuie facut.

    Va multumesc anticipat.

  2. #2
    Avatarul lui puthre
    puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    80
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    80


    2 out of 2 members found this post helpful.

    Implicit

    BETWEEN now() AND now() + interval 7 day
    Caut cu jingle.ro.

  3. #3
    Avatarul lui impelo
    impelo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    7th April 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    304
    Putere Rep
    26


    Implicit

    puthre, cand e vorba de php, tu esti primul care vine cu cele mai bune solutii.

    Multumesc inca odata pentru sprijinul acordat.

  4. #4
    Avatarul lui impelo
    impelo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    7th April 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    304
    Putere Rep
    26


    Implicit

    Intre timp, am zis sa imbunatatesc scriptul si am zis sa creez dinamic aceste afisari. Cum? Am facut un link care sa-mi preia mai multe variabile, dar aici am dat-o cu mucii in fasole.

    Linkul este de forma:
    Cod PHP:
    <li><a href="?show=rca_emisa&dela=2012-01-01&panala=2012-01-31">ianuarie</a></li
    Am facut cu ?show= , ca sa imi afiseze unde vreau eu prin:
    Cod PHP:
    <?php
                
    switch($_GET['show']){
                case 
    '':echo'<h4 class="alert_info">pagina principala a scriptului meu</h4>';break;
                case 
    'rca':include'ext/rca.php';break;
                case 
    'adauga_rca':include'ext/adauga_rca.php';break;
                case 
    'rca_emisa':include'ext/rca_emise.php';break;
                case 
    'rca_expira':include'ext/rca_expira.php';break;
                case 
    'vezirca':include'ext/vezi_rca.php';break;
                }
    ?>

    Iar afisarea este de forma:
    Cod PHP:
                <?php
                    
    include('config.php');
                    
    $dela=$_GET['dela'];
                    
    $panala=$_GET['panala'];
                    
    $sql="SELECT * FROM $tbl_name WHERE data_emitere BETWEEN $dela AND $panala";  
                    
    $result mysql_query($sql) or die(mysql_error()); 
                    while(
    $rows=mysql_fetch_array($resultMYSQLI_ASSOC)){
                
    ?>
                    <tr> 
                        <td><?php echo $rows['denumire']; ?></td> 
                        <td align="center"><?php echo $rows['cnp']; ?></td> 
                        <td><?php echo $rows['marca']; ?></td> 
                        <td align="center"><?php echo $rows['nr_inmatriculare']; ?></td> 
                        <td align="center"><?php echo $rows['asigurator']; ?></td> 
                        <td align="center"><?php echo date("d.m.Y",strtotime($rows['data_emitere'])); ?></td> 
                        <td align="center"><?php echo date("d.m.Y",strtotime($rows['data_inceput'])); ?></td> 
                        <td align="center"><?php echo date("d.m.Y",strtotime($rows['data_expirare'])); ?></td> 
                        <td><?php echo $rows['valoare_prima']; ?></td> 
                        <td>
                            <a href=""><input type="image" src="http://forum.seopedia.ro/images/icn_edit.png" title="Editeaza"></a><br/>
                            <a href="?show=vezirca&id=<?php echo $rows['id']; ?>"><input type="image" src="http://forum.seopedia.ro/images/icn_jump_back.png" title="Vizualizeaza"></a><br/>
                            <a href=""><input type="image" src="http://forum.seopedia.ro/images/icn_trash.png" title="Sterge"></a>
                        </td> 
                    </tr> 
                <?php mysql_close(); ?>

    Problema este ca nu-mi afiseaza decat capul de tabel si nu inteleg unde gresesc. Sa fie din cauza structurii linkului? Sau gresesc in modul de afisare? Un sfat, un pont ceva, se poate?
    Nu cer mura in gura, vreau sa invat, dar m-am blocat aici si nu pot trece mai departe.

    Va multumesc anticipat.
    Numai bine!

  5. #5
    Avatarul lui StarNET
    StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    33


    Implicit

    offtopic: Urasc MVC-ul ... mi se pare atat de ... nu stiu .. unfriendly ...
    ontopic: incearca asta:

    $sql="SELECT * FROM $tbl_name WHERE data_emitere BETWEEN '".$dela."' AND '".$panala."'";
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

  6. #6
    Avatarul lui impelo
    impelo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    7th April 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    304
    Putere Rep
    26


    Implicit

    Esti un zeu printre muritori. Dau o bere virtuala.


    Nu ma pricep foarte bine la PHP si am invatat majoritatea functiilor de pe PHPeasystep - Learn PHP and mySQL , mi s-a parut cel mai bine explicat site de tutoriale PHP.

    Merci inca odata.

  7. #7
    Avatarul lui StarNET
    StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    33


    Implicit

    Cu placere.

    Ca si idee ... cand m-am apucat eu de php acum vreo 8 ... 9 ani nu erau cine stie ce site-uri de tutoriale si am invatat din coduri ... unele mai simple altele mai complexe .. spre exemplu codul de tbsource ( TBsource PHP/MySql Bit-Torrent tracker | Free Communications software downloads at SourceForge.net - script de site de torrente )

    Doar analizand si modificand scriptul acesta am ajuns de la cunostinte apropiate de 0 in mysql/php la cunostinte medii in cateva luni ... poate te ajuta si pe tine ...
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

  8. #8
    Avatarul lui impelo
    impelo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    7th April 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    304
    Putere Rep
    26


    Implicit

    Nu cred ca are rost sa deschid threaduri separate pentru fiecare problema in parte... Am ajuns la partea de selectare din baza de date, dar de aceasta data, inregistrarile sa fie distincte.
    Codul general este
    Cod PHP:
        <?php
                
    include('config.php');
    $sql="SELECT * FROM $tbl_name WHERE data_expirare BETWEEN now() AND now() + interval 7 day ORDER BY data_expirare, denumire ASC";
    $result=mysql_query($sql);
    while(
    $rows=mysql_fetch_array($resultMYSQLI_ASSOC)){
    ?>
                    <tr> 
                        <td><? echo $rows['tip_asigurare']; ?></td> 
                        <td><? echo $rows['denumire']; ?></td> 
                        <td align="center"><a href="?show=vezi_cnp&cnp=<?php echo $rows['cnp']; ?>"><? echo $rows['cnp']; ?></a></td> 
                        <td><? echo $rows['marca']; ?></td> 
                        <td align="center"><? echo $rows['nr_inmatriculare']; ?></td> 
                        <td align="center"><? echo $rows['asigurator']; ?></td> 
                        <td align="center"><? echo date("d.m.Y",strtotime($rows['data_emitere'])); ?></td> 
                        <td align="center"><? echo date("d.m.Y",strtotime($rows['data_inceput'])); ?></td> 
                        <td align="center"><? echo date("d.m.Y",strtotime($rows['data_expirare'])); ?></td> 
                        <td><? echo $rows['valoare_prima']; ?></td> 
                    </tr> 
    <?php 
    mysql_close(); ?>
    Ma gandeam sa selectez inregistrari distincte, asta pentru ca am baza de date organizata astfel:
    id
    data_expirare
    denumire
    ...etc.

    In cazul meu, am multe inregistrari cu aceeasi denumire si data_expirare. Ma gandeam sa afisez o singura inregistrare, fiindca imi umple tabelul de nu se mai vede aceasta afisare (multe fiind identice).

    Am facut urmatorul cod, dar imi da o eroare.
    Cod PHP:
    $sql="SELECT DISTINCT nr_polita * FROM $tbl_name WHERE data_expirare BETWEEN now() AND now() + interval 7 day ORDER BY data_expirare, denumire ASC"
    Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/florinma/public_html/asigurarea-rca.ro/scadente/ext/avertizari.php on line 24
    Linia 24 este:
    Cod PHP:
    while($rows=mysql_fetch_array($resultMYSQLI_ASSOC)){ 

    Am incercat si alte variante, cum am tot gasit pe net, dar fara rezultat.
    Cod PHP:
    $sql="SELECT DISTINCT nr_polita * FROM ... 
    Cod PHP:
    $sql="SELECT DISTINCT nr_polita FROM ... 
    Cod PHP:
    $sql="SELECT DISTINCT (nr_polita) * FROM ... 


    Nu inteleg... daca las fara acel distinct, imi merge nemaipomenit, dar imi afiseaza prea multe rezultate, unele aproape identice si fara rost in afisare.


    Am facut si asa...
    Cod PHP:
    <?php
                
    include('config.php');
    $sql="SELECT DISTINCT nr_polita FROM $tbl_name WHERE data_expirare BETWEEN now() AND now() + interval 7 day ORDER BY data_expirare, denumire ASC";
    $result=mysql_query($sql);
    while(
    $rows=mysql_fetch_array($result)){
    ?>
    Dar imi afiseaza numai in dreptul datelor 01.01.1970, iar in dreptul celorlalte (denumire, cui, marca auto etc) este gol.

    Un link util, unde sa ma pot documenta imi puteti da, va rog?
    Asa cum am mai spus, vreau sa invat, nu cer mura-n gura. Exercitiul e mama invataturii.


    Numai bine!
    Ultima modificare făcută de impelo; 28th January 2013 la 12:25.

  9. #9
    Avatarul lui StarNET
    StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    33


    Implicit

    SELECT DISTINCT T.nr_polita, T.* FROM $tbl_name T WHERE T.data_expirare BETWEEN now() AND now() + interval 7 day ORDER BY T.data_expirare, T.denumire ASC
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

  10. #10
    Avatarul lui impelo
    impelo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    7th April 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    304
    Putere Rep
    26


    Implicit

    Am facut asa...
    Cod PHP:
    $sql="SELECT * FROM $tbl_name WHERE data_expirare BETWEEN now() AND now() + interval 7 day group by nr_polita ORDER BY data_expirare, denumire ASC"
    acum, sper sa fi facut bine.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

  1. Inregistrare.NET + Inregistrari.NET
    De iSKY în forumul Domenii
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 31st July 2012, 08:33
  2. Ofer inregistrari.info
    De Bogdan Calin în forumul Oferte gratuite
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 13th June 2012, 22:02
  3. Peste 5.000 backlink-uri sidewide .RO in interval de >3 luni, 5 euro
    De Dragos Nicu în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 12th December 2011, 21:53
  4. Afisarea random 'n' inregistrari
    De tiberiur în forumul Server side
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 22nd September 2011, 15:31
  5. PHP/MySQL afisare inregistrari care incep cu litera X
    De Iulian în forumul Server side
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 19th July 2010, 07:04

Permisiuni postare

  • Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •