Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Optimizare site ( retea sociala )

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    32
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    46

Implicit Optimizare site ( retea sociala )

Ok , poate ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi.

Problema mea este urmatoare :
    siteul este www.lumeanoastra.net .
    Apare pe locul 6 dupa keywordul ,,prieteni" , si variaza intre 6 si 10 dupa ,,videoclipuri" . Dupa pagini secundare,videoclipuri,profile,apare pe prima sau a doua pagina in majoritatea cazurilor .

Intrebarea mea este : De ce am doar 70-80 vizitatori pe zi , tinand cont ca stau destul de bine in motoarele de cautare? Chiar nu reusesc sa inteleg.

dupa trafic.ro , videoclipuri are 700 cautari pe zi( doar siteurile care sunt inscrise la ei) , deci sunt peste 1000 in total . La mine nu intra nici macar 20,desi sunt pe prima pagina.

Poate ma poate lamuri cineva?

Si cu un seo de 300$ daca as apela la cineva , la cati vizitatori as urca ? Tinand cont ca,totusi, seo este facut pe pagina,nu e 0 . Fiecare pagina are titlu unic,descriere unica in fct de continutul paginii. H1 este,taguri h2,h3 sunt , linkuri seo friendly sunt , foarte seo friendly zic eu, deci NU INTELEEGGGGGG.

Astept sfaturi de la cei mai buni ca mine ....
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    33

Implicit

Tu stii ca rezultatele alea din trafic.ro tools sunt cautarile/saptamana nu?

prieteni: 2.283 cautari/saptamana = 326 cautari/zi
    videoclipuri: 5.072 cautari/saptamana = 724 cautari/zi

Tu esti acum pe #7 pentru prieteni si pe #9 pentru videoclipuri

Judecand dupa distributia clickurilor in SERPs care e de aproximativ:
    Numarul 1 - 58.36%
    Numarul 2 - 13.45%
    Numarul 3 - 9.82%
    Numarul 4 - 4.00%
    Numarul 5 - 4.73%
    Numarul 6 - 3.27%
    Numarul 7 - 0.36%
    Numarul 8 - 2.91%
    Numarul 9 - 1.45%
    Numarul 10 - 2.55%
    ar trebui sa primesti aproximativ 11/zi pentru "prieteni" si 104/zi pentru "videoclipuri". Acum poate e si stats trackerul tau ciudatel, poate in ultima vreme s-a mai dus lumea pe la mare ca a cam scazut traficul cam pe toate site-urile

Cert e ca rankingurile sunt bunicele pe moment, un SEO bun nu-ti face SEO cu doar 300$, poate cu 300$/luna.

In final, eu nu prea vad de ce faci SEO la o retea sociala. Retelele sociale trebuie sa impresioneze prin platforma, prin facilitati, optiuni, unicitate and so on asa se atrag si se mentin vizitatorii, nu cu seo.

Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    32
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    46

Implicit

Facilitati sunt destule,zic eu , deci nu inteleg care e treaba de nu vin vizitatori.
    Si,inca ceva, in ce zici sa investesc sa mai aduc vizitatori ?

casperel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    10th February 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    838
    Putere Rep
    42

Implicit

Intr-un design curat...

Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    32
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    46

Implicit

Parerea mea e ca designul e destul de bine structurat si usor de navigat ... Acum fiecare cu parerea lui ...

radu4us este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    5th February 2009
    Locaţie
    Vârstă
    43
    Posturi
    223
    Putere Rep
    29

Implicit

Eu cred ca lumea s-a cam saturat de retele sociale. Multi au cont pe hi5, facebook, twitter, youtube, trilulilu asa ca va fi foarte greu sa-i convingi sa se inscrie si la tine si mai ales sa aiba activitate...

Eu cred ca pentru a ridica site-ul trebuie sa aloci un buget maricel pentru promovare, poate chiar sa platesti cativa useri care sa posteze mereu videoclipuri, poze......, iar pe termen scurt sa renunti la reclamele google...care sunt cam multe...

Doar o parere, nu sunt expert.

Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    32
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    46

Implicit

dupa trafic.ro/tools matrimoniale are in jur de 6000+ cautari pe zi.

M-am gandit sa-l fac de prietenii/matrimoniale siteul si sa-l aduc sus si dupa matrimoniale,daca tot are atatea cautari.
    Ce ziceti, e bine ?

attempt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    12th February 2007
    Locaţie
    Satu Mare
    Vârstă
    43
    Posturi
    490
    Putere Rep
    35

Implicit

Si dupa aceea ce faci?
    Poate parea ironica intrebarea, dar ce vrei sa obtii? Ne intrebi daca e bine, dar de unde sa stim ce vrei sa obtii? Trafic? Ca sa ce?

raducutzzu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    3rd September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    111
    Putere Rep
    32

Implicit

Eu am mai comentat la un topic de-al tau ca, in opinia mea, te chinuiesti degeaba incercand sa construiesti o retea sociala. .Ro-ul e plin de esecuri. Cum spunea si Nosfer, nu SEO trebuie sa fie motorul de crestere pentru site-ul tau ci investitiile in promovare care creeaza buzz-ul care produce WOM. Crezi ca cine si-a facut cont pe facebook a cautat "social network" pe google?

Numarul mic de vizitatori se datoreaza nerelevantei cuvintelor cheie. Pentru "prieteni" am mai explicat o data pe alt thread. In cazul "videoclipuri", gandeste-te care e comportamentul unui user pe o pagina de rezultate. Daca gaseste ce cauta din primul rezultat, majoritatea nici nu le mai acceseaza pe celelalte, mai ales in cazul unor astfel de cuvinte-cheie. Ce vreau sa spun e ca un site situat pe pozitia 10 in Google pentru cuvantul "cancer de piele" (sau "tratament acnee" etc, specific informational) primeste mai multe vizite procentual vorbind fata de un site clasat pe aceeasi pozitie dupa cuvinte cheie din categoria "entertainment" (cum ar "videoclipuri", "jocuri" etc).

Sa zicem ca sunt 10 magazine generale pe o strada si vrei sa cumperi bere. De regula, toate cele 10 magazine au majoritatea brand-urilor de bere. Daca sa zicem primul nu are Ursus te duci la al doilea, daca nici ala nu are, te duci la al treilea si daca aici gasesti te intorci acasa. Tu esti in postura proprietarului magazinului cu numarul 10 care se intreaba de ce nu ajung mai multi clienti si la el.

User-ii target-ati de tine nu cauta prieteni pe google. Ei cauta "poze fete", "ID-uri fete" etc. Matrimoniale e un cuvant bun insa site-ul tau nu e de matrimoniale. Cine cauta matrimoniale se asteapta sa gaseasca anunturi actualizate continuu acolo, nu niste profile. Deci, chiar daca ai avea vizite, bounce rate-ul ar fi mare, parerea mea.

In concluzie, sfatul meu este sa te reorientiezi catre altceva daca nu ai fondurile si ideile necesare dezvoltarii unei retele sociale inovative. Au esuat altii cu resurse mai mari ca ale tale pe aceasta nisa. Ah, daca e hobby proiectul, e altceva.
    Scriu si citesc curiozitati si ascult Michael Jackson.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Script hybrid retea sociala/forum
    De Marius Mailat în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 20th June 2011, 17:36
  2. Care retea sociala va place cel mai mult?
    De Adrian Poputoaia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 25th September 2009, 11:44
  3. Vand retea de site-uri: L1.Ro
    De Blizard în forumul Domenii
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 19th May 2008, 00:03
  4. Vand Portal+Domeniu + Retea de Site-uri | 450.000 unici lunar
    De seotraffic2 în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 8th February 2008, 12:57
  5. Link Exchange cu o mica retea de site-uri
    De glumetzul în forumul Link/banner exchange