Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: 1 site v retea de site-uri

Afișare hibrid

navigator10 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    35
    Posturi
    26
    Putere Rep
    25

Implicit 1 site v retea de site-uri

am observat ca sunt mai multe site-uri care probabil apartin aceluiasi proprietar(la fiecare dintre site-uri se regaseste o lista identica de site-uri in blogroll si layout-urile sunt identice), sunt pe aceeasi nisa(pariuri) si abordeaza in mare parte aceleasi subiecte, nu stiu daca site-urile au fost lansate in aceeasi perioada sau pe parcursul mai multor luni/ani

intrebarea mea ar fi daca este mai avantajos crearea mai multor site-uri similare sau doar unul singur este suficient?

Carcotas este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    15th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    173
    Putere Rep
    32

Implicit

daca sunt hostate pe ip-uri diferite si daca au content diferit fiecare atunci reprezinta un avantaj

RedHat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    47

Implicit

Citat Postat în original de Carcotas Vezi Post
    daca sunt hostate pe ip-uri diferite si daca au content diferit fiecare atunci reprezinta un avantaj
    Daca gandesti putin si faci o piramida cat de cat inteligenta .
    Daca pui aceleasi linkuri in blogroll cum zice navigator avantajul e pana la urmatorul update. In cel mai fericit caz.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Daca sunt pe aceeasi nisa, cu aceleasi idei si cu aceleasi subiecte, ar fi stupid sa le mai si conectezi intre ele.

Ideea unei retele de siteuri exista ca urmare a aparitiei penalizarilor odata cu updateurile google si este foarte simpla: daca iti penalizeaza google un site, doua, ramai cel putin cu unul. Altfel, daca ai unul singur si ti-l penalizeaza si pe ala, se duce de rapa toata munca depusa.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Mihai_Is este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th February 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    525
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu zic ca o retea de site-uri este mult mai buna, intotdeauna am mers pe principiul asta, dar nu recomand unui incepator asta, cu siguranta!!
    Am vazut cazuri cand a cazut toata reteaua la o penalizare.
    E foarte mult de discutat pe tema asta, cum iti faci retetaua, sunt opinii pro si contra.
    Penalizarea nu o iei din cauza ca ai o retea, ci daca ai un site penalizat iti trage dupa el si toata reteaua.
    Mai este important si cum iti legi site-urile din retea. Daca de ex ai 10 site-uri si google ti le vede ca o retea, va alege 2-3 pe care le va tine tot timpul in fata si in timp le va roti cu celelalte.

Carcotas este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    15th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    173
    Putere Rep
    32

Implicit

@redhat parerea mea e ca nu asa se face o piramida, adica nu doar din site-uri WP. Uite un exemplu de piramida :

alias74 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th November 2010
    Locaţie
    Rome
    Vârstă
    52
    Posturi
    616
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de Carcotas Vezi Post
    @redhat parerea mea e ca nu asa se face o piramida, adica nu doar din site-uri WP. Uite un exemplu de piramida :
    Piramida de care vb noi este altceva este o retea de siteuri nu un template de senuke. Chiar crezi ca nu stim cum arata un template de senuke ?

Benko Zoltan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Vârstă
    53
    Posturi
    359
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de navigator10 Vezi Post
    am observat ca sunt mai multe site-uri care probabil apartin aceluiasi proprietar(la fiecare dintre site-uri se regaseste o lista identica de site-uri in blogroll si layout-urile sunt identice), sunt pe aceeasi nisa(pariuri) si abordeaza in mare parte aceleasi subiecte, nu stiu daca site-urile au fost lansate in aceeasi perioada sau pe parcursul mai multor luni/ani
    Crearea de retele de siteuri nu este noua, eficienta lor a venit in primul rand de numarul mare de backlinkuri pe care aveau din link exchange. Totodata mai este si avantajul ca avand mai multe domenii, pe fiecare l-au putut optimiza pentru alte cuvinte cheie sinonime. Am vazut de exemplu o firma care vindea chingi, acoperea piata cu 26 de siteuri cumparand toate domeniile relevante pe cuvintele cheie cu produsele si denumirile de la categoriile de produse. Siteurile nu au fost promovate, au facut doar link exchange in footer si tot era in prima pagina in google. Au plecat din start cu doua avantaje mari, cuvinte cheie in domeniu si numar de backlink mare din link exchange.

S-au schimbat multe de atunci, de exemplu se pare ca linkurile sitewide nu sunt agreate datorita numarului mare de linkuri cu aceeasi ancora, aceste retele cred ca nu mai functioneaza la fel cum au functionat, risca sa fie aruncat in spate datorita numarului mare de linkuri cu aceasi ancora de pe acelasi IP sau domeniu. Probabil ca deja sunt metode prin care poti dejuca aceasta problema cu linkurile sitewide care nu mai sunt recomandate, deci probabil inca mai exista metode cum sa construiesti o retea de siteuri fara sa fi penalizat.

alias74 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th November 2010
    Locaţie
    Rome
    Vârstă
    52
    Posturi
    616
    Putere Rep
    36

Implicit

Functioneaza, totul e sa stii sa faci o astfel de retea sa para cat mai naturala, host diferit, ip diferit, cont google diferit, autor rel diferit. Nu pui doar advetoriale cu link, mai inserezi si continut bun pentru cititor, mai adui si linkuri catre retea.

Benko Zoltan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Vârstă
    53
    Posturi
    359
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de alias74 Vezi Post
    Functioneaza, totul e sa stii sa faci o astfel de retea sa para cat mai naturala, host diferit, ip diferit, cont google diferit, autor rel diferit. Nu pui doar advetoriale cu link, mai inserezi si continut bun pentru cititor, mai adui si linkuri catre retea.
    Da, un pic mai multa munca poate ajuta reteaua sa functioneze nici eu nu am abandonat cu totul reteaua ce am facut dar am scos toate linkurile sitewide si am lasat doar linkurile din articole. Sunt doar cateva bloguri blogspot cu cateva articole dar ajuta.
    Ultima modificare făcută de Benko Zoltan; 5th April 2013 la 11:48. Motiv: completare

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Statistici site:retea sociala
    De Sorin Frumuseanu în forumul Discutii Social Media
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 17th December 2013, 16:12
  2. Retea de site-uri - Adsense troubles ?
    De flavius în forumul Adsense
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 30th July 2012, 11:54
  3. Vand retea site-uri jocuri
    De PhoeniXman în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 14th June 2012, 22:25
  4. Optimizare site ( retea sociala )
    De Cristi G în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 30th July 2009, 19:27
  5. Vand retea de site-uri: L1.Ro
    De Blizard în forumul Domenii
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 18th May 2008, 23:03

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •